Home de Portaltour Noticies del mon del turisme Novetats del mon del turisme Accés als recursos documentals Home de portaltour
qui som? | contactes | ajuda
Click per anar a la pàgina principal
Notícies 
Agenda 
Serveis 
Restaurants 
Hotels 
Apartaments 
E. Rurals 
Càmpings 
Platges 
Transports 
Formació 
Monogràfics 
Revista 
Informes 
Documentació 
Notícies de portaltour
Darreres 
Hemeroteca 
Notícies > Hemeroteca
2002-07-18 | SITEF
Índex temàtic de notícies
Economia del Turisme > Competitivitat turística > Avenços tecnològics

DataAutorTitol
08/09/04 Diario de Ibiza Seminari d'Innovació i Turisme
Entre els dies 29 de setembre i 1 d'octubre es durà a terme a Palma un seminari sobre Innovació i Turisme, en el qual es tractaran diversos aspectes sobre innovacions tecnològiques aplicades al turisme, modalitats turístiques relacionades amb el patrimoni i la cultura, així com iniciatives empresarials i oportunitats de mercat
31/05/04 Diari de Balears Percepció empresarial del Medi Ambient
La indústria turística considera la innovació i l'estat del medi ambient com a factors claus, tot i que pensa que ambdós són tasques a acometre per l'administració en un 84,33% dels casos. Això es dedueix de l'estudi 'Pautes d'innovació en el sector turístic de les Balears', per al qual s'enquestaren a 300 empreses entre els anys 1999 i 2001. L'entorn i la seguretat són, amb escreix, el factors més importants de les destinacions turístiques. L'hoteleria és el sector amb major percentatge d'innovació tecnològica (22,9%), seguit de la restauració (18,6%). En gran part dels casos, aquestes millores permeten una reducció dels costos empresarials i dels impactes en l'entorn. Les empreses que pertanyen a grups tenen taxes d'innovacions mediambientals (1,9%) lleugerament superiors a les individuals (1,4%)
31/03/04 Diario de Mallorca Millores i facturació a les empreses turístiques
Un estudi presentat per la Fundació Cotec, El Insituto Mediterráneo de Estudios Avanzados (Imedea) i alguns professors de la UIB, constata com un 63% de les empreses que apliquen millores veuen augmentada la seva facturació global en el sector turístic. Així mateix, un 50,7% augmenta el nombre de treballadors i un 54,3% millora el nivell de qualificació dels empleats. Al turisme les innovacions són particularment tecnològiques (78,7%) aplicades als canvis en els procesos del servei (61,7%), a les innovacions de producte (16,5%), la comercialització (13,2%), organització (7,9%) i el mercat (0,7%). Entre els canvis tecnològics destaquen particularment els programes de gestió integral i els sistemes de reserves on-line. Per subsectors, l'hosteleria és la més innovadora (13,85 innovacions per empresa), seguida del lleure i entreteniment (9,37 innovacions), transport (8,6), restauració (6,82), agències de viatges (5,17) i lloguer de vehicles (4,94)
19/02/04 Hosteltur.com Més vendes en les AA VV per Internet
La reducció de les comissions pagades a les agències de viatges tradicionals i el cobrament pels serveis en funció dels tipus de bitllets fa que, en alguns casos, els càrrecs d'emissions siguin set vegades menors a les agències per internet. Segons el director general de Rumbo, les agències per internet tenen clares avantatges competitives ja que els seus costs fixes són molt reduïts i, gràcies a la tecnologia, poden augmentar la quantitat de serveis sense incrementar els costos, això augura una gran capacitat de creixement a aquests tipus d'empreses. Però, quina seria la situació sense la reducció de comissions a les agències tradicionals?

Notes relacionades

Notícies | Thessaurus
Índex temàtic de notícies
© Portaltour.net
Tots els drets reservats.

Política de distribució.