Home de Portaltour Noticies del mon del turisme Novetats del mon del turisme Accés als recursos documentals Home de portaltour
qui som? | contactes | ajuda
Click per anar a la pàgina principal
Notícies 
Agenda 
Serveis 
Restaurants 
Hotels 
Apartaments 
E. Rurals 
Càmpings 
Platges 
Transports 
Formació 
Monogràfics 
Revista 
Informes 
Documentació 
Notícies de portaltour
Darreres 
Hemeroteca 
Notícies > Hemeroteca
2002-07-18 | SITEF
Índex temàtic de notícies
Política turística > Foment del Turisme > Inspecció

DataAutorTitol
11/10/04 Diario de Mallorca 'Catàleg' d'empreses turístiques
El CITTIB espera concloure a finals del 2005 la informatització del 'catàleg' general d'empreses d'activitats i establiments turístics, la qual cosa permetrà ubicar-les en un mapa, a més de facilitar informació sobre la seva situació administrativa i facilitar les tasques d'inspecció
14/05/04 Diario de Mallorca Pla de qualitat per a bars i restaurants
El Govern Balear, Pimem i Caeb han signat un conveni per tal d'assessorar tècnicament als empresaris de restauració sobre qüestions relacionades amb la neteja, serveis i nivell de preus, de cara a realitzar reformes de condicionament dels locals, després de les quals l'establiment obtindrà un segell que podrà lluir a la façana
24/08/03 Última Hora Ibiza y Formentera Intensificació de les inspeccions sobre l'oferta d'allotjaments il·legals
El Govern Balear planeja intensificar les inspeccions sobre places d'allotjament d'oferta il·legal al conjunt de les Illes Balears. La Federació Hotelera d'Eivissa i Formentera ha xifrat aquesta oferta en unes 30.000 places que es donen a conèixer fonamentalment a través d'internet, anuncis de premsa i revistes
15/06/03 Diario de Ibiza Hisenda farà inspeccions als habitatges turístics
Hisenda esta a punt de començar una campanya d'inspeccions sobre el sector inmobiliari a arees turístiques. L'objectiu d'aquesta campanya es detectar l'oferta il.legal.
25/03/03 Diario de Ibiza Elaborat el pla contra l'oferta il.legal
Segons va informar ahir el conseller de Turisme, Josep Marí Ribas, la Conselleria de Turisme ha elaborat un nou pla d'inspeccions contra l'oferta turística il.legal i pretén augmentar el nombre de controls i inspeccions. Aquest pla estaria dotat de 200.000 euros destinat a la contractació d'un nou inspector i d'un auxiliar administratiu. El conseller va destacar que el pla de la conselleria continuarà regulant el control del compliment del pla de modernització i les denúncies d'habitatges turístics vacacionals il.legals que afecten a unes 30.000 places turístiques. Cal recordar que la conselleria de Turisme va realitzar l'any passat 1774 inspeccions, i amb aquest projecte es pretén arribar a les 2500.
02/03/03 Diario de Ibiza El Tribunal de Justícia de Balears li dóna la raó al Consell
La sala del Tribunal Superior de Justícia de Balears, ha desestimat el recurs interposat per l'empresa propietària dels apartaments Tropical Garden, que varen ser tancats per ordre del Consell per incompliment de la normativa turística.
11/02/03 Diario de Ibiza La querella pel tancament del Tropical Garden ha estat desestimada
La magistrada del jutjat d'instrucció nombre 4 d'Eivissa, ha desestimat la querella contra el conseller insular de Turisme i dos funcionaris per un presumpte delicte de prevaricació i denuncies falses pel tancament dels hotels Panoramic i Tropical Garden. Malgrat l'empresari va admetre que el Tropical Garden no tenia llicencia d'obertura, va denunciar al conseller de Turisme i va obrir l'establiment tenint l'ordre de tancament.
11/02/03 Diario de Mallorca Jaume Garau presenta la seva dimissió
Jaume Garau, director general de Coordinació Turística, ha presentat la seva dimissió davant el conseller Celestí Alomar. Aquesta dimissió és deguda al cas de Son Serra de Martina, uns apartaments que s'han adquirit amb fons de l'ecotaxa per a la seva demolició, que segons diari de Mallorca, deuria de ser a càrrec del seu propietari per no complir la normativa. Aquesta dimissió també és deguda per que ell és accionista d'un agroturisme que ha operat sense llicència d'obres ni d'obertura durant 2 anys.
07/02/03 Diario de Ibiza El president de la Federació Hotelera manifesta el seu malestar de que s'hagi retardat tant el pla especial
El president de la Federació Hotelera, Pedro Matutes, va manifestar el seu malestar en el retard de l'adopció de mesures per suprimir l'oferta il.legal. Matutes va recordar que els hotelers varen presentar al Consell un estudi que mostrava que l'oferta il.legal arribava fins al 40% del total, i va informar de que amb els recursos necessaris es pot dur a terme aquest pla que considera necessari per canviar l'imatge de l'illa.
07/02/03 Diario de Ibiza El Consell informa de les inspeccions i sancions que s'han dut a terme amb l'oferta il.legal
Segons el resum aportat pel Conseller, els serveis d'inspecció de la conselleria insular de Turisme varen tancar 13 establiments turístics al 2002. Entre el 2001 i 2002 es varen obrir 2829 expedients sancionadors, al 1999 i 2000 varen ser 2004 i 1325 expedients es varen obrir al 97 i 98. Amb aquest informe, el Conseller va voler demostrar que s'estan duent a terme moltes inspeccions i que pel pròxim estiu, quant ja estigui fet el pla especial, es continuarà avançant en la mateixa direcció.
05/02/03 Última Hora Pilar Costa informa dels problemes que té l'executar un pla per suprimir l'oferta il.legal
La presidenta del Consell d'Eivissa i Formentera, Pilar Costa, va manifestar ahir que és més fàcil fer un pla per suprimir l'oferta il.legal que executar-ho. Costa va informar que existeix una llei que diu que cadascú pot llogar la seva vivenda a qui vulgui. Malgrat això, el conseller de Turisme del Consell d'Eivissa i Formentera, va assegurar que es farà tot l'esforç possible. Per altra banda, Pilar Costa va informar de la necessitat de unir-se amb l'Ajuntament de Sant Josep per fer una taula negociadora per estudiar alternatives a l'ampliació de l'aeroport.
04/02/03 Última Hora d'Eivissa i Formentera El Consell elaborarà un pla per eliminar l'oferta il.legal
Al Ple ordinari celebrat ahir al Consell, es va aprovar la redacció d'un informe que haurà d'estar llest abans del 15 de març, al que es recollirà un pla per eliminar l'oferta il.legal, que segons un estudi de la Federació Hotelera arriba a un 40%. Malgrat l'aprovació d'aquest pla, el pacte va informar que l'inspecció que s'està duent a terme és efectiva ja que les dades ho confirmen, així al 1997 es va recaptar 800.000 pessetes en sancions, al 2001 varen ser 28,3 milions de pessetes i al 2002 s'han recaptat 80.000 euros i queden pendents de cobrar 180.000 euros més.
01/02/03 Última Hora Els Verds demanen canvis per acabar amb la oferta il.legal
Joan Buades, demanarà el pròxim dilluns al Consell una moció per variar el model d'inspecció turística, ja que segons ell, és ineficaç per acabar amb l'oferta il.legal que ronda el 40% de l'oferta total existent.
28/01/03 Ultima Hora Ibiza y Formentera La Mesa de Turisme va demanar reduir la inseguretat ciutadana
La Mesa de Turismo, formada per institucions, partits, sindicats, associacions i sector turístic varen acordar ahir amb la presidenta de la Administració de l'Estat, Marienna Sánchez-Jáuregui millorar la inseguretat ciutadana per a la pròxima temporada ja que dona una imatge turística de l'illa molt negativa. També varen acordar una inspecció dels establiments il.legals, i en quant a promoció turística exigir les competències directes per a Eivissa i Formentera de forma que gestionin el propi pressupost sense tenir que esperar les decisions de Mallorca.
24/01/03 Última Hora L'ecotaxa servirà per controlar l'oferta il.legal
El Govern Balear destinarà part dels sous recaptats amb l'ecotaxa per detectar i controlar l'oferta il.legal. Dels 42 milions d'euros recaptats, hi ha 39 milions destinats a inversions i 3 per finançar el pressupost general de la CAIB, ja que hi ha despeses en el cobrament de l'ecotaxa, com són les inspeccions del tribut per part de la conselleria d'Hisenda i Turisme per comprovar que no existeix frau i si existeix oferta d'allotjament que no la recapta.
23/01/03 Diario de Mallorca Hisenda inspecciona 5000 places il.legals
Hisenda inspecciona més de 5000 places il.legals a instàncies del Govern. Els expedients oberts són el resultat de la campanya realitzada des de Turisme l'exercici passat
Més: Inspecció.
08/12/2002 Ultima Hora Ibiza y Formentera Hisenda començarà les inspeccions de les liquidacions de l'ecotaxa a finals de gener
Els inspectors de la Conselleria de Hisenda començaran les inspeccions una vegada acabat el plaç per presentar el resum anual. Aquestes tenen com a objectiu verificar que els hotelers han estat inscrits en el cens de contribuents abans de l'entrada en vigor de la Llei Turística i que les liquidacions s'han ajustat en l'activitat declarada pels empresaris.
Més: Ecotaxa i Inspecció.
06/12/2002 La Gaceta de los Negocios Aprovada una normativa per a la gestió conjunta de l'espai aeri
La normativa per a la gestió conjunta de l'espai aeri va ser aprovada ahir pels ministres de Transport de la UE els quals multipliquen per dues les compensacions en cas de que les aerolínies impedeixen embarcar.
Més: Ecotaxa i Inspecció.
28/08/2002 Diario de Ibiza Formentera no permetrà festes il·legals
L'Ajuntament de Formentera reconeix la importància del turisme italià però està d'acord en no acceptar l'augment de festes il·legals. Un ple extraordinari va aprovar ahir un document on valora positivament el turisme internacional que arriba a l'illa però deixa clar les raons per les quals no vol permetre festes il·legals, cercades per alguns visitants.

Notes relacionades

Notícies | Thessaurus
Índex temàtic de notícies
© Portaltour.net
Tots els drets reservats.

Política de distribució.