Home de Portaltour Noticies del mon del turisme Novetats del mon del turisme Accés als recursos documentals Home de portaltour
qui som? | contactes | ajuda
Click per anar a la pàgina principal
Notícies 
Agenda 
Serveis 
Restaurants 
Hotels 
Apartaments 
E. Rurals 
Càmpings 
Platges 
Transports 
Formació 
Monogràfics 
Revista 
Informes 
Documentació 
Notícies de portaltour
Darreres 
Hemeroteca 
Notícies > Hemeroteca
2002-07-18 | SITEF
Índex temàtic de notícies
Economia del Turisme > Treball > Vaga

DataAutorTitol
04/03/04 Diario de Ibiza.com Desconvocada la vaga d'AENA
L'assemblea de treballadors de Aeropuertos Nacionales y Navegación Aérea (AENA) a l'aeroport des Codolar podria decidir desconvoncar la jornada de vaga prevista per a demà, un cop s'ha acceptat a nivell nacional la total retirada del plantejament fet per l'administració sobre el projecte d'externalització de serveis. Dit projecte podria haver arribat a afectar a un 90% dels actuals treballadors d'AENA a Eivissa
28/02/04 Diario de Ibiza.es AENA farà vaga el 5 de març
La vaga del 5 de març significarà segons AENA una paralització total dels aeroports, com a reacció al projecte del govern estatal de cedir determinats serveis a empreses externes. La vaga és precedida a Eivissa de dues concentracions i compta amb el suport del comité d'empresa i l'assemblea local de treballadors
21/02/04 Diario de Ibiza.es Convocades vagues a l'aeroport d'Eivissa
El personal d'AENA ha convocat vagues per als dies 5, 7, 9 i 12 de març com a protesta per la iniciativa de l'administració de cedir determinades àrees d'activitat a empreses privades. En el cas de l'aeroport d'Eivissa els sindicats calculen que podria afectar a un 70% de l'actual plantilla contractada per AENA. De fet, segons el comité de centre , serien tots els serveis excepte el de control aèri. Per al comité d'Eivissa, processos semblants duts a terme a companyies com Telefónica, Iberia o Trasmediterránea són motiu de greu preocupació en el seu cas
16/02/04 CincoDias.com La vaga de controladors a París genera problemes
La vaga de controladors de l'aeroport de París-Orly, prevista des d'avui fins a divendres, pot provocar la cancel·lació de la major part dels vols que operen companyies regulars, xàrters estàndard i xàrters de preus baixos. Les previsions de les autoritats franceses apunten a un 60% d'anul·lacions dels vols programats a aquest aeroport. L'origen del conflicte està en una reestructuració del trànsit aeri de la regió de París, agreujada per un enfrentament de centrals sindicals del gremi de controladors aeris
10/06/03 Diario de Ibiza Vaga de controladors francesos podria afectar a les illes
La vaga convocada per avui per diversos sindicats minoritaris d'aviació civil francesos podria afectar als vols que tenen com origen o destí Balears.
29/05/03 Diario de Mallorca Aeca demana el "Cel Únic Europeu"
Felipe Navío, president d'Aeca (Asociación Española de Compañías Aéreas) va qualificar ahir de urgent la implantació del cel únic europeu per evitar així les situacions que es produeixen per la vaga de controladors aeris, com són els retards, que perjudiquen a països com Grècia, Portugal i Espanya.
26/11/2002 Última Hora La vaga de controladors aeris a França provocarà cancel·lacions a Balears
La vaga de controladors aèris a França provocarà retards i cancel·lacions a Balears. Les línies aèries recomanen als seus passatgers que s'informin abans de prendre els seus vols.
Més: Transport aeri i Vaga.
12/07/2002 Diario de Ibiza Empleats i hotelers arriben a un acord
Desconvocada la vaga del sector hostaler a 15 dies del seu inici, gràcies a un acord entre les parts. Finalment es firmarà un conveni pels pròxims tres anys amb una pujada salarial d'un 4,7%.
Més: Vaga.
11/07/2002 Última Hora Ibiza y Formentera Reunió entre patronal i sindicats per evitar la vaga al sector hostaler
Aquesta tarda es reuniran a la seu de la Federació Hotelera de Mallorca, per una banda representants de la patronal i per un altre els representants dels sindicats amb la intenció de impedir la vaga convocada per UGT i CCOO.
Més: Patronal, Sindicats i Vaga.
11/07/2002 Última Hora Ibiza y Formentera Reunió entre patronal i sindicats per evitar la vaga al sector hostaler
Aquesta tarda es reuniran a la seu de la Federació Hotelera de Mallorca, per una banda representants de la patronal i per un altre els representants dels sindicats amb la intenció de impedir la vaga convocada per UGT i CCOO.
Més: Patronal, Sindicats i Vaga.
5/07/2002 Diario de Ibiza En juliol i agost es duran a terme 24 dies de vaga
Eivissa i Formentera veurà entre el 19 juliol i el 1 de setembre la convocatòria de 24 dies de vaga protagonitzats entre el sector de la hosteleria i els treballadors d'AENA.
Més: Vaga.
4/07/2002 Diario de Ibiza Les vagues previstes al sector hostaler podrien provocar el desviament d'alguns turistes.
Segons algunes fonts dels majoristes Thomson i TUI, les vagues previstes al sector hostaler podrien provocar el desviament de turistes a altres destins turístics.
2/07/2002 Diario de Ibiza Els sindicats del sector d'hosteleria convoquen una vaga pels dies 26 i 27 de juliol i pels dies 5, 6, 7 ,16, 17 i 18 d'agost
La taula de negociacions del conveni col·lectiu d'hosteleria han fracassat i els sindicats convoquen una vaga per a dos dies de juliol i sis dies al mes d'agost. Fernando Fernández, delegat de UGT va explicar ahir que " aquesta vaga no pretén perjudicar al turisme però la patronal hotelera no els deixa cap altre opció".
21/06/2002 Diario de Ibiza La vaga general va transcorre amb normalitat a l'aeroport
Degut a la reprogramació dels vols xàrter la activitat de la terminal eivissenca va transcorre amb normalitat: es varen complir els serveis mínims i segons els sindicats la vaga va arribar a un 70% del personal.
19/06/2002 Turismo Hoy La vaga de controladors aeris afectarà a 51000 passatgers a Palma
La vaga de controladors aeris prevista per avui afectarà a uns 51000 passatgers, entre britànics i alemanys, a l'aeroport de Palma.
Més: Vaga i Transport aeri.
19/06/2002 Última Hora Ibiza y Formentera Els majoristes intenten minorar els efectes de la vaga general amb la reprogramació de 82 vols
Els principals majoristes britànics i alemanys intenten minimitzar els efectes de la vaga del 20-J reprogramant els seus vols entre avui i demà. Segons dades facilitades per AENA el nombre de vols programats pel dijous ha baixat de 124 a 42. Els efectes de la vaga es poden veure influenciats per la vaga de controladors aeris que es dur a terme avui en Itàlia, França, Grècia, Portugal i Hongria.
18/06/2002 Turismo Hoy Serveis mínims establerts: un avió d'anada i tornada pel dia 20-J
El Ministeri de Foment ha imposat uns serveis mínims a cada companyia aèria per les rutes de Balears, el dia de la vaga general s'estableix un avió d'anada i tornada per cada companyia. Els majoristes britànics i alemanys també han adoptat mesures per aminorar els efectes de la vaga.
Més: Vaga i Transport aeri.
16/06/2002 Diario de Ibiza La vaga general pot plantejar conflictes a l'hora de transportar els turistes
Els empresaris de les Pitiüses consideren "totalment insuficients els servei mínims del transport discrecional i asseguren que amb sis autocars no es podran transportar els 19000 turistes previstos per aquest dia". Els majoristes intenten canviar el dia d'arribada dels vols.
14/06/2002 Turismo Hoy La vaga general tindrà serveis mínims d'autocars als aeroports
Els sindicats adverteixen que volen paralitzar els aeroports i demanen que s'eviti l'arribada de vols xàrter. El Govern ha imposat un serveis mínims als autocars de l'aeroport després de fer-se impossible l'acord entre el Govern i els sindicats.
Més: Vaga i Transport aeri.
11/06/2002 Turismo Hoy Vaga de controladors francesos prevista pel dia 19 de juny
La situació a Balears pot trobar-se afectada per la vaga de controladors francesos prevista pel dia 19 de juny i per la vaga general prevista per un dia després. Els principals sindicats, CCOO i UGT es mostren en contra d'aplicar serveis mínims al transport discrecional de passatgers.
1/06/2002 Diario de Ibiza Foment de Turisme preocupat per la imatge turística de les Illes durant la vaga del 20-J
El president de Foment de Turisme, Gonzalo Miragall, va explica ahir que la vaga general prevista pel 20 de juny, afectarà greument la imatge turística d'Eivissa i Formentera.
1/06/2002 Turismo Hoy Menorca s'ho pren amb calma
La segona jornada de la vaga del personal d'Iberia a l'aeroport de Maó va transcorre amb normalitat.
31/05/2002 Diario de Ibiza El sector turístic preocupat pel 20-J
Les empreses dels sector turístic demanen a les administracions públiques i als sindicats que es compleixin els serveis mínims durant la vaga general prevista pel 20-J. Els empresaris consideren necessari que "els serveis mínims funcionin als aeroports de les illes perquè no es perjudiqui la imatge de les illes".
24/05/2002 Diario de Ibiza Prevista una vaga de controladors a Europa en el mes de juny
Eivissa és l'escenari de la reunió de la comissió de seguiment del primer conveni del sector de controladors aeris. El president de la Unió Sindical de Controladors Aeris va anunciar durant aquesta reunió la possible vaga de controladors prevista per mitjans de juny. Els controladors de tota Europa han exigit formar part de l'organització de l'espai aeri i l'homologació de les seves llicències en tota la comunitat europea.
Més: Vaga i Transport aeri.
22/05/2002 Turismo Hoy Els sindicats d'Iberia no garanteixen els serveis mínims a la propera vaga de l'aeroport de Menorca
La vaga programada a l'aeroport de Menorca pels sindicats d'Iberia no te garantitzats els serveis mínims. El Ministeri de Foment, mediador en aquest conflicte, vol garantitzar el 75% dels serveis de terra pels vols programats el proper divendres.
15/05/2002 Turismo Hoy Els treballadors d'Iberia de l'aeroport de Menorca estaran de vaga durant dos dies aquest mes
Els treballadors de la companyia Iberia de l'aeroport de Menorca aniran a la vaga els dies 24 i 31 d'aquest mes, així com el dia 7 de juny. Aquesta decisió afectarà a més de 100 vols.
20/03/2002 Turismo Hoy Fre a la vaga del personal de l'aeroport
Gràcies a un principi d'acord s'ha paralitzat la vaga del personal de l'aeroport prevista per Setmana Santa.
Més: Transport aeri i Vaga.
16/03/2002 Diario de Ibiza Un nou desacord pot provocar una vaga del transport com la de l'any passat
Segons CCOO dos empreses pitiuses que formen el 60% del transport discrecional de les Illes no estan complint l'acord firmat l'any passat. Si els empresaris no negocien hi haurà un nou conflicte a mitjans Abril o a principis de Maig.
09/01/2002 Turismo Hoy La vaga de CLH continua
Les grans companyies aèries han posat en marxa un pla de mesures extraordinàries per evitar la nova fase de la vaga de CLH.
Més: Vaga i Transport aeri.
06/01/2002 Turismo Hoy La crisi del 11 de setembre passa factura al sector turístic
La vaga de transports i la crisi del 11 de setembre han sigut la clau dels resultats a la baixa del sector hoteler, amb una davallada d'un 12% i dels rent a cars amb una baixada d'un 20%.
05/01/2002 Turismo Hoy La vaga de CLH ha repercutit escassament a les gasolineres balears
La darrera jornada de la vaga de la Companyia Logística d'Hidrocarburs, ha tingut poques repercussions a les gasolineres de Balears. L'aeroport de Palma en canvi, ha sofert retrasos de fins a 45 minuts en alguns dels seus vols.
Més: Vaga i Transport aeri.
27/07/2001 Diario de Ibiza Acord a la vaga de fems
Després de l'acord Herbusa retirarà avui els residus acumulats pels efectes de la vaga.
Més: Vaga i Residus.
25/07/2001 Diario de Ibiza Eivissa al punt de mira
La Imatge turística d'Eivissa es veu amenaçada per la vaga de fems, els diaris de més difusió al Regne Unit la qualifiquen com un abocador de fems gegant amb els corresponents perills per la salut, els diaris a més demanen responsabilitat als hotelers per abocar fems.
22/07/2001 Diario de Ibiza Les zones turístiques de l'Illa baix els efectes de la vaga de fems
En la primera jornada de la vaga es va quedar un 80% dels fems als carrers dels tres municipis afectats, es va notar especialment a Platja d'en Bossa, la Badia de Sant Antoni, a les principals carreteres i a zones turístiques de Santa Eulàlia. A pesar de la promesa de serveis mínims només van treballar amb normalitat 4 dels 7 camions previstos.
Més: Vaga i Residus.
20/07/2001 Diario de Ibiza Comença la vaga d'Herbusa
A mitjanit començarà la vaga de fems a pesar de l'incertesa de la seva legalitat. La delegació de Govern garanteix els serveis mínims en els tres municipis afectats, Santa Eulàlia, Sant Josep i Sant Joan a més de l'abocador i l'aeroport d'Eivissa. La Imatge d'Eivissa tornarà a rebre un cop fort.
Més: Vaga i Residus.
19/07/2001 Diario de Ibiza TUI s'avança a les reclamacions dels seus clients
El portaveu de TUI, Carles Alia, ha anunciat que des de la central de Hannover s'estan enviant cartes amb xecs de fins a 32000 pessetes independentment si els passatgers afectats per la vaga de transports presenten queixes o no. Les companyies aeris, les agencies de viatge i la resta de touropradors encara no han quantificat la globalitat de les pèrdues ocasionades per la vaga. El Conseller Insular de Turisme va explicar que TUI segueix una estratègia empresarial i va afegir que la majoria dels turistes afectats van entendre la situació. Referent als nivells d'ocupació els considera bons.
17/07/2001 Diario de Ibiza Les empreses d'excursions ja tenen patronal
S'ha creat una patronal per defendre els drets de les empreses que es dediquen a excursions turístiques, degut als problemes ocasionats per la vaga del transport discrecional del primer cap de setmana de juliol.
14/07/2001 Diario de Ibiza La imatge turística de Balears en perill per la vaga d'Iberia
Jaume Matas va assegurar ahir que la situació ha set extremadament preocupant per tothom i va ratificar l'adopció del Govern Central en aprovar en Consell de Ministres la aplicació d'un arbitratge obligatori per superar la crisi.
Més: Vaga i Transport aeri.
13/07/2001 Editur Silenci després de la vaga
Sorpresa en el països emissors ante la negativa de Turespaña e Ibatur de dissenyar un pla especial per contrarestar el caos promocional i els efectes de la vaga del transport discrecional. A les Balears tampoc s' ha previst cap mesura promocional especial. Segons el portaveu de l'associació d' agencies de viatge britàniques (ABTA) la Oficina de Turisme de Londres hauria d'actuar immediatament per salvaguardar la campanya d' aquest estiu. A Alemanya s' està analitzant el conflicte molt mès prudentment però si s' apuntat que es un factor mès que afecta l' imatge de Balears.
06/07/2001 Editur Caos degut a la vaga dels autobusos
El caos es va apoderar dels aeroports de les Illes durant el cap de setmana (30 Juny-1 Juliol) degut a la vaga del transport discrecional amb l'incompliment dels serveis mínims lo que va suposar milers de turistes atrapats durant hores.
03/07/2001 Diario de Ibiza Les penalitzacions de cancel.lar les vacances poden salvar Balears
Gran Bretanya, el país més afectat per la vaga dels autobusos del cap de setmana no està sofrint un allau de cancel.lacions degut a la penalització que això suposa, a Alemanya tampoc es preveu que hagi cancel.lacions de darrera hora degut a que es tractava d'un problema puntual. Els hotelers en canvi no es mostren tan positius, assegurant que el nombre de reserves podria baixar un 20%.
02/07/2001 Diario de Ibiza Fi a la vaga de transports
Finalitza la vaga de transports amb el resum de 140.000 viatgers afectats, l' aeroport d'Eivissa protagonitzant uns dies de caos absolut, convertit en un immens camp de refugiats, una tensió laboral major i reprotxes de la patronal de transportistes al Govern per la manca de seguretat el primer dia de vaga.
01/07/2001 Diario de Ibiza Fracàs per trobar un acord per la vaga de transports
L'assemblea de conductors de Palma es nega acceptar la formula pactada a la taula negociadora i decideix continuar amb la vaga. A l'aeroport d'Eivissa les restriccions d'entrada del vols deixaven atrapats a milers de turistes que poc a poc sortien en taxis. Els empresaris alertes per les amenaces sofertes decideixen deixar els autocars els garatges.

Notes relacionades

Notícies | Thessaurus
Índex temàtic de notícies
© Portaltour.net
Tots els drets reservats.

Política de distribució.