Home de Portaltour Noticies del mon del turisme Novetats del mon del turisme Accés als recursos documentals Home de portaltour
qui som? | contactes | ajuda
Click per anar a la pàgina principal
Notícies 
Agenda 
Serveis 
Restaurants 
Hotels 
Apartaments 
E. Rurals 
Càmpings 
Platges 
Transports 
Formació 
Monogràfics 
Revista 
Informes 
Documentació 
Notícies de portaltour
Darreres 
Hemeroteca 
Notícies > Hemeroteca
2002-07-18 | SITEF
Índex temàtic de notícies
Organitzacions turístiques > Organismes Internacionals > Organització Mundial del Turisme (OMT)

DataAutorTitol
26/09/04 Diario de Mallorca El turisme ha superat la crisi segons l'OMT
Les variables que han dut al turisme ha suportar la pitjor crisi de la seva història, com són ara els atacs terroristes, conflictes bèl·lics, i la pneumònia atípica, estan gairebé superades en l'actualitat segons l'OMT. En el IV fòrum d'aquesta organització es feu émfasi en la necessitat d'avançar en la seguretat, entesa en el seu sentit integral: lluita contra el terrorisme, seguretat ciutadana en les destinacions així com en els àmbits de l'alimentació i la sanitat
19/03/04 Hosteltur.com Simposi de l'OMT sobre liberalització i comerç dels serveis turístics
L'OMT, l'Organització Mundial del Comerç i la secció corresponent de l'ONU realitzaran un Simposi internacional adreçat a ajudar els governs i les empreses en la seva incorporació a l'actual procés de liberalització del sector turístic. La reunió es durà a terme el proper 23 de març i tindrà com a eixos la liberalització en la iniciativa empresarial, la competència, el desenvolupament sostenible i la reducció de la pobresa
17/02/04 Hosteltur.com 'El Turisme es Riquesa'
Aquest és l'eslògan de la campanya mundial que ha engegat l'OMT. L'objectiu clau és promoure el turisme 'com un dret humà bàsic i una forma de vida'. És el primer cop que la OMT pot dirigir-se directament als consumidors, tot i que el disseny de la campanya està adreçat al sector, i més en concret als ministeris de turisme dels estats membres de l'organització. Logotip, missatges publicitaris en les principals televisions nacionals, línies aèries i emissores de ràdio per satèl·lit seran els mitjans de difussió escollits
28/1/04 Hosteltur.com El turisme internacional en retrocés al 2003
L'OMT ha publicat les dades sobre el turisme internacional a l'any 2003, de les quals es confirma un retrocés del 1,2% en relació a l'any 2002. Són 8,5 milions menys de turistes a nivell mundial. L'OMT anuncia una apujada del 5% (?!) per a l'any 2004, sobretot deguda a una 'demanda retinguda de viatges'. Les xifres però demostren un importantissím augment dels viatges interns en els principals països emissors que segurament està en la vertadera causa de l'abaixada dels desplaçaments internacionals
22/10/03 Hosteltur L'OMT es convertirà en un organisme especilatizat de l'ONU
Si ho aprova l'assemblea general de l'ONU el proper 7 de novembre, l'Organització Mundial del Turisme (OMT) es convertirà en un organisme especialitzat en el si de les Nacions Unides, a l'alçada dels ja existents en altres sectors com la indústria, l'educació o la salut. Això supossarà un augment de la projecció internacional de l'organització, però sobretot, el reconeixement de l'activitat turística com un sector socio-econòmic clau en el context mundial. Segons manifestà el secretari general de l'OMT a Beijing, el turisme ha registrat un moviment global de 703 milions d'arribades internacionals i generat una despesa de 473.000 milions de dòlars (uns 92 bilions de pessetes) a l'any 2002. L'OMT està formada per un total de 143 païssos de tots els continents
08/03/03 Diario de Ibiza La ITB de Berlín s'enfronta a la greu situació turística del moment
L'amenaça de la guerra és un dels agravants que ja han perjudicat al sector turístic, segons paraules del secretari de l'Organització Mundial del Turisme, Francesco Frangialli, durant la inauguració de la Fira Internacional de Turisme, ahir a Berlín. Per altra banda els majoristes com TUI tenen les reserves del proper estiu "paralitzades".
09/09/2002 Turismo Hoy Recessió turística durant els primers sis mesos de l'any
La recessió turística del turisme internacional persisteix durant els primers sis mesos de l'any. L'OMT atribueix els retalls al 11 de setembre i a la crisi econòmica en els països desenvolupats.
7/06/2002 Turismo Hoy OMT atorga un notable a l'Escola d'hosteleria de la UIB
L'Organització Mundial de Turisme (OMT), ha concedit un notable a l'Escola d'hosteleria de la Universitat de les Illes Balears. Els alumnes llicenciats d'aquest Universitat tenen les taxes d'atur més baixes de tot l'estat espanyol.
06/05/2002 Diario de Ibiza La OMT pensa que el turisme es recuperarà
El secretari general de l'Organització Mundial del Turisme (OMT), Francesco Frangialli, assegura que el turisme es recuperarà durant el tercer i quart trimestre d'aquest any, després de la recessió deguda als atemptats del 11 de setembre .
13/03/2002 Diario de Ibiza L'Organització Mundial del Turisme recorda que l'ecotaxa millora les infrastructures
El secretari general de l'Organització Mundial del Turisme (OMT) Francesco Frangialli va dir referent a l'ecotaxa que aquest impost millora les infrastructures turístiques i a països com Alemanya ja es va introduir a mitjans del segle XIX. Aquesta organització preveu un creixement del turisme a tot el món d'un 4%.
20/01/2002 Turismo Hoy OMT pensa que els controls en els aeroports perjudiquen al turisme
Els excessius controls en els aeroports no afavoreixen al turisme, els experts dubten d'algunes mesures aplicades per la policia.
27/11/2001 Diario de Ibiza Tots els grups hotelers balears es plantegen invertir en Xina
La totalitat de cadenes hoteleres de Balears, inclòs el grup Fiesta, estan estudiant instal·lar-se a Xina. Aquest país te 1300 milions de habitants i al any 2020 es convertirà segons l'Organització Mundial de Turisme, en líder mundial d'arribades internacionals, per lo tant és un mercat propici per empreses en expansió.
19/10/2001 Editur Els atemptats del 11 de Setembre a la OMT
La celebració de la decimoquarta assemblea general de la OMT s'ha vist totalment marcada per la situació política i econòmica actual. La OMT ha difós un estudi sobre quines poden ser les repercussions d'aquesta situació. Aquest estudi mostra com es redueix el creixement a curt termini de turistes de un 3% a un 1,5%.La OMT preparà un pla d'acció per recuperar lo mès ràpidament possible el mercat turístic i la seva imatge positiva, especialment als països d'Orient Mitjà, àsia Meridional i Nord d'àfrica.
30/09/2001 Diario de Ibiza La OMT reelegeix al seu secretari
Francesco Frangialli ha set reelegit com Secretari general de l'Assemblea General de l'Organització Mundial de Turisme pels pròxims quatre anys, el economista francès que ha estat ocupant el càrrec des de 1990 va reafirmar els seus objectius: evitar la massificació i la pressió al Medi Ambient.
26/09/2001 Diario de Ibiza La OMT preveu un descens del 1.5 % del Turisme internacional
La demanda turística es contraurà de forma sensible i els fluxos turístics es redistribuiran a favor del Turisme regional e intern, va apuntar la Organització Mundial de Turisme. El medi de transports més afectat serà sense cap dubte el aeri, amb pèrdues estimades en 1,81 bilions de pessetes.

Notes relacionades

Notícies | Thessaurus
Índex temàtic de notícies
© Portaltour.net
Tots els drets reservats.

Política de distribució.