Home de Portaltour Noticies del mon del turisme Novetats del mon del turisme Accés als recursos documentals Home de portaltour
qui som? | contactes | ajuda
Click per anar a la pàgina principal
Notícies 
Agenda 
Serveis 
Restaurants 
Hotels 
Apartaments 
E. Rurals 
Càmpings 
Platges 
Transports 
Formació 
Monogràfics 
Revista 
Informes 
Documentació 
Notícies de portaltour
Darreres 
Hemeroteca 
Notícies > Hemeroteca
2002-07-18 | SITEF
Índex temàtic de notícies
Política turística > Foment del Turisme > Sancions

DataAutorTitol
27/10/04 Diario de Mallorca Expedient sancionador a línies aèries i agències
El Ministeri d'Economia ha iniciat un expedient sancionador a les companyies aèries Iberia, Spanair i Air Europa, així com a les agències de vitages pel cobrament d'una taxa d'emissió en els bitllets. Segons la UCE, promotora de la demúncia, el 'bitllet aèri és el contracte que relaciona l'usuari amb l'operador i és una obligació legal el seu llirament, per la qual cosa no sembla raonable que es cobri aquesta clàusula abusiva'. Es demana la devolució de les taxes cobrades i una multa del 10% sobre el total facturat per aquestes empreses des de gener
19/04/04 Diario de Mallorca Indemnitzacions per 'overbooking'
El Parlament europeu ha aprovat un nou reglament per a les incidències de sobre venda en les places aèries que oliga a les companyies a pagar una indemnització entre 250 i 600 euros per persona. Aquest sistema s'aplicarà des del 17 de febrer del 2005, incloent la novetat de que les companyies poden pactar amb els passatgers la cessió del seus saient a canvi del pagament d'indemnitzacions i l'embarcament en un vol posterior, o bé el transport gratuït en un vol posterior retornant el preu del bitllet
10/1/04 Diario de ibiza.es Sancions de Costes
La demarcació de Costes ha sancionat 7 infraccions durant l'any 2003 a Eivissa i Formentera. La major part tenen com a causa la manca de permissos pertinents. A Eivissa els expedients oberts han estat 55 i 37 a Formentera.
Més: Costes i Sancions.
29/10/03 Última Hora Ibiza y Formentera Precinte dels apartaments 'Pimar'
L'ajuntament de Sant Josep executà el precintat de les instal·lacions dels 17 apartaments i dependències annexes 'Pimar', com a resultat de l'expedient administratiu segons el qual es demostrà la manca de licència de construcció i altres tràmits. La resolució administrativa comporta l'esbucament de l'edifici i la impossició d'una multa de 180.000 euros als propietaris
25/03/03 Diario de Ibiza Elaborat el pla contra l'oferta il.legal
Segons va informar ahir el conseller de Turisme, Josep Marí Ribas, la Conselleria de Turisme ha elaborat un nou pla d'inspeccions contra l'oferta turística il.legal i pretén augmentar el nombre de controls i inspeccions. Aquest pla estaria dotat de 200.000 euros destinat a la contractació d'un nou inspector i d'un auxiliar administratiu. El conseller va destacar que el pla de la conselleria continuarà regulant el control del compliment del pla de modernització i les denúncies d'habitatges turístics vacacionals il.legals que afecten a unes 30.000 places turístiques. Cal recordar que la conselleria de Turisme va realitzar l'any passat 1774 inspeccions, i amb aquest projecte es pretén arribar a les 2500.
02/03/03 Diario de Ibiza El Tribunal de Justícia de Balears li dóna la raó al Consell
La sala del Tribunal Superior de Justícia de Balears, ha desestimat el recurs interposat per l'empresa propietària dels apartaments Tropical Garden, que varen ser tancats per ordre del Consell per incompliment de la normativa turística.
11/02/03 Diario de Ibiza La querella pel tancament del Tropical Garden ha estat desestimada
La magistrada del jutjat d'instrucció nombre 4 d'Eivissa, ha desestimat la querella contra el conseller insular de Turisme i dos funcionaris per un presumpte delicte de prevaricació i denuncies falses pel tancament dels hotels Panoramic i Tropical Garden. Malgrat l'empresari va admetre que el Tropical Garden no tenia llicencia d'obertura, va denunciar al conseller de Turisme i va obrir l'establiment tenint l'ordre de tancament.
07/02/03 Diario de Ibiza El president de la Federació Hotelera manifesta el seu malestar de que s'hagi retardat tant el pla especial
El president de la Federació Hotelera, Pedro Matutes, va manifestar el seu malestar en el retard de l'adopció de mesures per suprimir l'oferta il.legal. Matutes va recordar que els hotelers varen presentar al Consell un estudi que mostrava que l'oferta il.legal arribava fins al 40% del total, i va informar de que amb els recursos necessaris es pot dur a terme aquest pla que considera necessari per canviar l'imatge de l'illa.
07/02/03 Diario de Ibiza El Consell informa de les inspeccions i sancions que s'han dut a terme amb l'oferta il.legal
Segons el resum aportat pel Conseller, els serveis d'inspecció de la conselleria insular de Turisme varen tancar 13 establiments turístics al 2002. Entre el 2001 i 2002 es varen obrir 2829 expedients sancionadors, al 1999 i 2000 varen ser 2004 i 1325 expedients es varen obrir al 97 i 98. Amb aquest informe, el Conseller va voler demostrar que s'estan duent a terme moltes inspeccions i que pel pròxim estiu, quant ja estigui fet el pla especial, es continuarà avançant en la mateixa direcció.
04/02/03 Última Hora d'Eivissa i Formentera El Consell elaborarà un pla per eliminar l'oferta il.legal
Al Ple ordinari celebrat ahir al Consell, es va aprovar la redacció d'un informe que haurà d'estar llest abans del 15 de març, al que es recollirà un pla per eliminar l'oferta il.legal, que segons un estudi de la Federació Hotelera arriba a un 40%. Malgrat l'aprovació d'aquest pla, el pacte va informar que l'inspecció que s'està duent a terme és efectiva ja que les dades ho confirmen, així al 1997 es va recaptar 800.000 pessetes en sancions, al 2001 varen ser 28,3 milions de pessetes i al 2002 s'han recaptat 80.000 euros i queden pendents de cobrar 180.000 euros més.
14/01/03 Ultima Hora, Baleares Un grup d'hotelers balears reclamen al majorista LTU l'incompliment de contractes
Un grup d'hotelers de Balears exigeixen al majorista LTU (filial del grup Rewe-ITS) un deute de 60 milions d'euros per l'incompliment de contractes amb garantia en temporada alta.
29/12/02 Diario de Mallorca 866,998 euros en sancions a empreses turístiques
La Conselleria de Turisme va posar en novembre 40 sancions a empreses turístiques per valor de 866,998 euros.
24/07/2002 Diario de Ibiza Ses Salines invadida per motos acuàtiques
Els concesionaris d'hamaques i quiosquets a Ses Salines denuncíen la invasió de fins a vuit motos acuàtiques a la zona de bany, a 100 metres de la costa.
Més: Sancions.
26/07/2001 Diario de Ibiza Obert expedient sancionador a un hotel de Portinatx
El Consell Insular pensa obrir un expedient sancionador al Paradise Beach de Portinatx, que funciona sense llicencia. La seva situació no es completament il.legal ja que tenia llicencia com apartaments, a més el Paradise va protagonitzar un episodi d'avaria on es va vessar aigües fecals a la Platja de Portinatx.

Notes relacionades

Notícies | Thessaurus
Índex temàtic de notícies
© Portaltour.net
Tots els drets reservats.

Política de distribució.