Home de Portaltour Noticies del mon del turisme Novetats del mon del turisme Accés als recursos documentals Home de portaltour
qui som? | contactes | ajuda
Click per anar a la pàgina principal
Notícies 
Agenda 
Serveis 
Restaurants 
Hotels 
Apartaments 
E. Rurals 
Càmpings 
Platges 
Transports 
Formació 
Monogràfics 
Revista 
Informes 
Documentació 
Notícies de portaltour
Darreres 
Hemeroteca 
Notícies > Hemeroteca
2002-07-18 | SITEF
Índex temàtic de notícies
Turisme i medi social > Antropologia del Turisme > Tradicions populars

DataAutorTitol
11/01/05 Última Hora Ibiza y Formentera Incertesa per l'ocupació en setmana santa
Segons la Federació Hotelera Pitiüsa, una bona part dels hotels romandrà tancats a finals de març per les vacances de setmana santa. Per als empresaris, l'únic mercat capaç d'animar l'afluència és l'espanyol, encara que no hi ha xifres sobre el seu comportament
16/08/04 Diario de Ibiza.es Pesca del raor
La temporada del raor comença avui. Pescat en sóls arenosos és una de les espècies més apreciades a la cuina estival. En opinió dels experts, l'esca més apropiada és la gamba amb hams del núm. 10
19/12/03 Última Hora Ibiza y Formentera 30.000 Pitiüsos sortiran de vacances per nadal
La visita a familiars ausents o la celebració del cap d'any en un lloc diferent a les Pitiüses són els principals motius que impulsen als residents d'Eivissa i Formentera a viatjar durant les vacances de nadal. AENA preveu un moviment de sortida de 18.000 passatgers entre el 22 de desembre i 4 de gener. Les navilieres compten amb donar servei a uns 12.000 passatgers havent-se exhaurit l'espai disponible a les bodegues dels vaixells
31/05/03 Diario de Ibiza Turistes i residents gaudeixen del patró a Sant Ferran
Sant Ferran de Ses Roques va celebrar ahir el seu patró en un ambient estiuenc i amb la presència de nombrosos turistes, que entre d'altres varen poder gaudir de la processó i de la monumental paella que es va cuinar a la plaça de l'església.
19/02/03 Diario de Ibiza Miquel Morey informa que el turisme al món rural pot ser compatible amb el medi
Miquel Morey, Catedràtic d'Ecologia de l'UIB, va informar ahir a la conferència que va realitzar a Can Ventosa i que estava organitzada pel Grup Verd Europeu, que el turisme al món rural pot ser compatible amb el medi sempre que sigui respectuós amb les tradicions i, sobre tot, reversible. Morey va assegurar també, que una iniciativa turística al camp pitiús, com pot ser el turisme rural o agroturisme, ha de estar molt controlada i mantenir les tradicions.
31/01/03 Diario de Ibiza Sant Joan presenta el seu agroturisme per primera vegada a Fitur
L'Ajuntament de Sant Joan ha participat per primera vegada, i de forma individual, a la fira de Fitur 2003 per presentar la seva oferta d'agroturisme. Des de Fitur, es va destacar l'esforç de les famílies de aquesta localitat per adequar les seves cases per acollir a aquest tipus de turisme que és respectuós amb el medi ambient. Per altra banda, Sant Joan defèn també la seva gastronomia que és, segons les seves declaracions, més tradicional i cuidada. Per la seva banda, l'alcalde de Sant Antoni, es va mostrar partidari de cercar nous mercats per no dependre tant del britànic, i complementar el turisme de sol i platja amb un turisme esportiu i gaudir de la natura
12/05/2002 Diario de Ibiza El proper diumenge es celebrarà la quarta edició de "Sant Esidro" a Sant Josep
El proper 19 de maig, Sant Josep celebrarà una nova edició de les festes de Sant Esidro, patró dels agricultors. Aquesta festa és especialment folklòrica i artesana i hi participen totes les organitzacions ciutadanes de Sa Raval de Sant Josep.
05/04/2002 Diario de Ibiza Dia de festa a Sant Vicent de Sa Cala
El dia de Sant Vicent es celebrarà avui amb diferents activitats : les tradicionals missa, processó i balls típics a càrrec de la Colla de Labritja.
14/01/2002 Diario de Ibiza Es celebra a Sant Antoni el XXI Festival de Ball, Música i Cançons de les Pitiüses
Una multitud de persones van gaudir ahir amb el festival folklòric que es celebra cada any a Sant Antoni per motiu de les seves festes patronals. Les actuacions musicals es van alternar amb balls oferts per les colles de Sant Joan, Sant Carles, Can Bonet i Formentera.
23/12/2001 Diario de Ibiza Sant Mateu en festes
Sant Mateu va celebrar ahir la seva Festa del vi pagès, organitzada pels veïns de la localitat i amb la presència de unes dos mil persones que van gaudir a més del vi de sobrassada i botifarró típic.
08/12/2001 Diario de Ibiza Festes de Forada
Avui es celebra el dia gran a Forada amb diferents activitats, com partits de futbol, la missa tradicional a la Immaculada Concepció, seguida de processó i balls típics, exposicions de pintura infantil, etc
05/11/2001 Diario de Ibiza Celebració de les festes de Sant Carles
Ahir es va celebrar el dia del patró davant d'un números públic de tota l'illa, el dia va començar amb una exposició de motocicletes i cotxes antics, seguida d'una missa solemne on van assistir diverses autoritats de l'illa. Al finalitzar la missa el Grup de Majorets i la Banda Infantil de Santa Eulària des Riu van oferir una demostració de les seves habilitats gimnàstiques i musicals, moments avanç de la processó acompanyades del so de Sa Colla de Sant Carles i ball pagès.
09/09/2001 Diario de Ibiza Celebració de les festes de Jesús
El bon temps va congregar a un números públic a la tradicional processo i missa en el dia de Nostra Senyora de Jesús. La celebració va estar acompanyada d'una sèrie d'activitats i actuacions com la banda de tambors, les majorettes de Santa Eulàlia i la fabricació d'espardenyes e instruments tradicionals junt a l'església.
24/08/2001 Diario de Ibiza Aquesta setmana es celebren les Festes de Sant Bartomeu
El programa de Festes de Sant Bartomeu te a la vila de Sant Antoni submergida en mascletàs, concursos infantils, verbenes, activitats esportives, focs artificials, exhibicions de gimnàsia, exposicions fotogràfiques, etc. De totes aquestes activitats que començaran avui i finalitzaran el dia 9 de setembre, la més esperada es el Castell de Focs artificials que tindrà lloc aquesta nit a les dotze en punt.
20/08/2001 Diario de Ibiza Festes junt a la Font de Balàfia
La ballada del pou va congregar ahir a un números públic, dins del programa de Festes de Sant Llorenç, amb exhibicions de ball pagès a càrrec de diverses colles.
19/08/2001 Diario de Ibiza Punt eivissenc i bolillos en Sant Antoni
Alpargates, bolillos i punt eivissenc van poder ser presenciats ahir al Passeig de ses Fonts de Sant Antoni, durant tota la tarda d'ahir un números nombre de turistes van poder admirar els treballs típics d'Eivissa, part del programa de festes de Sant Bartomeu.
19/08/2001 Diario de Ibiza No hi ha cap cotxe de lloguer sense llogar
La totalitat de la flota de cotxes de lloguer esta reservada fins setembre, es pràcticament impossible llogar un cotxe sense reserva prèvia. Aquest any les empreses de lloguer han posat a la disposició dels visitants 6000 cotxes, 2000 menys que l'any passat degut als preus de les asseguradores.
05/08/2001 Diario de Ibiza Aquesta setmana es celebren les Festes de la Terra
El programa Festes de la Terra té previst com cada any, la celebració de Santa Maria, patrona d'Eivissa, l' homenatge als corsaris i mariners eivissencs i un concert ofert per la Banda Ciutat d'Eivissa amb balls de les alumnes del Centre de dansa. En les festes de Sant Salvador el dia 6, espectacles musicals per infants com el Mundivoltereta del dia 7. La berenada del Puig des Molins i focs d'artifici en el dia de Sant Ciriac, activitats esportives com triatló, petanca, pesca, tir amb arc, una exposició cartogràfica de les Pitiüses al claustre del Ajuntament, concerts com el de la Fundació Toni Manero, etc
26/07/2001 Diario de Ibiza Veïns i visitants de Formentera a les Festes de Sant Jaume
Un ampli abanic d'activitats i actuacions musicals van omplir les localitats de Sant Francesc, Sant Ferran entre d'altres.
17/07/2001 Diario de Ibiza Festes del Carme 2001
Un números públic no es volia perdre aquesta tradicional processó de la patrona dels mariners, acompanyada de la Banda Municipal, que va recorre els principals carrers de la Marina i Sa Penya, concloent a l'estació marítima on va embarcar-se.
13/07/2001 Diario de Ibiza Aquest cap de setmana es celebra la Festivitat de la verge del Carme
Sant Josep i Sant Joan tenen previst una sèrie d'actes en honor a la patrona dels mariners, que atrauran tant a veïns com a visitants. Portinatx comença avui amb una cursa de sacs, una altra de velomars i un altra de cambrers. A la nit es preveu l'actuació de la Casa Andaluza a la platja. Es Cubells contarà amb l'actuació el dissabte de Can Raia Rock Band i el diumenge celebrarà una missa amb la seva corresponent processó.
10/07/2001 Diario de Ibiza Celebració de les Festes d'Es Canar
Els turistes d'es Canar participen activament a les Festes de la zona, que inclouen una missa en honor a Sant Cristòfol, seguit d'un desfili de carros i el típic concurs de paelles. A la nit podran gaudir d'una exhibició de danses populars seguit d'un Castell de Focs i Gran Verbena popular.
08/07/2001 Diario de Ibiza Sant Antoni es prepara per les Festes de Sant Cristòfol
L'associació de veïns d'es Molí prepara la verbena de Sant Cristòfol amb una actuació folklòrica, musica en viu, bunyols i sangria.

Notes relacionades

Notícies | Thessaurus
Índex temàtic de notícies
© Portaltour.net
Tots els drets reservats.

Política de distribució.