Home de Portaltour Noticies del mon del turisme Novetats del mon del turisme Accés als recursos documentals Home de portaltour
qui som? | contactes | ajuda
Click per anar a la pàgina principal
Notícies 
Agenda 
Serveis 
Restaurants 
Hotels 
Apartaments 
E. Rurals 
Càmpings 
Platges 
Transports 
Formació 
Monogràfics 
Revista 
Informes 
Documentació 
Notícies de portaltour
Darreres 
Hemeroteca 
Notícies > Hemeroteca
2002-07-18 | SITEF
Índex temàtic de notícies
Serveis turístics > Hoteleria > Infrastructura hotelera

DataAutorTitol
17/12/03 Diari de Balears Reconversió turística de la Platja de Palma
L'Associació Hotelera de la Platja de Palma treballa en la recopilació de dades que permetin elaborar un projecte de reconversió de la zona, pionera a Mallorca de l'oferta de sol i platja. Per ara es parla d'unes intervencions amb 15 anys de durada i una inversió global de 1.000 milions d'euros. En aquest projecte l'Associació vol conèixer la opinió dels touroperadors a fi de generar un ambient de confiança i 'crear il·lusió' en el projecte
17/11/03 Diari de Balears Pla de reconversió de destinacions turístiques
El Gover estatal vol iniciar plans de reconversió de zones turístiques creades als anys 60 i 70 amb l'objectiu d'adaptar-les a les demandes del turisme actual, actuant particularment en les destinacions Illes Balears, Canàries i Costa del Sol. S'incidirà en el planejament urbanístic i els equipaments de serveis. Es preparen partides a la llei d'acompanyaments del pressupost per a fer possibles mesures de sostenibilitat que seran gestionades des dels ajuntaments
07/09/03 Diario de Ibiza Més d'un 60% dels hotels de Sant Antoni i Badia no tenen servei d'aire condicionat
Les associacions hoteleres de Sant Antoni i Badia reconegueren que més d'un 60% dels establiments no ofereixen servei d'aire condicionat a les habitacions. Les baixes remuneracions ofertades pels toouroperadors, així com la magnitud de les inversions a fer, dificulten la implantació d'aquest servei en els hotels de categoria inferior a quatre estrelles
30/05/03 Diario de Mallorca Sol Meliá crea un nou producte pels congressos
Segons va informar ahir la pròpia empresa, la cadena hotelera Sol Meliá ha llançat el projecte Meeting Sol Meliá, transformant així el seu departament de congressos, convencions i incentius per adaptar-se a la nova demanda del mercat dels negocis. La cadena disposa de quasi 300.000 m2 per reunions oferint internet amb ADSL, so, imatge luminotècnia i traducció simultània,... Aquest nou departament donarà assessorament als seus clients de les destinacions, i hotels més adequats a les seves necessitats mitjançant un telèfon gratuït pels països d'Europa i Amèrica Llatina.
29/05/03 Diario de Mallorca Balears concentra quasi la 4ª part de l'allotjament espanyol
Un informe de l'Institut Nacional d'Estadística publicat ahir, ha informat que a darrers del 2002, Balears concentra la 4ª part del total de les places hoteleres d'Espanya amb un 22,1% del total, a continuació es troba Catalunya amb un 18,8%, Andalusia amb un 15,1%, Canàries amb un 10,9% i la Comunitat Valenciana amb un 7,8%. Aquest informe també mostra per nombre de places, així, la llista l'encapçala Mallorca amb 224.543 llits, Costa Brava amb 82.690, Tenerife amb 73.418 places, Costa Daurada amb 58.173, Costa Blanca amb 58.173 i les Pitiüses amb 57.459 places. Per altra banda, els establiments de nova creació varen augmentar un 2,3%, i l'oferta hotelera un 4,4%, per lo que els hotels han augmentat la seva mida. Per la seva banda, en termes d'ocupació hotelera, Balears va ser líder en quant a pernoctacions al 2002 amb 47,5 milions, malgrat suposi una davallada del 11,2%, després li segueixen Catalunya, augmentant una dècima, Canàries davallant un 2,6%, Andalusia augmentant també una dècima, i la Comunitat Valenciana davallant un 0,7%. Respecte a apartaments, Canàries encapçala la llista amb 47,5 milions d'estades, un -5%, i a continuació es troba Balears amb 11,6 milions (-15,9%). En turisme rural, Balears es troba en 4ª posició per darrera de Cantàbria, Astúries i Navarra). Per la seva banda, els preus varen pujar un 4,9% a Espanya, i concretament a Balears un 3,7%. Segons l'INE, Espanya és el segon país en turisme i en ingressos.
29/04/03 Diario de Ibiza Pilar Costa es reuneix amb la patronal
La presidenta del Consell d'Eivissa i Formentera, Pilar Costa, va assegurar ahir a la reunió amb els hotelers, a la que hi eren presents el conseller de turisme, el batle d'Eivissa i el candidat a Sant Antoni, que hi ha que continuar treballant en matèria turística per poder millorar tant en infrastructures com en serveis públics. Així, es podrà treballar conjuntament en aquells afers que es poden millorar.
08/04/03 Última Hora Vuit hotels recullen les seves "Q" de qualitat a Madrid
Vuit hotels d'Eivissa i Formentera varen recollir ahir a Madrid les seves "Q" de qualitat. D'aquestes vuit, cinc d'elles eren noves i tres eren de renovació. Entre aquestos hotels, trobem dos amb dues estrelles, el hotel Invisa Ereso i el hotel Mare Nostrum, dos amb tres estrelles, el Fiesta Cala Nova i l'Aparthotel Jabeque, i un amb quatre estrelles, l'Hotel Sirenis Club Goleta. En quant a renovacions, trobem l'Insotel Formentera Playa de quatre estrelles, l'Eco Presidente de tres i el Sirenis Club Aura de quatre.
26/03/03 Diario de Ibiza Els hotelers redueixen les inversions
Segons va explicar ahir el president de la patronal, el sector hoteler ha reduït aquest hivern, la inversió en les seves infrastructures entre un 30 i un 50%. Tot això es degut a la inseguretat de la pròxima temporada i la caiguda de beneficis de l'anterior. Malgrat això, el president va afirmar que la planta hotelera es troba en bona situació, ja que als darrers anys, s'han destinat nombrosos fons per millorar qualitats i infrastructures. Per altra banda, es va informar també que els hotelers mantindran els mateixos preus de l'any passat.
25/03/03 Diari de Balears El Consell de Palma suspèn l'autorització per a la construcció d'un hotel rural
La Comissió Insular d'Urbanisme ha deixat en suspens la construcció d'un hotel rural de luxe a Cap Enderrocat, un BIC de Llucmajor. Dita suspensió ha estat deguda a una sèrie de deficiències del projecte, com és la construcció d'una piscina a un àrea afectada per la Llei d'Espais Naturals, la no concordança a la reordenació interior de l'edifici i els accessos a l'establiment.
23/03/03 Diari de Balears El Consell de Mallorca decideix avui si es construeix un hotel al camp de golf de Son Muntaner
El Consell de Mallorca, decidirà avui si es construeix un hotel al camp de golf de Son Muntaner. Aquest hotel està dins un pla especial per a la construcció de l'oferta complementària del golf. L'hotel compta amb 450 places.
15/03/03 Diario de Mallorca El president de l'executiu balear anuncia un pla quinquennal per la reducció de places turístiques a Balears
Francesc Antich va presentar ahir, durant el I Congrés d'Economia que es celebra a Palma, el seu pla de reconversió hotelera. Aquest pla a cinc anys reduirà la planta d'allotjaments turístics de Balears, coincidint amb el projecte de la Federació Hotelera.
14/03/03 Diario de Mallorca La Federació hotelera mallorquina estudia un projecte per reduir la planta turística
Els hotelers mallorquins estan pensant elaborar una reconversió industrial que faci desaparèixer l'oferta hotelera antiquada. El president de Foment, Miquel Vicens considera que dels 280000 llits a Mallorca una quarta part està obsoleta. Encara no hi ha acord quants llits s'han d'eliminar, podrien ser entre 60000 i 90000 places.
01/03/03 Diario de Mallorca Els hotelers reclamen a LTU 60 milions d'euros
Els hotelers reclamen al tour operador 60 milions d'euros per l'incompliment d'uns contractes amb garantia en temporada alta. Dietmar Kastner, representat legal de LTU va reconèixer davant la jutgessa de Manacor que varen prescindir dels llits reservats als hotelers afectats per que li sortien més cares. Kastner també ha acusat als empresaris mallorquins l'incompliment de les condicions dels acords, com és el pagament de quantitats mensuals i els avançaments per a la modernització i adequació dels establiments.
21/02/03 Diario de Mallorca Turisme tramita l'obertura de 132 establiments d'allotjament
La Conselleria de Turisme té en tràmit l'obertura de 132 nous establiments d'allotjaments, dels quals corresponen 21 a hotels i 111 a establiments rurals. El Govern afirma que aquestes xifres apunten a que les Illes tenen interès al món empresarial per noves iniciatives, i que això no suposa un creixement, ja que hi ha establiments que s'han donat de baixa. Malgrat aquestes xifres, en lo que va d'any, encara no s'ha registrat cap nova entrada.
20/02/03 Diario de Mallorca Empreses turístiques posen en venta els seus hotels
Els dolents resultats de l'any passat i el possible conflicte bèl.lic a l'Iraq, han fet que moltes empreses hoteleres amb la fi de reduir riscs, posin en venta alguns establiments, i retardin inversions que tenien previstes. Uns exemples d'això són: Sol Meliá que vol vendre varis establiments que té a Mallorca en un termini de tres anys, Telefònica que ja ho ha fet, i Barceló, que vol vendre alguns establiments que té a EEUU.
15/02/03 Diari de Balears Iberostar inaugura el seu quart hotel
L'empresa Iberostar Hotels And Resorts va inaugurar ahir el seu quart hotel a Cuba, l'Iberostar Bella Costa, aquest complex hoteler situat a la platja de Varadero, té quatre estrelles i 760 llits.
15/02/03 Diario de Ibiza Es presenta www.santaeulalia.net
L'Ajuntament de Santa Eulària va presentar ahir la seva nova pàgina web: www.santa eulalia.net. Aquesta web està dirigida a dos visitants, per una banda, als habitants del municipi on trobaran tota la informació cultural i atenció social, i per altra banda, al turisme on els futurs visitants poden cercar informació de platges, hotels, restaurants, festes,... Aquesta web està en català i en un futur estarà en altres idiomes.
11/02/03 Diario de Ibiza La manca de serveis i activitats que pateixen els turistes d'hivern han provocat protestes.
Els turistes que viatgen a Eivissa durant l'hivern, protesten per la manca de serveis que té l'illa surant l'hivern. Segons han manifestat els mateixos turistes, altres turistes no vindran si no hi ha cap comerç obert, ni tampoc té tanta freqüència l'autobús com a l'estiu. També varen manifestar que als hotels li fan falta una bona reforma. Malgrat tot això, els turistes han manifestat que tot això es supleix amb la tranquil.litat de la zona i un bon dia solejat.
11/02/03 Diario de Ibiza La querella pel tancament del Tropical Garden ha estat desestimada
La magistrada del jutjat d'instrucció nombre 4 d'Eivissa, ha desestimat la querella contra el conseller insular de Turisme i dos funcionaris per un presumpte delicte de prevaricació i denuncies falses pel tancament dels hotels Panoramic i Tropical Garden. Malgrat l'empresari va admetre que el Tropical Garden no tenia llicencia d'obertura, va denunciar al conseller de Turisme i va obrir l'establiment tenint l'ordre de tancament.
11/02/03 Diario de Mallorca Jaume Garau presenta la seva dimissió
Jaume Garau, director general de Coordinació Turística, ha presentat la seva dimissió davant el conseller Celestí Alomar. Aquesta dimissió és deguda al cas de Son Serra de Martina, uns apartaments que s'han adquirit amb fons de l'ecotaxa per a la seva demolició, que segons diari de Mallorca, deuria de ser a càrrec del seu propietari per no complir la normativa. Aquesta dimissió també és deguda per que ell és accionista d'un agroturisme que ha operat sense llicència d'obres ni d'obertura durant 2 anys.
07/02/03 Diario de Ibiza Derrocament de l'Hotel Fenicia
L'Hotel Fenicia, que es trobava a la desembocadura del riu de Santa Eulària es va derrocar ahir a les 10 en punt del matí amb una explosió controlada de durada 1,8 segons. Aquest hotel que va tancar portes al 1990, es convertirà en un hotel de 5 estrelles, que juntament amb l'hotel Hacienda, l'hotel Palladium que ja està tramitant aquesta qualificació, i la pròxima construcció de l'hotel del Casino de Ibiza, es convertiran en els hotels amb els que contarà Eivissa per ofertar en aquesta categoria.
30/01/03 Ultima Hora Ibiza y Formentera Josep Marí Ribas manifesta que Eivissa i Formentera han de treballar més
Josep Marí Ribas, conseller de turisme del Consell d'Eivissa i Formentera, va manifestar ahir a la fira de Fitur que Eivissa i Formentera ha de treballar molt, ja que s'han de crear vies alternatives a la dependència del touroperadors, i augmentar la qualitat del turisme modernitzant els hotels, ja que les xifres d'ocupació son majors als hotels d'alta categoria. Per altra banda, Jaume Garau també va explicar els projectes que es duran a terme amb l'ecotaxa, entre els que s'hi troben les actuacions a Ses Salines i el projecte per a la transformació d'una plaça a Es Pujols. Garau va remarcar que aquest impost serveix per canviar l'imatge de les illes.
24/01/03 Diario de Mallorca Riu Hotels obrirà dotze nous establiments
riu Hotels invertirà en el seu 50 aniversari, el 2003, 300 milions d'euros en l'incorporació de 12 establiments a la seva xarxa que ja té 98 hotels, reforçant així la seva presència a Canàries, Andalusia, Mèxic i Xipre, i entrant a nous mercats com són Croàcia i Romania. Aquesta inversió suposarà un increment del 15% de la seva plantilla. Per aquest any s'espera factura 780 milions d'euros, un 11% més que al 2002.
24/01/03 Diari de Balears Bulli Hotels and Resorts convertirà les velles cotxeres del palau d'Aiamans en habitacions de luxe
Bulli Hotels and Resorts han presentat un estudi de remodelació a l'Ajuntament de Lloseta en el que inclouen convertir les velles cotxeres del palau d'Aiamans en vuit habitacions de luxe, a aquest palau hi haurà un restaurant i un hotel de luxe amb 70 habitacions, i construir a la zona de pinar uns aparcaments subterranis i una sala polivalent.
28/12/02 Diario de Ibiza A les Pitiüses tan sols hi ha un hotel de 5 estrelles i 12 de 4.
Dels 103 hotels que tenen les Pitiüses tan sols 1 és de màxima categoria i 12 són de quatre estrelles. Aquestes dades mostren la categoria mitja de les Pitiüses, que és de 3 estrelles, ja que hi ha més de la meitat dels establiments de les Pitiüses amb aquesta categoria, però, cal recalcar que hi ha molts hotels de 3 estrelles que donen un servei més alt que el que correspon a la seva categoria.
12/06/2002 Turismo Hoy Nova Llei Turística
La nova Llei Turística pretén millorar la planta hotelera sense influenciar damunt el territori: per construir una nova plaça la Llei exigirà dos velles.
4/06/2002 Turismo Hoy El Pla Territorial preveu l'enderrocament de 30.000 places turístiques obsoletes
El Pla Territorial preveu el derrocament de 30.000 places turístiques obsoletes que s'hauran de reconvertir-les en places de qualitat a segona o tercera línia per deixar lliure la zona costera.
27/02/2002 Turismo Hoy Proposada una nova fórmula per legalitzar uns 4000 llits a Mallorca
La Conselleria de Turisme ha proposat una nova fórmula als empresaris hotelers per poder legalitzar més de 4000 llits existents a Mallorca. Aquesta excedència de llits es deguda a la incorporació d'antigues habitacions pels empleats dels hotels
17/01/2002 Turismo Hoy Menorca aposta per les energies renovables
Catorze projectes presentats per instal·lar plaques solars a hotels en Menorca rebran una subvenció del Govern central.
11/01/2002 Diario de Ibiza La societat del Casino d'Eivissa construirà un hotel de cinc estrelles.
El projecte de construir el primer hotel de cinc estrelles a Eivissa ciutat te previst començar en octubre d'aquest any i finalitzarà dos anys més tard. Aquest projecte constarà d'un complex hoteler on s'inclourà el Casino d'Eivissa, una sala per convencions, bars, cafeteries, restaurants i un centre "spa".
02/12/2001 Diario de Ibiza Presentació de dos rutes cicloturístiques
El Consell va presentar ahir les dos rutes cicloturístiques que ha creat per les Pitiüses, un primer pas per promoure el Turisme ecològic. El Conseller de Turisme, Josep Marí Ribas, va demanar als hotelers que adaptin els seus establiments amb serveis apropiats per aquest tipus de Turisme.
09/11/2001 Diario de Ibiza El Govern potenciarà els hotels amb instal·lacions esportives
Eivissa esportiva fomentaràels hotels especialitzats en Turisme esportiu. Els hotels hauran de facilitar espais adequats per la pràctica d'algun esport i adaptar el menú a les exigències dels esportistes, a més de millorar la qualitat dels seus serveis. A Formentera la marca Hostals singulars serà sinònim d'establiments a primera línia de mar i de gestió familiar.
19/10/2001 Editur Creació de dos nous hotels a Mallorca
La cadena Viva Hotels i Ressorts obrirà dos nous hotels a l'illa: es tracta per una banda del Hotel Viva Cala Mesquida Suite de quatre estrelles i el Viva Playa Port Vell.
22/06/2001 Editur Meliá aposta pel Turisme de reunions
El hotel Gran Meliá Victoria obrirà un centre de convencions, congressos i exposicions; la sala Magna tindrà una capacitat per 700 persones a part dels diversos salons. El Meliá Palas Atenea ha obert 8 sales més per reunions i ara ja te 18 sales.
08/06/2001 Editur El Club Med amb novetats a Mallorca
El Club Med reinvertirà 600 milions de pessetes per la reconstrucció del establiment a Portopetro

Notes relacionades

Notícies | Thessaurus
Índex temàtic de notícies
© Portaltour.net
Tots els drets reservats.

Política de distribució.