Home de Portaltour Noticies del mon del turisme Novetats del mon del turisme Accés als recursos documentals Home de portaltour
qui som? | contactes | ajuda
Click per anar a la pàgina principal
Notícies 
Agenda 
Serveis 
Restaurants 
Hotels 
Apartaments 
E. Rurals 
Càmpings 
Platges 
Transports 
Formació 
Monogràfics 
Revista 
Informes 
Documentació 
Notícies de portaltour
Darreres 
Hemeroteca 
Notícies > Hemeroteca
2002-07-18 | SITEF
Índex temàtic de notícies
Serveis turístics > Transports > Reserves en transport

DataAutorTitol
10/12/03 Diario de Mallorca Previst creixement de les reserves per internet
Segons el Conseller de Turisme Joan Flaquer, el cobrament de comissions als clients per les agències de viatges a l'hora d'emetre bitllets d'avió, produirà un increment de les reserves fetes per internet de manera directa al transportista. Per ara el Govern Balear no es planteja actuar en el cas de que les agències repercuteixin les comissions en els clients, al manco fins que es comprovi les reaccions de les agències i els usuaris
03/09/03 Diari de Balears / Hosteltur Pèrdua de quota de mercat turístic britànic
Les Illes Balears perden un 8% de les reserves (2004) com a destinació del turisme britànic, comparant les xifres amb la situació de l'any passat. L'estudi elaborat pel CITTIB partint de dades de la consultora AC Nielsen conclou que la situació és de pèrdua progressiva d'aquest mercat pel que fa a Balears. Les reserves augmenten a destinacions com Canàries (+6%), el Carib (+79%) i la República Dominicana (+119%), tot i que les Balears són l'enclau més barat de tots els analitzats. La resta de les destinacions de la península Ibèrica també registren un descens del 2%. AC Nielsen vincula aquesta mala situació de les reserves amb el costum, cada cop més generalitzat, de les ofertes de darrera hora per als paquets turístics de les Illes Balears
22/08/03 Última Hora Ibiza y Formentera Previsions de gran augment en el trànsit de creuers
Segons Umafisa Lines el trànsit de creuers augmentarà considerablement els propers anys. Per a l'any 2003 s'avançà una xifra de 150 creuers que faran us de les instal·lacions portuàries de la Ciutat d'Eivissa. Per al 2004 hi ha 63 reserves d'atracament en ferme. Umafisa considera necessària una profunda reordenació de l'espai portuari per tal de poder abastar aquesta creixent demanda
27/06/03 Diario de Ibiza Davallada de nombre d'arribades per via aèria
Segons les previsions de l'aeroport d'Eivissa, aquest cap de setmana arribaran a Eivissa 400 passatgers menys que el mateix cap de setmana del darrer any. Concretament, arribaran a Eivissa 47794 passatgers en 655 avions.
04/06/03 Ultima Hora Juan Costa preveu un augment de passatgers alemanys
Segons les darreres previsions dels aeroports espanyols i AENA, anunciades pel secretari d'Estat de Comerç i Turisme, Juan Costa, a la Comissió d'Economia i Hisenda del Congrés dels Diputats, les reserves procedents d'Alemanya amb destinació les illes, augmentaran un 8,6% a la pròxima temporada d'estiu. Per altra banda, al mercat britànic, Costa va manifestar que les previsions per Balears són d'un augment de reserves hoteleres del 5%. Costa va informar també que el turisme residencial està augmentant i que es comparteix amb altres tipus d'allotjament
23/05/03 Hosteltur Sunquest suspèn el seu primer vol directe de Toronto a Palma per una manca de ventes
El majorista canadenc Sunquest integrat en MyTravel ha suspès el seu primer vol directe Toronto-Palma, previst per avui per manca de ventes.
29/04/03 Diario de Mallorca Les companyies aèries augmenten els seus vols per l'1 de maig
Les companyies aèries preveuen un augment de l'activitat pel pròxim 1 de maig. Així, Iberia ha programat 26 vols especials entre la península i les illes, d'aquestos 26, 8 conectaran Madrid amb Eivissa i 6 des de Barcelona. Per altra banda, Spanair també ha reforçat els seus vols i oferirà 8 vols més entre Eivissa i Madrid. Per la seva banda, Air Europa també augmentarà els seus vols però des de Mallorca.
28/03/03 Diario de Mallorca Les companyies aèries davallen la seva previsió de vols per Setmana Santa
Segons va informar ahir el president Felipe Navío, de la patronal que agrupa les companyies aèries (Aeca), aquestes han davallat les seves previsions de vols per Setmana Santa, malgrat que les de l'estiu es mantenen. Segons Navío, l'augment del 14% en la petició de vols per l'aeroport de Son Sant Joan és excessiu, per això s'han ajustat els de Setmana Santa davallant-los.
27/03/03 Diari de Mallorca Comiats a les companyies aèries
Amb l'objectiu de compensar la caiguda de la demanda, l'aerolínia British Airways reduirà la seva capacitat en un 4%, ja que pel mes de setembre acomiadarà 13.000 empleats. El seu president executiu, Rod Eddington, va senyalar que les previsions apunten a una època difícil, per lo que la companyia té la necessitat de prendre aquest tipus de mesura per estalviar costos, per això, la companyia també reduirà els seus vols a partir del mes d'abril.
26/03/03 Diario de Ibiza Umafisa i Trasmed. augmenten els seus serveis
Les navilieres Trasmediterránea i Umafisa Lines, que fan el trajecte marítim entre Eivissa i Barcelona, han augmentat la seva oferta de freqüència i capacitat per a la pròxima Setmana Santa. Entre els dies 10 i 21 d'abril, les navilieres oferiran més de 2500 places, 800 vehicles i 22000 metres lineals d'oferta de càrrega rodada. Per altra banda, Umafisa ha confirmat que té fins ara anunciat l'arribada de 100 creuers.
20/02/03 Diario de Ibiza Les reserves britàniques augmenten un 14%
Segons l'estudi de mercat britànic del mes de gener elaborat pel centre d'Investigacions i Tecnologies de Balears (CITTIB), les reserves britàniques pel pròxim estiu han augmentat un 14%, i un 2% ha estat l'augment de les reserves per l'hivern, dada que es considera positiva ja que a la resta de països han davallat fins al 4%. Cal destacar també que les reserves del principal competidor de Balears, Grècia, presenten una davallada del 4% respecte a l'any anterior.
17/02/03 Diario de Ibiza Les companyies navilieres augmentaran les seves places a l'estiu
Les companyies Trasmediterránea i Umafisa Lines, volen augmentar un 20% el nombre de places per l'estiu per potenciar l'arribada del turisme nacional des de Barcelona, degut a la davallada d'alemanys, les companyies pensen que no hi haurà problema per trobar llits buits als hotels i per lo tant tampoc ha de trobar problemes el turista espanyol per arribar a les illes. Així, cada setmana les navilieres oferiran 20,000 places per passatgers i 2,500 per automòbils. El major nombre de places es donarà a la línia que cobreix Barcelona-Eivissa ja que també existeixen molts de turistes estrangers que arriben a Espanya per carretera i després accedeixen a l'illa per via marítima
16/01/03 Diari de Mallorca La naviliera Medmar cobrirà una nova línia
La naviliera italiana Medmar farà la línia entre Palma i Sète des del proper mes de març. Per altra banda, aquesta naviliera preveu que fins al novembre haurà transportat 60000 passatgers.
15/08/2002 Diario de Ibiza L'ocupació turística arriba als nivells habituals
L'ocupació turística arriba al seu màxim, coincidint amb les festes de l'Assumpció, en aquests moments no hi ha reserves sense confirmació, ni cotxes de lloguer sense llogar ni amarratges disponibles. Es preveu un augment del 14,4% de tràfic aeri, respecte al mateix període de l'any passat. Els empresaris, a pesar dels bons resultats d'agost, no veuen recuperació per a la temporada.
13/06/2002 Diario de Ibiza Tràfic aeri a la baixa
L'aeroport d'Eivissa registra un total de 432353 passatgers durant el mes de maig, una xifra inferior a la registrada durant els quatre darrers anys.
10/06/2002 Diario de Ibiza Les companyies aèries han reservat un 10% menys slots per aquesta temporada
L'aeroport d'Eivissa registra un descens del 10% de les reserves per operacions d'avions (slots) respecte l'any anterior. Segons les previsions d'AENA el descens en el trànsit de passatgers oscil·larà entre un 7 i un 9% menys que a l'any 2001.
1/06/2002 Turismo Hoy Sortides diàries en turbocat des de Ciutadella a Barcelona i Alcúdia
A partir del 15 de Juny els ports de les ciutats de Ciutadella, Barcelona i Alcúdia estaran diàriament enllaçades gràcies a un servei de turbocat.
28/05/2002 Turismo Hoy Boeing i Airbus han notat un descens de les seves comandes
Els dos gran fabricants aeronàutics, Airbus i Boeing, han sofert durant el primer trimestre d'aquest any un notable descens de les seves comandes:en total la demanda ha baixat un 90% i un 18% respecivament.
23/05/2002 Turismo Hoy Air Nostrum pujarà les seves tarifes
La companyia aèria Air Nostrum ha anunciat una pujada dels preus tant dels seus vols des de les Balears a la Península i com dels vols entre les illes.
21/05/2002 Diario de Ibiza Els ports esportius d'Eivissa complets per juliol i agost
Els ports esportius d'Eivissa tenen reservades pràcticament la totalitat de les seves places. Eivissa disposa de 2300 places d'amarres que es preveuen ocupar totes.
15/05/2002 Diario de Ibiza Les principals empreses consignatàries de creuers d'Eivissa ja tenen 60 escales reservades per l'any 2003
El turisme de creuers preveu augmentar considerablement gràcies a la construcció del dic de Botafoch. Les principals empreses consignatàries de creuers a Eivissa , Umafisa Lines i Trascoma, ja tenen reservades més de 60 escales per l'any 2003 i esperen arribar a les 200.
25/04/2002 Diario de Ibiza Les reserves de cotxes de lloguer han baixat un 20%
Segons el president del sector de cotxes de lloguer, Bartolomé Ribas, les reserves han baixat un 20% en relació al 2001.
26/03/2002 Diario de Ibiza Aquest estiu les companyies aèries oferiran un 8% menys places
El nombre de places que les companyies aèries oferiran a les Pitiüses ha baixat un 8% , en el suposat que els avions arribin amb un 85% d'ocupació. Igualment ha baixat la contractació de slots.
19/01/2002 Turismo Hoy Dades de la Autoridad Portuària de Palma
El tràfic de passatgers al port de Palma va baixar un 3% al any 2001. En canvi, el tràfic de creuers va pujar un 5%.
21/10/2001 Turismo Hoy Iberia no ha fet negoci a les Balears
Segons el director general d'Iberia, l'estiu del 2001 ha resultat negatiu per la companyia a Balears, ja que es comptabilitza un descens de la seva activitat en un 2,6%. A més va declarar que deixaran de volar si els vols es declaren com interès públic.

Notes relacionades

Notícies | Thessaurus
Índex temàtic de notícies
© Portaltour.net
Tots els drets reservats.

Política de distribució.