Home de Portaltour Noticies del mon del turisme Novetats del mon del turisme Accés als recursos documentals Home de portaltour
qui som? | contactes | ajuda
Click per anar a la pàgina principal
Notícies 
Agenda 
Serveis 
Restaurants 
Hotels 
Apartaments 
E. Rurals 
Càmpings 
Platges 
Transports 
Formació 
Monogràfics 
Revista 
Informes 
Documentació 
Notícies de portaltour
Darreres 
Hemeroteca 
Notícies > Hemeroteca
2002-07-18 | SITEF
Índex temàtic de notícies
Economia del Turisme > Treball > Patronal

DataAutorTitol
30/08/04 Diario de Ibiza.es Bona temporada per a la restauració de Formenera
PIME restauració de Formentera qualifica com a bona la temporada turística sense arribar a excel·lent. Segons la patronal 'l'illa ha crescut i ja no és la pitiusa menor, sino l'enveja d'altres destinacions turísitiques i el que necessita és major autonomia per decidir el seu futur'
05/03/04 Diario de Mallorca Nou màxim de treballadors a les Illes Balears
Les Illes Balears registraren el passat febrer el major nombre d'ocupats en aquest més a la història, amb un total de 360.467 afiliats a la seguretat social. Segons alguns economistes aquestes xifres són resultat de la regulació de l'economia submergida i no tant de la creació real de llocs de feina. En qualsevol cas, l'augment del 2,1% en relació a febrer del 2003 correspon majoritàriament als contractats per compte d'altri (+2,5%) mentre que els treballadors autònoms apujaren en un 1,3%
29/04/03 Diario de Ibiza Pilar Costa es reuneix amb la patronal
La presidenta del Consell d'Eivissa i Formentera, Pilar Costa, va assegurar ahir a la reunió amb els hotelers, a la que hi eren presents el conseller de turisme, el batle d'Eivissa i el candidat a Sant Antoni, que hi ha que continuar treballant en matèria turística per poder millorar tant en infrastructures com en serveis públics. Així, es podrà treballar conjuntament en aquells afers que es poden millorar.
28/03/03 Diario de Mallorca Les companyies aèries davallen la seva previsió de vols per Setmana Santa
Segons va informar ahir el president Felipe Navío, de la patronal que agrupa les companyies aèries (Aeca), aquestes han davallat les seves previsions de vols per Setmana Santa, malgrat que les de l'estiu es mantenen. Segons Navío, l'augment del 14% en la petició de vols per l'aeroport de Son Sant Joan és excessiu, per això s'han ajustat els de Setmana Santa davallant-los.
26/03/03 Diari de Balears Els Governs i patronals creen avui un Comitè de Crisi Turística
Representants dels executius de Balears, Canàries i Catalunya, patronals hoteleres com són Zontur i FEH, Comissió de Turisme de la CEOE, AECA, FEAAVV i Amave, crearan avui a Madrid, a la seu de Turespaña, la Comissió de Crisi Turística presidida pel secretari d'Estat de Comerç i Turisme, Joan Costa, i que es reunirà setmanalment. L'objectiu d'aquesta comissió serà l'anàlisi i seguiment permanent del conflicte iraquià, i l'impacte en la indústria turística espanyola. La Comissió avaluarà els esdeveniments que es vagin produint en turisme, com també les iniciatives a realitzar per reactivar les vendes de les reserves.
25/03/03 Última Hora Els hotelers i agents de viatge de Mallorca planifiquen viatges per a la recerca de turistes
Hotelers i agents de viatge de Mallorca estan planificant viatges conjunts per cercar turistes de mercats alternatius per l'estiu. Els països de l'Est, com son Rússia, Polònia i Hongria, han estat els elegits per realitzar la promoció.
22/03/03 Diario de Ibiza La Patronal exigeix una escola d'hosteleria
La nova junta directiva de l'Associació de bars, restaurants i cafeteries de la Pimeef, lluitarà per intentar aconseguir la creació d'una escola d'hosteleria per a les Pitiüses, com és la de Mallorca. El seu nou president, Eduardo Duque Marí, considera que això juntament a la major implantació de la Q de qualitat als establiments "ajudarà a millorar el sector".
09/03/03 Diario de Mallorca Alguns hotelers plantegen retardar l'apertura dels establiments
La patronal mallorquina anuncia una reunió amb els sindicats per analitzar la possibilitat d'aplicar retalls temporals a les plantilles. Molts hotelers volen aplaçar l'apertura dels establiments degut a la manca de reserves.
11/02/03 Diario de Mallorca A la reunió d'ahir a Palma, el PP va prometre suprimir l'ecotaxa si guanya les eleccions
Joan Flaquer, portaveu parlamentari del PP, va prometre ahir als empresaris que suprimirà l'ecotaxa si guanyen les properes eleccions, malgrat que va informar que mantindrà un fons per la rehabilitació sense informar del seu finançament dient que "el turista ha de ser solidari amb el medi ambient" i que els empresaris son els encarregats del seu finançament. Tot això, es va informar dins la reunió que va mantenir amb el president de la CAEB, el president de la Federació Hotelera de Mallorca i més empresaris. El President de la CAEB va manifestar que s'ha de reconduir la situació actual del turisme, així com també ho va fer el president d'AVIBA, que va informar també de la necessitat d'un Palau de Congressos per desestacionalitzar el turisme.
04/02/03 Última Hora de Mallorca Es crea Tierra y Mar, un nou producte per Mallorca
Diverses associacions de la PIMEM (Petita i Mitjana Empresa de Mallorca) han creat un nou producte turístic per captar turisme de qualitat per Mallorca durant tot l'any. Aquest nou producte es va donar a conèixer a la fira de Fitur. A aquest projecte participen 26 finques d'agroturisme, hotels rurals, hotels de l'interior i 10 empreses especialitzades en xàrters nàutics. A aquest producte hi ha trajectes en velers, catamarans, iots amb motor amb estàncies a agroturismes, això significa que és un producte pioner a Espanya i que està enfocat al turisme individual i amb un poder adquisitiu mig, mig-alt, es a dir, turisme de qualitat. Per aquesta primavera, els mercats als que està destinat són el nacional i l'alemany, però després s'afegiran el britànic i l'escandinau. Cal destacar també que no és un paquet turístic, sinó que les reserves es faran directament.
16/01/03 Ultima Hora L'IPC en Balears ha augmentat el doble des de 1998 en relació al dels països emissors de turistes
El IPC en Balears ha augmentat el doble en els quatre últims anys en proporció al dels països emissors de turistes. Aquest fet ha despertat la critica, per part de la patronal hotelera, a la metodologia del INE i aviba ha manifestat que el producte balear "cada vegada està més fora de mercat".
10/01/03 Última Hora Els hotelers recorreràn el pagament de l'ecotaxa mentre que el termini per pagar-la finalitza aquest mes
Una notícia errònia de la Pimeef, assegurava ahir que el termini per pagar l'ecotaxa finalitza el proper dia 20, més tard, Pedro Matutes, president de la Federació Hotelera, va informar que fins al dia 20 era pels hotelers que havien escollit la formula d'estimació directa (la minoria), però que els que hi havien escollit l'estimació objectiva tenien el termini obert fins al 31. Per altra banda, Pedro Matutes, també va informar que la majoria dels hotelers recorreràn l'impost. Si l'impost fos declarat inconstitucional, els imports s'hauran de retornar.
21/12/02 Diario de Ibiza Els ingressos turístics davallen un 10% a Eivissa al 2002
Les Pitiüses han rebut 90 milions d'euros menys que al 2001, i això ha provocat un descens del 0,8% del PIB, segons l'informe de la patronal. Entre els indicadors d'aquest informe, cal destacar la davallada del 10% a l'estada vacacional, la reducció del 8,8% del nombre de turistes arribats per via aèria, la davallada del 1,2% del sector serveis, l'augment del 9,3% del nombre de contractes laborals i l'augment del 2,7% del nombre d'empreses
11/11/2002 Última Hora Cauen un 40% els hotels familiars a Sant Antoni
L'Associació d'Allotjaments Turístics de Sant Antoni ha anunciat que la ocupació de maig i octubre ha davallat un 40% confirmant així, segons el seu president, la reducció de la temporada. Francisco Vallespir, president d'aquesta associació, va afirmar també que alguns d'aquestos hotels han perdut la garantia per la pròxima temporada i altres no han arribat ni a un acord en el contracte.
09/11/2002 Diario de Ibiza Pacte per la Qualitat Turística
El Conseller de Turisme, Josep Marí Ribas, demana als agents socials (patronals i sindicats) que apliquin el decàleg de la qualitat turística proposat pel Govern, i així es finalitzin el enfrontaments dels darrers anys.
08/11/2002 Diario de Ibiza Pacte per la Qualitat Turística
El president de la patronal hotelera, va assegurar ahir que ningú pot negar-se al pacte per la qualitat turística, però que les propostes són una qüestió electoral, ja que són molt generals i no s'especifica cap acció
07/11/2002 Diario de Ibiza Proposta per la Qualitat Turística
Dirigents de sindicats i patronals estan a favor del president del Govern en la proposta per la Qualitat Turística. El president del Govern ha demanat que estudiïn les seves propostes y que arribin a un acord per la millora, en la que la prioritat és la promoció en la millora de l'imatge. Les altres propostes són: Territori sense massificació, pactar els projectes de l'ecotaxa, disseny consensuat de l'oferta, nova Llei General de Turisme pactada, apostar per la Formació Professional, assistència a les Pimes, millora de la qualitat ambiental i l'oferta complementària i foment del turisme de Congressos.
16/08/2002 Diario de Ibiza Per aquesta temporada turística no es contracten tants treballadors eventuals
El descens del nombre de turistes ha deixat als empresaris sense necessitat de reforçar els llocs de feina, els treballadors fixes discontinus realitzen la totalitat del treball segons la patronal hotelera i UGT.
11/07/2002 Última Hora Ibiza y Formentera Reunió entre patronal i sindicats per evitar la vaga al sector hostaler
Aquesta tarda es reuniran a la seu de la Federació Hotelera de Mallorca, per una banda representants de la patronal i per un altre els representants dels sindicats amb la intenció de impedir la vaga convocada per UGT i CCOO.
Més: Patronal, Sindicats i Vaga.
11/07/2002 Última Hora Ibiza y Formentera Reunió entre patronal i sindicats per evitar la vaga al sector hostaler
Aquesta tarda es reuniran a la seu de la Federació Hotelera de Mallorca, per una banda representants de la patronal i per un altre els representants dels sindicats amb la intenció de impedir la vaga convocada per UGT i CCOO.
Més: Patronal, Sindicats i Vaga.
6/07/2002 Diario de Ibiza Els empresaris hotelers presentaran una nova proposta als sindicats
Els empresaris hotelers presentaran una contraoferta als sindicats, incloent una pujada salarial per damunt del Índex de Preus al Consum, segons paraules del assessor de la Patronal, Carlos Sedano.
Més: Patronal i Sindicats.
8/06/2002 Diario de Ibiza Els hotelers demanen aclarir les conseqüències de la reforma del subsidi
Els hotelers eivissencs demanen al executiu aclarir les conseqüències de la reforma del subsidi. Pedro Matutes, elegit ahir president de la Federació Hotelera va explicar que "aquesta reforma no afecta als treballadors de les Pitiüses".
17/07/2001 Diario de Ibiza Les empreses d'excursions ja tenen patronal
S'ha creat una patronal per defendre els drets de les empreses que es dediquen a excursions turístiques, degut als problemes ocasionats per la vaga del transport discrecional del primer cap de setmana de juliol.

Notes relacionades

Notícies | Thessaurus
Índex temàtic de notícies
© Portaltour.net
Tots els drets reservats.

Política de distribució.