Home de Portaltour Noticies del mon del turisme Novetats del mon del turisme Accés als recursos documentals Home de portaltour
qui som? | contactes | ajuda
Click per anar a la pàgina principal
Notícies 
Agenda 
Serveis 
Restaurants 
Hotels 
Apartaments 
E. Rurals 
Càmpings 
Platges 
Transports 
Formació 
Monogràfics 
Revista 
Informes 
Documentació 
Meteorologia 
Monogràfics
Dalt Vila 
Ses Salines 
Itineraris 
BICS 
2002-11-29 | SITEF
Bens d'Interés Cultural en el municipi de Santa Eulària

Nucli urbà i rodalies | Núcleo Urbano y cercanías

Puig de Missa (i museu etnològic)
Puig de Missa (i museu etnològic)
Descripció: Declarat a començaments de segle XX "paratge pintoresc", aquesta figura de protecció possiblement ha impedit el malbaratament de l'arquitectura i el paisatge d'aquest puig, origen de l'actual ciutat de Sta. Eulària. L'església, construïda al segle XVI com una peça més del sistema de defensa i viligància de l'illa serví, al segle següent, com a referent per a la construcció de les primeres cases agrupades de la contrada, una de les quals s'utilitza avui dia com a seu del museu etnològic d'Eivissa. La mostra fixa d'aquest museu, força representativa de la cultura d'altres temps, juntament amb les expossicions periòdiques fan la seva visita molt recomanable.
Periode: Segle XVI


Nucli urbà i rodalies | Núcleo Urbano y cercanías,
més informació...
Dalt

S'Argamassa

Aqüeducte de S'Argamassa
Aqüeducte de S'Argamassa
Descripció: Molt prop de la cala de s'Argamassa, paral·lel a l'edificació de l'hotel del mateix nom, es troba aquest muret de pedra amb una canalització a la seva part superior per al transport de l'aigua. Els experts aventuren una explicació possible per aquest aqüeducte de 425 metres de llargària: formaria part d'unes instal·lacions industrials dedicades a la salassó de peix (segles I i II dC). La "vila", encara pendent d'excavar, podria ser una part dels magatzems on es fabricaria el "garum", conserva molt apreciada pels navegants de l'antiguitat a la Mediterrània. A uns metres de la vorera, dins la mar, encara es pot veure la continuació de la canal que sobresurt de cop a una roca convertida avui dia en escull.
Periode: Romà S.I.


S'Argamassa,
més informació...
Dalt

Jesús

Església de la Mare de Déu de Jesús.
Església de la Mare de Déu de Jesús.
Descripció: Aixecada pels franciscans a finals del segle XV, tot i que avui dia pot considerar-se com integrada dins el nucli urbà de Jesús, en els seus origens serví per al culte de la gent de mar resident fora de les muralles de la ciutat. Guarda el Retaule alusiu a la nativitat de la Mare de Déu obra dels Osona, joia de l'anomenat estil Internacional de transició entre la pintura gòtica i renaixentista.
Periode: Finals del segle XV


Jesús,
més informació...
Dalt

Santa Gertrudis de Fruitera

Església de Sta. Getrudis.
Església de Sta. Getrudis.
Descripció: Acabada a l'any 1797 té la particularitat de comptar amb l'espadanya (1899) més gran de totes les esglésies de l'illa. La seva façana actual delata uns afegits molt posteriors al temple original, probablement fets cap a l'any 1890. El presbiteri conserva el retaule original de fusta amb una imatge moderna de la santa titular.
Periode: Finals del segle XVIII


Santa Gertrudis de Fruitera,
més informació...
Dalt

Sant Carles

Església de St. Carles.
Església de St. Carles.
Descripció: Construïda a finals del segle XVIII té un dels porxos compostos de fileres de columnes més destacats de tota la pagesia de l'illa. El lloc on s'aixecà el temple destacava per la riquesa del seu paisatge (molt alabat per l'arxiduc Lluís Salvador), modificat per la intensa urbanització actual. A l'interior es conserva un confessionari d'estil antic, probablement del segle XIX.
Periode: Segle XVIII


Sant Carles,
més informació...
Dalt


Es Figueral Es Pou des Lleó Cala de Boix Cala Mastella Cala Llenya Es Canar S'argamassa Santa Eulària Cala Llonga Jesús Faceu click damunt els nuclis turístics

BIC,s municipi

Nucli urbà i rodalies | Núcleo Urbano y cercanías
Puig de Missa (i museu etnològic)
Santa Gertrudis de Fruitera
Església de Sta. Getrudis.
© Portaltour.net
Tots els drets reservats.

Política de distribució.