Home de Portaltour Noticies del mon del turisme Novetats del mon del turisme Accés als recursos documentals Home de portaltour
qui som? | contactes | ajuda
Click per anar a la pàgina principal
Notícies 
Agenda 
Serveis 
Restaurants 
Hotels 
Apartaments 
E. Rurals 
Càmpings 
Platges 
Transports 
Formació 
Monogràfics 
Revista 
Informes 
Documentació 
Notícies de portaltour
Darreres 
Hemeroteca 
Notícies > Hemeroteca
2002-07-18 | SITEF
Índex temàtic de notícies
Educació i formació turística > Organismes docents > UIB

DataAutorTitol
09/10/04 Diario de Mallorca Master en turisme
La UIB organitza un master en 'Economia del Turisme i Medi Ambient' amb l'objectiu de formar 'persones preparades per a ocupar llocs de responsabilitat', amb la participació de docents de diferents nacionalitats
18/03/03 Diario de Mallorca Experts asseguren que el turisme i la construcció amenacen la biodiversitat de la Mediterrània
Varis científics es varen reunir ahir en una jornada sobre medi ambient en la UIB per afirmar que el turisme i la construcció amenacen les espècies de la Mediterrània. Eduardo Galante, president del comitè espanyol de la Naturalesa va assegurar que la conca mediterrània és una de les zones més riques del món en flora i fauna i que per la seva sensibilitat es veu agredida per la ocupació turística, l'ús del sòl, la contaminació i l'abandonament dels cultius tradicionals. També va reclamar que organitzacions no governamentals i administracions reflexionin sobre la protecció del medi ambient.
07/03/03 Diario de Mallorca Els turistes britànics són els que més contribueixen a l'estacionalitat de les illes.
Segons un treball elaborat pels professors Jaume Roselló, Andreu Sansó i Antoni Riera, que pertanyen al departament d'Economia Aplicada de la UIB, els turistes britànics són els que més contribueixen a l'estacionalitat de les illes. A aquest informe, s'evidencia que cada vegada més, els turistes britànics viatgen tan sols a l'estiu. Cal destacar que si el tipus de canvi de la divisa és major, especialment la libra britànica, major és la durada de la seva estada. Per altra banda, els turistes alemanys, tendeixen a repartir les seves vacances tot l'any, la tendència és que es dona prioritat a petits períodes vacacionals en substitució de l'agost.
21/02/03 Diario de Mallorca El Ministeri d'Educació es mostra predisposat a crear la Llicenciatura en Turisme
A la reunió que se va mantenir ahir a Madrid amb titulats Superiors de Turisme, el Ministeri d'Educació es va mostrar receptiu i predisposat a incloure Turisme dins el programa de llicenciatures que s'aprovarà al mes de juny. Així, el senador Manuel Cámara presentarà una moció, per que sigui aprovada, a la Cámara Alta que homologui els que ja són titulats superiors i la creació de la llicenciatura.
19/02/03 Diario de Ibiza Miquel Morey informa que el turisme al món rural pot ser compatible amb el medi
Miquel Morey, Catedràtic d'Ecologia de l'UIB, va informar ahir a la conferència que va realitzar a Can Ventosa i que estava organitzada pel Grup Verd Europeu, que el turisme al món rural pot ser compatible amb el medi sempre que sigui respectuós amb les tradicions i, sobre tot, reversible. Morey va assegurar també, que una iniciativa turística al camp pitiús, com pot ser el turisme rural o agroturisme, ha de estar molt controlada i mantenir les tradicions.
18/02/03 Ultima Hora L'UIB organitza un congrés sobre el turisme de masses a la Mediterrània
El pròxim divendres i dissabte es realitzarà al Centre de Cultura de la Caixa de Balears, Sa Nostra, un congrés acadèmic on s'avaluarà el desenvolupament històric del turisme de masses a la Mediterrània entre el 1945 i el 2000. Al congrés s'avaluarà l'expansió turística mediterrània des d'una perspectiva estructural, i l'anàlisi de l'actualitat també serà objecte de debat. Aquest esdeveniment comptarà amb la participació de catedràtics de diverses universitats espanyoles i europees i està organitzat per l'UIB, el Govern Balear, The Society for European Business History i l'Universitat de Florència.
Més: UIB i Govern Balear.
18/02/03 Diari de Balears Els residents creuen que els empresaris turístics tenen influència política
Segons l'Estudi sobre les actituds i percepcions de la població resident envers el desenvolupament turístic a les Balears, realitzat per l'Àrea de Mercats Emissors del Centre d'Investigacions Turístiques (CITTIB) i l'UIB, enquestant a 2000 residents, indica que els residents illencs (3,75 sobre 5) creuen que els empresaris turístics tenen massa influència política, i una gran part d'aquestos residents (3,96 sobre 5) considera que el turisme que arriba a les Illes és de baixa qualitat. Aquesta mostra indica que un 70% considera que el turisme té més aspectes positius (perquè genera llocs de feina i permet una qualitat de vida més elevada), que negatius (problemes de trànsit, puges a l'habitatge i degradació del medi ambient). També ens indica que hi ha un rebuig al "tot inclòs" i al "turisme de marxa", que estan a favor de la desestacionalització i del turisme de qualitat, i que estan en contra del creixement dels visitants. El major grau de crítica es troba entre el catalanoparlants, que es la que demana el canvi de model. Cal destacar també, que un 4,14 sobre 5 creu que hi ha d'haver una regulació i control per part de l'Administració, que un 3,58 sobre 5 està a favor de l'ecotaxa, mentre que el 2,36 sobre 5 considera que és un error fer pagar imposts als turistes i un 2,66 sobre 5 creu que les decisions sobre el turisme les han de prendre els empresaris.
13/02/03 Última Hora L'UIB començarà un nou curs pel Títol Superior de Turisme
L'UIB començarà el pròxim 1 d'Octubre un nou curs de 300 hores a distància pel títol Superior de Turisme. Aquest curs consta de quatre parts: "Direcció i Màrqueting d'empreses turístiques", "Anàlisi econòmic del turisme", "Finances i Comptabilitat turística" i "Planificació Territorial pel turisme". Els estudiants que accedeixin a aquest curs ho faran per internet, i els professors solucionaran les seves dubtes en un termini no superior a les 24 hores. Amb aquest curs, que té un preu de 1500 euros, s'obtindrà el títol d'especialista universitari en "Direcció de màrqueting d'empreses turístiques"
12/10/2002 Diario de Ibiza La despesa turística baixa nou punts respecte a l'any 2001
L'avanç de l'enquesta anual sobre la despesa turística, elaborada per la Universitat de les Illes Balears, quantifica els ingressos a les Pitiüses en 991,4 milions d'euros, això significa un descens del 9.1% respecte a l'any passat. L'estudi presenta una despesa mitjana per turista i dia més elevada , la qual no ha pogut compensar-se amb el descens del nombre de turistes i la baixada en el nombre de dies d'estada.
14/03/2002 Turismo Hoy La Conselleria de Turisme i la UIB firmen un conveni per l'avaluació dels aspirants a guies turístics
El conseller de Turisme, Celestí Alomar i el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet han firmat un conveni per preparar un programa d'avaluació d'aspirants a guies turístics
Més: UIB.
08/02/2002 Turismo Hoy Els alumnes de Turisme i Hosteleria podran aprendre el programa "Fin-Hotel"
La UIB i l'empresa Navision Espanya van firmar ahir un conveni de col·laboració perquè els alumnes de Turisme i Hosteleria de les Illes puguin aprendre a utilitzar el programa de gestió hotelera "Fin-Hotel"
08/02/2002 Diario de Ibiza Fira d'artesans de les Pitiüses a Santa Eulària
Amb el motiu de les festes patronals de Santa Eulària, es celebrarà el pròxim diumenge la inauguració de les obres d'es Puig de Missa amb una fira d'artesans pitiusos.
07/02/2002 Diario de Ibiza La UIB inclourà novetats al pla d'estudis de Turisme
La Universitat de les Illes Balears, desprès d'haver firmat un conveni amb Navision, inclourà en el pla d'estudis de Turisme la formació en un programa informàtic de gestió hotelera.
27/01/2002 Diario de Ibiza UIB diu que l'ecotaxa només afectarà al turisme en un 1%
El departament d'Economia i Empresa ha fet un informe dels efectes de l'ecotxa damunt el turisme, sobretot damunt de l'alemany i el britànic, on es veu reflectit que aquest impost només reduirà en un 1% l'arribada de passatgers.
Més: Ecotaxa i UIB.
23/01/2002 Turismo Hoy UIB i la Federació Hotelera de Mallorca volen crear un Institut d'Estudis Avançats de Turisme
Amb l'idea de reunir estudis docents i les necessitats del mercat laboral la UIB junt amb la Federació Hotelera de Mallorca estudien la possibilitat de crear un Institut d'Estudis Avançats de Turisme.
19/10/2001 Turismo Hoy L'euro aportarà un canvi al model turístic
La Universitat de les Illes Balears ha presentat un estudi on explica que les Balears deixaran de ser un destí «barat» amb l'entrada en vigor de l'euro, ja que això requerirà canvis substancials al model turístic.
15/06/2001 Editur Pros i contres de la licenciatura de Turisme
Un grup d' universitats espanyoles entre les que se troba l 'Universitat de Balears continuen elaborant un document per la creació del Titol de Llicenciat en Turisme. Per la Federació Nacional d' Escoles de Turisme (ANESTUR) l' objectiu destacat e fomentar l' investigació en l' àmbit turístic : la possibilitat d' intercanviar estudiants i professors amb l'estranger a programes com l' Erasmus i Sòcrates. Els alumnes en canvi abans de parlar de llicenciatura volen que es revisi la reforma efectuada.

Notes relacionades

Notícies | Thessaurus
Índex temàtic de notícies

Educació i formació turística

© Portaltour.net
Tots els drets reservats.

Política de distribució.