Home de Portaltour Noticies del mon del turisme Novetats del mon del turisme Accés als recursos documentals Home de portaltour
qui som? | contactes | ajuda
Click per anar a la pàgina principal
Notícies 
Agenda 
Serveis 
Restaurants 
Hotels 
Apartaments 
E. Rurals 
Càmpings 
Platges 
Transports 
Formació 
Monogràfics 
Revista 
Informes 
Documentació 
Notícies de portaltour
Darreres 
Hemeroteca 
Notícies > Hemeroteca
2002-07-18 | SITEF
Índex temàtic de notícies
Política turística > Modalitats turístiques > Turisme alternatiu

DataAutorTitol
14/10/04 Diario de Ibiza.es Alternatives a l'actual turisme
El pla de màrqueting turístic recentment presentat conclou que la imatge més estesa de les Pitiüses és la de 'lloc per a la festa i l'oci nocturn'. Sembla plantejar com alternatives a aquesta situació el turisme nàutic, el turisme de golf, el turisme actiu, de salut i el turisme de congressos, per als quals haurien de potenciar-se les ofertes corresponents en equipaments i serveis
22/08/04 Diari de Balears Turisme alternatiu
Les hostatgeries dels santuaris religiosos, albergs, refugis, campaments i residències esportives són el gruix de l'oferta d'allotjament alternativa a la comercial. Els clients habituals són famílies durant els caps de setmana i parelles de divendres a diumenge, gairebé totes de residents a les illes. Els grups que fan estades d'una setmana provenen majoritàriament de l'estranger
25/03/04 Hosteltur.com Ampliació europea i mercat turístic
Els nous socis de la Unió Europea suposaran un mercat afegit de 105 milions de consumidors. Per a alguns això significarà ampliar el mercat turístic balear, encara que es diu que els 'nous clients' tenen poc interés per l'oferta de sol i platja i escullen preferentment destinacions amb oferta cultural i complementaria, més concretament allà on puguin ser atesos en la seva pròpia llengua.
22/1/04 Hosteltur.com Turisme Accessible i Sostenible
El Comitè Econòmic i Social de la Unió Europea ha aprovat per 112 vots a favor, 2 en contra i una abstenció, el Dictamen sobre Turisme Accessible i Sostenible, el qual comporta una visió del turisme molt més enllà de la simplement econòmica. El Dictamen considera el turisme com un factor de riquesa, però també un element decissiu per a la millora del coneixement, la comunicació, el grau de relació i el respecte entre ciutadans de diferents països. Li dóna la consideració de bé social de primera magnitud que ha d'estar a l'abast de tots els ciutadans, sense que cap grup de població en pugui quedar exclós en funció de circumstàncies personals, socials, econòmiques o qualsevol altra situació personal. Això afecta particularment al dret de les persones discapacitades de gaudir del turisme. A la Unió Europea són un 10% de la població total
16/12/03 Diario de Mallorca Més Turisme independent, menys de touroperador
La presentació de l'estudi sobre ocupació hotelera d'Ernst amd Young permeté al secretari general de turisme, Germán Porras, exposar alguns dels canvis estructurals que s'estan produint en l'activitat turística. L'avanç del turisme independent, afavorit per les companyies de preus baixos, així com la profunda crisi que pateixen els touroperadors més importants d'Europa. Davant aquests canvis, segons Porras la resposta dels hotelers de Balears hauria de ser imaginativa, sense recórrer a l'abaixada de preus
06/04/03 Última Hora Ibiza y Formentera Experts internacionals viatgen a Eivissa per a analitzar la situació turística
El Centre d'Investigació i Tecnologies Turístiques de les Illes Balears (CITTIB) ha organitzat unes jornades en les quals experts en turisme de cinc països analitzaran la situació turística d'Eivissa i Formentera. Una delegació de vuit experts del Comitè Internacional de Turisme es desplaçaren ahir a Eivissa per a conèixer la realitat de la situació turística de les Pitiüses.
05/04/03 Diari de Balears El Pla de Marques encpaçalat pel turisme de golf es vendrà en 2400 agències de viatge alemanyes
Eva Subirà, responsable de l'Institut de Promoció de la Qualitat Turística (IPQT) va informar ahir de les possibilitats de gaudir d'un turisme alternatiu al sol i platja integrades al Pla de Marques: el turisme de golf, amb 45 hotels acreditats i 15 peticions i Mallorca tradicional amb 50 permisos i 9 sol·licituds encapçalen l'oferta especialitzada. El cicloturisme, amb 31 acreditacions i el senderisme, que ha aconseguit 21 permisos i té pendents 12 expedients; el turisme de convencions, amb 40 hotels acreditats i 13 sol·licituds. El Pla de Marques es vendrà en 2400 agències de viatge alemanyes independents després de la signatura d'un conveni entre la Conselleria de Turisme i la Touristik Service System (TSS).
06/11/2002 Ultima Hora I Congrés Internacional de Turisme Cultural a Salamanca
Com a ojectius del congrés es recullen diferents modalitats de turisme alternatiu, tals com el turisme idiomàtic, turisme cultural, gestió de bens culturals i tendència de la demanda europea d'aquest tipus de turisme.
20/11/2001 Turismo Hoy El Turisme polonès, una alternativa per a les Balears
L'ambaixador de Polònia en Espanya , Jerzy Maria Nowak, va afirmar ahir, que l'integració del seu país a la Unió Europea, posarà en marxa l'arribada de turistes polonesos a Espanya i en especial a Balears.
14/11/2001 Diario de Ibiza Equips suïssos faran la pretemporada a Eivissa
Quatre equips professionals de futbol de Suïssa faran la pretemporada a l'illa, un clar intent de desestacionalització de la temporada turística, segons el conseller de Turisme, Josep Marí Ribas.
10/11/2001 Diario de Ibiza Publicada una guia per recorre Eivissa en bicicleta
La conselleria de Turisme ha editat la primera guia de cicloturisme d'Eivissa, que inclou un mapa on es senyalitzen les dues rutes, així com una descripció de cadascuna amb fotografies dels paisatges i monuments que es poden visitar durant el trajecte. L'extensió de les rutes varia entre 40 i 50 quilòmetres i comprén quasi la totalitat de l'illa.
28/10/2001 Turismo Hoy Descens del cicloturisme a Menorca
El cicloturisme està en una època de regressió: aquesta forma de Turisme alternatiu, que en Mallorca garanteix l'ocupació d'un 50% a l'hivern, està perdent força a favor del senderisme
26/10/2001 Editur Presentat el segon cicle de «Futurisme», una nova concepció del Turisme.
La conselleria de Turisme de Balears ha presentat el segon cicle de «Futurisme», que inclou una exposició i diverses conferències amb el objectiu d'impulsar una reflexió sobre l'activitat turística des de diferents àmbits.
24/10/2001 Turismo Hoy Menorca una destinació per al turisme suec
Foment de Turisme ha intensificat la promoció de Menorca a Suècia, un mercat considerat molt interessant per les empreses menorquines.
08/09/2001 Turismo Hoy Augment del Turisme Residencial a Balears
Es fa necessària una reestructuració del sector hoteler davant del creixement del nombre de turistes residencials, amb inversions i ampliacions de segments de mercat.
06/09/2001 Diario de Ibiza La patronal hotelera i el Consell volen reactivar el Turisme d'hivern
El Turisme d'hivern començarà a desenvolupar-se durant la temporada baixa de 2002-2003 amb l'apertura de nous hotels i un programa específic per captar clients segons el president de la Federació Hotelera i la Presidenta del Consell Insular. Els hotelers consideren necessari el suport institucional i la creació de vols charter quinquennals durant l'hivern. A més s'ha de tractar el tema de la masificació dels mesos forts de la temporada d'estiu, ja que afecta greument a la imatge de l'illa i a les seves infrastructures.
03/09/2001 Turismo Hoy Balears, la primera comunitat autònoma en viatges per a «gays»
Balears es la primera autonomia espanyola amb un majorista de viatges per homosexuals. Per un altre banda, Air Europa ha firmat un acord comercial amb la revista Zero per satisfer les necessitats d'aquest col·lectiu.

Notes relacionades

Notícies | Thessaurus
Índex temàtic de notícies
© Portaltour.net
Tots els drets reservats.

Política de distribució.