Home de Portaltour Noticies del mon del turisme Novetats del mon del turisme Accés als recursos documentals Home de portaltour
qui som? | contactes | ajuda
Click per anar a la pàgina principal
Notícies 
Agenda 
Serveis 
Restaurants 
Hotels 
Apartaments 
E. Rurals 
Càmpings 
Platges 
Transports 
Formació 
Monogràfics 
Revista 
Informes 
Documentació 
Notícies de portaltour
Darreres 
Hemeroteca 
Notícies > Hemeroteca
2002-07-18 | SITEF
Índex temàtic de notícies
Organitzacions turístiques > Organismes privats > Associació d'Agències de Viatges de Balears (AVIBA)

DataAutorTitol
27/10/04 Diario de Mallorca 6% d'augment en el turisme emissor de Balears
Aviba calcula en un 6% l'augment de reserves generades pel turisme emissor des de les Illes Balears, en el moment en que es comencen a reservar les vacances de tardor. Segons Aviba, els Balears viatjaran més gràcies a la contenció dels preus en relació a altres anys, cosa que genera una major demanda
30/11/03 Última Hora Ibiza y Formentera Problemes en les vendes dels vols inter illes
Les Agències de Viatges de les Illes Balears no podran aplicar comissions directes als clients en els vols inter illes, degut a que els preus taxats ho impedeixen. Air Nostrum ha anunciat el pagament d'una comissió extra de 3 euros per a cada bitllet venut i d'1,5 euros en el cas dels bitllets electrònics. AVIBA ha anunciat que deixarà de vendre bitllets d'aquests vols si no es cobreixen els costos de gestió
8/11/03 Diario de Mallorca Mal rebuda la supressió de tarifes aèries reduïdes
La patronal d'agències de viatges AVIBA ha detectat un rebuig generalitzat entre els clients per la supressió de les anomenades tarifes 'mini' entre els vols inter insulars, deprés de l'adopció unilateral per part d'Air Nostrum de les tarifes previstes en el decret de declaració de serveis públics dels vols. Abans d'aquesta mesura empresarial la companyia oferia fins a sis tarifes promocionals que permetien una reducció considerable del cost de determinats bitllets. Segons AVIBA s'han suprimit els descomptes per edat del passatger i les ofertes que es feien per la baixa ocupació de determinats vols, prejudicant als clients que no viatgen per motius empresarials, únics que si han vist abaixat considerablement el preu del transport
27/08/03 Hosteltur AVIBA valora la temporada com a "satisfactoria" a Balears
Jaume Bauçà, president de l'Agrupació Empresarial d'Agències de Viatges de Balears (AVIBA), considerà un augment del 5% en les arribades de turistes al mes d'agost, confirmant una tendència al alça que s'inicià al mes de maig amb una augment del 1,5%. les previsions per al mes de setembre es consideren com "acceptables"
17/08/03 Última Hora Ibiza y Formentera Plena Ocupació als hotels durant la segona quinzena d'agost
La Federació Empresarial Hotelera d'Eivissa preveu plena ocupació per a la segona quinzena d'agost, gràcies a l'afluència de clients espanyols que ocupen places hoteleres a tots els nuclis turístics de les illes. Aquesta situació sembla albirar un bons nivells per al mes de setembre. Les dades són confirmades per AVIBA (Agències de Viatges Receptives)
06/06/03 Diario de Mallorca Les agencies de viatge enregistren un descens en les vendes del 35%
Mateo Mairata, expert en turisme i ex-president del turisme emissor de la patronal AVIBA, va confirmar ahir que les vendes de les agencies de viatge de Balears durant els cinc primers mesos de l'any baixen un 35% amb respecte al mateix període del 2002. Mairata va anunciar que les ofertes a la baixa "inunden el mercat i s'exten als mesos de juliol, agost i setembre".
02/06/03 Ultima Hora Ibiza y Formentera Els hotelers denuncien l'augment d'impagaments de touroperadors
L'Associació d'Agències de Viatge (AVIBA) es queixen de que s'estan incrementant els impagaments de petits i mitjans touroperadors alemanys i britànics en l'inici de la temporada d'estiu el que està generant nervis i seriosos problemes als empresaris afectats.
27/04/03 Diario de Mallorca Bauzà assegura que el congrés d'agencies de viatge es farà i amb èxit
Jaume Bauzà, president de l'Associació d'Agencies de Viatges de Balears (Aviba), va assegurar ahir que en front al conflicte sorgit entre el sector turístic i el Govern, per a la organització del congrés d'agents de viatges britànics (ABTA), que "té la seguretat de que aquest congrés es farà i a més que serà un èxit". Aquest congrés té previst la seva realització al mes d'octubre, i ara mateix, es manté paralitzada l'organització.
25/04/03 Ultima Hora El Govern obliga a les agències de Mallorca a pujar el preu de les excursions turístiques
Jaume Bauza, president de L'Associació d'Agències de Viatge (Aviba) ha denunciat la iniciativa del Govern d'obligar a les agències a duplicar el preu de les excursions turístiques decisió que es sustenta en la aplicació d'una normativa de Transports que intenta defensar les línies regulars per carretera en detriment de les discrecionals. Segons Bauza, aquesta iniciativa deixarà fora del mercat aquesta activitat ja que no es podran oferir ni descomptes ni ofertes per incentivar la venda d'excursions que des de fa tres anys està caient
28/03/03 Diario de Mallorca Les agències de viatge informen que Canàries guanya a Balears
El col.lectiu d'agències de viatge de Balears, va informar ahir que des de el conflicte bèl.lic a l'Iraq, destinacions com son Canàries i la Costa del Sol, estan guanyant a l'arxipèlag balear, i que els hotels de Canàries han augmentat entre 25.000 i 30.000 llits respecte l'any anterior. El president d'Aviba, Jaume Bauzà, va informar que les dades han estat facilitades pel gabinet de crisi dels operadors turístics.
25/03/03 Última Hora Els hotelers i agents de viatge de Mallorca planifiquen viatges per a la recerca de turistes
Hotelers i agents de viatge de Mallorca estan planificant viatges conjunts per cercar turistes de mercats alternatius per l'estiu. Els països de l'Est, com son Rússia, Polònia i Hongria, han estat els elegits per realitzar la promoció.
26/02/03 Última Hora El president de les Agencies de Viatges manifesta que la davallada de reserves provocarà un descens de contractes de temporada
Segons va manifestar el president de les Agencies de Viatges, l'anunci del possible conflicte bèl.lic a l'Iraq i la crisi que pateix Alemanya no són els únics motius del descens en les reserves turístiques a Balears, cal destacar també que la dolenta promoció que han suposat determinades declaracions pels integrants del Govern Balears han contribuït també en aquesta davallada. Amb aquestes perspectives, es que pitjor ho passaran són els treballadors, que es trobaran amb contractes de 4 i no de 6 ó 7 mesos.
25/02/03 Diario de Mallorca Aviba intenta atraure als visitants de Catalunya
L'Associació d'Agències de Viatge de Balears (Aviba) estudia la possibilitat d'atraure cap a Balears una part dels turistes que visiten Catalunya. Aquesta iniciativa ha estat deguda a la grau recessió que pateix el sector a la que els agents de viatges cerquen possibles solucions.
25/02/03 Diari de Balears Agències majoristes analitzen la temporada 2003
Agències majoristes de les Balears i de Catalunya integrades a les patronals Aviba i Acav es varen reunir ahir a Palma per analitzar les perspectives turístiques per a la temporada 2003. Segons varen manifestar, les previsions son negatives degut a l'estancament en la venda de reserves registrat als principals mercats europeus durant les darreres setmanes pel conflicte de l'Iraq i la recessió econòmica alemanya. Aquest fet preocupa als majoristes ja que en els mesos de gener i febrer venien gairebé la meitat del total de reserves contractades a la Gran Bretanya i la major part de les alemanyes.
19/02/03 Última Hora Les agències de viatges davallen les seves vendes en un 40%
Segons va informar ahir Aviba, degut al conflicte a l'Iraq, les agències de viatges emissores de les Illes han davallat les seves vendes, en viatges al estranger, un 40%. Per Aviba, els viatges de llarga distància estan paralitzats, i els viatges a Europa i Península han davallat un 30% en comparació amb el passat any en les mateixes dades.
11/02/03 Diario de Mallorca A la reunió d'ahir a Palma, el PP va prometre suprimir l'ecotaxa si guanya les eleccions
Joan Flaquer, portaveu parlamentari del PP, va prometre ahir als empresaris que suprimirà l'ecotaxa si guanyen les properes eleccions, malgrat que va informar que mantindrà un fons per la rehabilitació sense informar del seu finançament dient que "el turista ha de ser solidari amb el medi ambient" i que els empresaris son els encarregats del seu finançament. Tot això, es va informar dins la reunió que va mantenir amb el president de la CAEB, el president de la Federació Hotelera de Mallorca i més empresaris. El President de la CAEB va manifestar que s'ha de reconduir la situació actual del turisme, així com també ho va fer el president d'AVIBA, que va informar també de la necessitat d'un Palau de Congressos per desestacionalitzar el turisme.
05/02/03 Diario de Mallorca Aviba demanarà al PP que digui no al conflicte bèl.lic
Jaume Bauzà, president de l'Agrupació d'Agents de Viatges de Balears (AVIBA), demanarà al PP la necessitat de que el Govern Central s'oposi al conflicte bèl.lic a Iraq. Bauzà es posa partidari a la línia de mantenen França i Alemanya, ja que pels nostres interessos turístics no ens interessa aquest conflicte.
16/01/03 Ultima Hora L'IPC en Balears ha augmentat el doble des de 1998 en relació al dels països emissors de turistes
El IPC en Balears ha augmentat el doble en els quatre últims anys en proporció al dels països emissors de turistes. Aquest fet ha despertat la critica, per part de la patronal hotelera, a la metodologia del INE i aviba ha manifestat que el producte balear "cada vegada està més fora de mercat".
02/01/03 Ultima Hora El Conseller de Turisme i el President de l'Associació d'Agències de Viatge informen de les claus per millorar la temporada turística 2003.
El Conseller de Turisme, Josep Marí Ribas, veu complicada la temporada turística 2003 ja que el mercat alemany no pujarà degut a la crisi que hi ha al seu país. Eventualment, la bona resposta de reserves per a Balears a la fira de Londres, fa que polítics i empresaris mirin amb bons ulls el mercat anglès, però són solament reserves que s'han de confirmar. Per altra banda, el president de l'Associació d'Agències de Viatge de Balears, Jaume Bauzà, va afirmar que per aconseguir un turisme de qualitat hem de millorar des de dins i tornar a l'eslògan "Un Turista, més que un amic" per millorar la nostra amabilitat.
13/12/02 Diario de Mallorca, Ultima Hora AVIBA presenta un pla de reducció de preus de l'oferta complementaria
Jaime Bauza, president de AVIBA (Agrupació d'Agències de Viatge de Balears) ha presentat en el Foment del Turisme un pla de reducció de preus de l'oferta complementaria per afavorir la competitivitat turística en l'arxipèlag.
25/11/2002 Diario de Mallorca Aviba anúncia que la demanda de viatges ha devallat fins a un 30%
El president de la patronal del sector de les agències de viatges, Jaume Bauzá, ha anunciat que s'han preparat ofertes per reactivar la demanda dels ciutadans de les illes. La demanda de viatges de llarga distància ha devallat fins a un 30%.
25/09/2002 Turismo Hoy AVIBA preveu realitzar la venda del 40% del turisme emissor d'aquest any
L' associació d'agències de viatges de Balears, AVIBA, preveu vendre el 40% del turisme emissor d'aquest any, des d'aquesta setmana fins al proper mes de desembre.

Notes relacionades

Notícies | Thessaurus
Índex temàtic de notícies
© Portaltour.net
Tots els drets reservats.

Política de distribució.