Home de Portaltour Noticies del mon del turisme Novetats del mon del turisme Accés als recursos documentals Home de portaltour
qui som? | contactes | ajuda
Click per anar a la pàgina principal
Notícies 
Agenda 
Serveis 
Restaurants 
Hotels 
Apartaments 
E. Rurals 
Càmpings 
Platges 
Transports 
Formació 
Monogràfics 
Revista 
Informes 
Documentació 
Notícies de portaltour
Darreres 
Hemeroteca 
Notícies > Hemeroteca
2002-07-18 | SITEF
Índex temàtic de notícies
Economia del Turisme > Empreses > Empreses privades

DataAutorTitol
30/08/04 Diari de Balears Extraordinari augment d'empreses a Balears
Durant l'any 2003 l'increment d'empreses a les Illes Balears fou de 9.474, un 12% més que a l'any 2002. Un 49,1% no té cap assalariat, el 29,4% en tenen menys de 3, la qual cosa apunta a un fort creixement de l'auto ocupació. A data 1 de gener del 2004 el nombre total d'empreses a l'arxipèlag era 85.425, un 12% més que al 2002. Els majors increments corresponen als serveis (+5.711) i comerç (2.705). La construcció augmentà en 918 empreses i la indústria en 130
13/03/04 Hosteltur.com Efectes sobre els valors turístics a les borses
Després dels aconteixments del dia 11 a Madrid els valors incialment més castigats al mercat financer foren els vinculats amb l'activitat turística i els transports, com són ara NH Hotels, Sol Meliá, Amadeus, Iberia i el fabricant aeronàutic EADS. Als mercats internacionals es veren afectades companyies d'intermediació com TUI, proveidors d'oci marítim com Carnival o constructors d'avions, cas de Boeing
30/10/03 Diario de Mallorca Marsans adquireix Viajes Barceló
El grup First Choice, propietari de l'agència de Viajes Barceló, està a punt de tancar l'acord de venda amb Viajes Marsans per un import de 70 milions d'euros. Viajes Barceló agrupa a 264 oficines en el territori espanyol. Cas de concretar-se l'operació Viajes Marsans disposarà d'una xarxa de 752 agències. Aquesta inversió es correspon amb una estratègia dels principals grups minoristes cap a la concentració, com ho demostra la recent adquisició per part de Viajes Halcón de la marca Viajes Ecuador, amb la qual Globalia (holding de referència de Viajes Halcón) passa a gestionar 1.100 agències en el territori espanyol.
29/10/03 Diari de Balears No hi haurà tarifes promocionals per als vols inter illes
Air Nostrum aplicarà únicament el paràmetres de rendibilitat empresarial i manifesta, en declaracions del seu director general, la possibilitat de reduir el nombre de freqüències a l'hivern. Segons Air Nostrum, l'ajustament de preus fet abans de la declaració de servei públic suposa un 'trencament econòmic' per a la companyia que sembla tenir pautes de gestió diferents per als mesos d'estiu i d'hivern. En el cas de la declaració de servei públic de les Illes Canàries la companyia Binter Canarias ofereix tarifes amb descomptes als usuaris.
09/10/03 Diari de Balears Govern Balear i Globalia signaran un conveni
Davant la decisió del grup turístic Globalia de traslladar la seu social a Palma, el Govern Balear treballa en la redacció d'un conveni en el qual es previssible que es recullin incentius fiscals, així com línies de cooperació mútues. Les negociacions d'aquest trasllat empresarial s'iniciaren durant l'estiu amb la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia del Govern
15/06/03 Diario de Ibiza Hisenda farà inspeccions als habitatges turístics
Hisenda esta a punt de començar una campanya d'inspeccions sobre el sector inmobiliari a arees turístiques. L'objectiu d'aquesta campanya es detectar l'oferta il.legal.
30/05/03 Diario de Mallorca Sol Meliá crea un nou producte pels congressos
Segons va informar ahir la pròpia empresa, la cadena hotelera Sol Meliá ha llançat el projecte Meeting Sol Meliá, transformant així el seu departament de congressos, convencions i incentius per adaptar-se a la nova demanda del mercat dels negocis. La cadena disposa de quasi 300.000 m2 per reunions oferint internet amb ADSL, so, imatge luminotècnia i traducció simultània,... Aquest nou departament donarà assessorament als seus clients de les destinacions, i hotels més adequats a les seves necessitats mitjançant un telèfon gratuït pels països d'Europa i Amèrica Llatina.
15/05/03 Hosteltur Empreses constructores i companyies hoteleres espanyoles pretenen invertir en països emergents
Segons experts del sector turístic, empreses constructores espanyoles i companyies hoteleres veuen la possibilitat d'expandir-se invertint en països emergents com el Marroc, Tunísia, Egipte, Croàcia, Líban o Grècia, a pesar del risc que suposa aquesta inversió i el latent temor a visitar-los a causa dels atemptats terroristes del 11 de Setembre i la guerra a l'Iraq. Grans constructores com ACS i algunes inmobiliàries com Fadesa estan entrat en els mercats per que 'ofereixen majors beneficis fiscals i possibilitat de comprar sòl barat'.
27/02/03 Diario de Mallorca Globalia augmenta el seus ingressos en un 61%
El Grup Globalia (Travelplan, Air Europa i Halcón Viajes) va obtenir durant la temporada 2002 uns beneficis d'explotació de 44,4 milions d'euros front als 27,6 milions de l'any anterior. Segons Javier Hidalgo, director general del grup, l'increment ha estat degut a l'augment en el nivell d'activitat interna del grup durant l'any 2001 en totes les unitats de negoci, així com una millora de la rendibilitat de les operacions realitzades y un descens de la facturació de la part hotelera i en la activitat aèria en 2002.
17/01/03 Diario de Ibiza L'Ajuntament de Sant Josep treurà a concurs la contractació del gabinet de professionals per gestionar el Pla d'Excel.lència de Cala de Bou
El Pla d'Excel.lència Turística de Cala de Bou es materialitzarà el pròxim mes d'abril amb la firma del conveni entre el Govern Central, el Govern Balear, el Ajuntament de Sant Josep i representant d'empresaris de la zona. Aquest pla podria iniciar-se el pròxim més d'octubre. En una reunió mantenguda ahir entre polítics, empresaris i veïns de Cala de Bou es va acordar com a prioritat la redacció de les bases per convocar la gerència i les bases per redactar el projecte tècnic i la convocatòria del concurs per adjudicar la gerència del Pla, per gestionar així el Pla de Excel.lència de Cala de Bou que auditarà l'Ajuntament.
16/07/2002 Última Hora Ibiza y Formentera Els expedients sancionadors a empreses turístiques ingressen 170.121 euros
El Consell Insular ha recaptat 170.121 euros durant els darrers anys, degut a multes provinents d'expedients sancionadors a empreses turístiques. Durant l'any passat es denunciaren 292 reclamacions de turistes relacionades amb el sector turístic, la majoria afecten a l'illa d'Eivissa. El principal motiu de queixa per part dels turistes és el tracte descortès.
15/06/2002 Turismo Hoy Empresaris mallorquins preparen inversions en Hainan
Representants de la Cambra de Comerç se reuniran a Palma amb una delegació de l'illa xina de Hainan, on empresaris mallorquins del sector turístic preparen una ofensiva.
05/05/2002 Diario de Ibiza Comerciants i hotelers de Sant Antoni demanen més presència policial
Empresaris de Sant Antoni es varen reunir ahir amb Marienna Sánchez-Jauregui, per sol·licitar més presència policial al municipi. Els empresaris volen trobar mesures en contra de la venda ambulant, i demanen més coordinació policial i col·laboració per part de la direcció insular.
27/07/2001 Diario de Ibiza Taula de Turisme boicotejada
La patronal hotelera pitiusa, així com el Partit Popular, no van assistir a la reunió perquè consideren que la reunió serveix de poc, en canvi el Conseller dels Verds, Joan Buades, que la havia sol.licitat no va assistir-hi tampoc perquè pensava que la Taula es reunia el pròxim dimarts. La Presidenta del Consell va explicar les mesures que es volen aplicar en situacions com la vaga d'autocars o els problemes d'intrusisme que estan afectant els sector dels guies turístics.

Notes relacionades

Notícies | Thessaurus
Índex temàtic de notícies
© Portaltour.net
Tots els drets reservats.

Política de distribució.