Home de Portaltour Noticies del mon del turisme Novetats del mon del turisme Accés als recursos documentals Home de portaltour
qui som? | contactes | ajuda
Click per anar a la pàgina principal
Notícies 
Agenda 
Serveis 
Restaurants 
Hotels 
Apartaments 
E. Rurals 
Càmpings 
Platges 
Transports 
Formació 
Monogràfics 
Revista 
Informes 
Documentació 
Notícies de portaltour
Darreres 
Hemeroteca 
Notícies > Hemeroteca
2002-07-18 | SITEF
Índex temàtic de notícies
Dret > Dret del Turisme > Contractes turístics

DataAutorTitol
15/10/03 Diari de Balears En estudi la situació del fixos discontinus
Una comissió tècnica integrada per experts de l'INEM, de la Tresoreria de la Seguretat Social i de la Conselleria de Treball, estudiarà les condicions jurídiques que afecten als fixos discontinus de les Illes Balears, per tal d'estudiar l'equiparació de les condicions amb els contractes fixes, pel que fa a la percepció de prestacions econòmiques i socials. L'anunci d'aquesta comissió coincidí amb la presentació d'un estudi elaborat pel Consell Econòmic i Social (CES) sobre la figura del fix discontinu, el qual s'acompanya d'un dictamen que demana una millor definició de les condicions legals d'aquest tipus de contracte. La figura del fix discontinu està lligada a l'activitat turística i sorgí com una resposta a l'estacionalitat del sector. El cens de fixos discontinus varia segons les fonts de 20.000 fins a 80.000 treballadors a les Illes
12/04/03 Diario de Ibiza Dues marques turístiques ajudaran a que els turistes contractin directament places d'allotjament
Ahir es varen presentar públicament en el Consell Insular les marques turístiques 'Ibiza-Eivissa, cultura i natura' i 'Ibiza-Eivissa activa' les quals potenciaran la contractació directa de places d'allotjament durant les vacances, tant a través d'Internet com a les agències de viatge, segons varen afirmar el conseller insular de Turisme, Josep Marí Ribas i la directora del Institut de Promoció de la Qualitat Turística, Eva Subirà. En conseller també va explicar que aquells hotels que s'acullen a aquestes marques tindran promocions especials del Govern Balear.
23/03/03 Diari de Balears Els majoristes rebaixen fins a un 50% els lloguers dels habitatges vacacionals
Segons ha confirmat el secretari de l'Associació d'Habitatges Turístics Vacacionals, Miquel Cifre, els touroperadors estan renegociant i, fins i tot, anul.lant els contractes realitzats amb els propietaris dels habitatges. Els majoristes estan rebaixant el preu del lloguer acordat entre un 20 i un 30%, i a alguns casos s'ha rebaixat fins al 50% o bé s'ha anul.lat el contracte.
01/03/03 Diario de Mallorca Els hotelers reclamen a LTU 60 milions d'euros
Els hotelers reclamen al tour operador 60 milions d'euros per l'incompliment d'uns contractes amb garantia en temporada alta. Dietmar Kastner, representat legal de LTU va reconèixer davant la jutgessa de Manacor que varen prescindir dels llits reservats als hotelers afectats per que li sortien més cares. Kastner també ha acusat als empresaris mallorquins l'incompliment de les condicions dels acords, com és el pagament de quantitats mensuals i els avançaments per a la modernització i adequació dels establiments.
14/01/03 Ultima Hora, Baleares Un grup d'hotelers balears reclamen al majorista LTU l'incompliment de contractes
Un grup d'hotelers de Balears exigeixen al majorista LTU (filial del grup Rewe-ITS) un deute de 60 milions d'euros per l'incompliment de contractes amb garantia en temporada alta.
21/12/02 Diario de Ibiza Els ingressos turístics davallen un 10% a Eivissa al 2002
Les Pitiüses han rebut 90 milions d'euros menys que al 2001, i això ha provocat un descens del 0,8% del PIB, segons l'informe de la patronal. Entre els indicadors d'aquest informe, cal destacar la davallada del 10% a l'estada vacacional, la reducció del 8,8% del nombre de turistes arribats per via aèria, la davallada del 1,2% del sector serveis, l'augment del 9,3% del nombre de contractes laborals i l'augment del 2,7% del nombre d'empreses
17/06/2002 Última Hora Ibiza y Formentera Els majoristes demanen rebaixar els preus dels contractes de la temporada 2003
La contractació de la temporada 2003 està sent protagonista de pressions per part dels majoristes per baixar els preus, aquestes rebaixes ronden el 10%, a més els majoristes intenten reduir "cups" i restringir els contractes en garantia.
13/11/2001 Diario de Ibiza Cancel·lacions de pagaments per part de diversos touroperadors a hotelers pitiusos
Amb l'inici ahir de la fira de Turisme a Londres, es va conèixer la noticia de la cancel·lació de pagaments per part d'alguns majoristes degut a la conjuntura internacional. Tot dependràde com es desenvolupin les ventes però totes les previsions apunten a un descens del Turisme britànic d'un 5%. El President de la Federació Hotelera d'Eivissa va senyalar que aquest retràs "es pot considerar relatiu perquè es pot fer efectiu en les pròxims mesos". Per la seva part el director general de Thomson a Balears, va demanar comprensió per part dels hotelers davant d'una negociació per reduir el preu dels llits, ja que les vendes estan paralitzades.
30/10/2001 Turismo Hoy Els majoristes volen fer pressió als hotelers per baixar les tarifes
Els majoristes de viatges europeus estan pressionant als hotelers espanyols per lograr millores condicions per contractar places turístiques i tarifes més barates.
07/10/2001 Turismo Hoy Hotelers mallorquins demanden a LTU
Hotelers de Mallorca demanden al majorista alemany LTU pel impagament de contractes amb garantia firmats per la present temporada, una suma que supera els 1000 milions de pessetes.
07/09/2001 Diario de Ibiza Els hotelers i els preus al 2002
Els hotelers de les Pitiüses ja han contractat la major part de les places per la temporada vinent amb un increment del 2 al 5% en les seves tarifes. El nivell de reserves pel 2002 es similar al any passat, sense modificacions significatives, però sense l'eufòria de temporades passades. Sant Antoni, en canvi, nota la pèrdua del mercat escandinau , unes 100.000 estances que ara s'hauran de buscar a altres mercats.
06/09/2001 Turismo Hoy Els majoristes eliminen els contractes amb garantia
Els principals majoristes europeus eliminen els contractes amb garantia i a més deixen de pagar per endavant les seves places.

Notes relacionades

Notícies | Thessaurus
Índex temàtic de notícies
© Portaltour.net
Tots els drets reservats.

Política de distribució.