Home de Portaltour Noticies del mon del turisme Novetats del mon del turisme Accés als recursos documentals Home de portaltour
qui som? | contactes | ajuda
Click per anar a la pàgina principal
Notícies 
Agenda 
Serveis 
Restaurants 
Hotels 
Apartaments 
E. Rurals 
Càmpings 
Platges 
Transports 
Formació 
Monogràfics 
Revista 
Informes 
Documentació 
Notícies de portaltour
Darreres 
Hemeroteca 
Notícies > Hemeroteca
2002-07-18 | SITEF
Índex temàtic de notícies
Organitzacions turístiques > Organismes privats > Federació Hotelera

DataAutorTitol
03/09/04 Diario de Ibiza.es La reconversió hotelera serà mínima a les Pitiüses
Segons la Federació Hotelera de les Pitiüses (FEHP) la reconversió d'establiments a Menorca, Eivissa i Formentera serà mínima, ja que els problemes greus en la planta hotelera cal ubicar-los en Mallorca, on una bona part dels hotels requereix de reformes, o bé del replantejament de l'activitat. A Eivissa, les reconversions es faran, segons la FEHP, per una decisió voluntària de l'empresa
19/05/04 Diario de Ibiza.es Pla de màrqueting a les Pitiüses
Els grups locals per al pla de màrqueting del sector turístic (2005-2010) seran coordinats per la Federació Hotelera d'Eivissa i Formentera. S'espera la participació d'hotelers, agències de viatges, transportistes i oferta especialitzada. Les proopostes d'aquests grups no seran vinculants per a l'IBATUR
01/04/04 Diario de Ibiza.es Pàgina web de reserves hoteleres
La Federació Hotelera d'Eivissa i Formentera ha refet la pàgina de reserves d'hotel iniciada a l'any 2002, incorporant alguns ítmes d'informació turística i donant entrada a una eventual recaptació d'ingressos per via publicitària. El cost de la refeta ha estat de 20.000 euros i es marca com objectiu el foment de la contractació directa de places per als 120 establiments inclosos en l'oferta
20/10/03 Hosteltur El model turístic dels hotelers
La Federació Hotelera d'Eivissa i Formentera considera que la solució per allargar la temporada turística passa per promoure totes les ofertes que poden atraure els turistes, sense focalitzar-se en cap concreta. Segons la federació hotelera, aquesta àmplia oferta planteja problemes per aglutinar en un paquet turístic totes les possibilitats que ofereix Eivissa als turistes
04/10/03 Cadena Ser / Diario de Ibiza Els Hotelers pitiüsos afalaguen la 'targeta verda'
La Federació Empresarial Hotelera d'Eivissa i Formentera considera la 'targeta verda', projecte del Govern Balear segons el qual s'hauria de pagar per visitar els espais naturals, com una solució idònia a la supressió de l'ecotaxa, vinculant així aquest projecte amb l'eliminació de l'esmentat l'impost. Per a la Federació la mesura possarà en valor les propietats públiques, tot i que els residents haurien de tenir avantatges i fins i tot no haver de pagar per la visita
23/09/03 Última Hora Ibiza y Formentera Tancaments de fi de temporada
Els hotels que treballen preferentment amb els mercats espanyol i italià tancaran abans de finalitzar el mes d'octubre per la manca de reserves. La federació hotelera xifra l'ocupació de la primera quincena del mes de setembre en un 84%, percentatge 'molt similar' al de l'any passat
17/08/03 Última Hora Ibiza y Formentera Plena Ocupació als hotels durant la segona quinzena d'agost
La Federació Empresarial Hotelera d'Eivissa preveu plena ocupació per a la segona quinzena d'agost, gràcies a l'afluència de clients espanyols que ocupen places hoteleres a tots els nuclis turístics de les illes. Aquesta situació sembla albirar un bons nivells per al mes de setembre. Les dades són confirmades per AVIBA (Agències de Viatges Receptives)
01/07/03 Diari de Balears El nomenament de Joan Flaquer com a conseller de Turisme ha estat rebut pels hotelers amb una "gran satisfacció"
En representació de la Federació Hotelera, el seu president, Pere Cañellas, destacà l'experiència del nou conseller de Turisme afirmant que "coneix perfectament el món del turisme i manté molt bones relacions tant amb els hotelers com amb la resta del sector".
27/06/03 Diario de Ibiza Lleuger augment dels mercats britànic i espanyol
Segons va explicar ahir el president de la patronal hotelera d'Eivissa i Formentera, a la reunió que es va produir ahir a Madrid entre els representants hotelers de tota Espanya (Zontur), es va manifestar un lleuger augment dels mercats britànic i espanyol a les Pitiüses. Malgrat això, el mercat alemany continua davallant.
18/06/03 Hosteltur Hotelers mallorquins esperen reunir-se amb el president electe del Govern Balear
Pedro Cañellas, president de la Federació Hotelera de Mallorca, va declarar a EFE que el president electe del Govern, Jaume Matas, encara no s'ha posat en contacte amb el sector i que els empresaris "estam a l'espera d'esdeveniments". Matas, una vegada va guanyar les eleccions, va anunciar que el primer que faria desprès de proclamar-se president de l'Executiu balear, seria convocar una reunió amb els dirigents de la indústria turística.
16/06/03 Diario de Ibiza Palau es reunirà amb els tour operadors per a la recuperació de la temporada
Pere Palau ha acordat amb la Federació Hotelera i Foment del Turisme reunir-se amb els principals tour operadors britànics i alemanys per intentar recuperar la temporada. Aquestes reunions estan incloses dins les mesures del "Plan de Choque" que va anunciar Palau per a la recuperació del turisme.
13/06/03 Diario de Ibiza El turisme rural salva l'inici de temporada a Sant Joan
Segons va assegurar ahir el batle en funcions del municipi, Antoni M., el turisme rural ha salvat l'inici de la temporada, ja que segons l'enquesta d'ocupació de la Federació Hotelera, Sant Joan és l'únic municipi en que les seves xifres han augmentat un 0.5% respecte al darrer any. Segons el batle, les previsions per Sant Joan no són dolentes, ja que s'espera una bona ocupació als hotels rurals i d'agroturisme.
11/06/03 Diario de Ibiza La ocupacio hotelera a maig cau un 5,3%
Segons els sondeigs de la Federació Hotelera Pitiusa, la ocupació hotelera durant el mes de maig ha caigut un 5,3% amb respecte al mateix període del 2002. La mitjana del conjunt del mes va ser en el 2002 del 55,6% i aquest any del 52,7%. Les zones mes afavorides varen ser Santa Eulària i Sant Joan amb una mitjana d'un 58%.
24/05/03 Diario de Ibiza La ocupació hotelera de les Pitiüses baixa un 7,6% durant la primera setmana de Maig
Segons dades de la Federació Empresarial Hotelera d'Eivissa i Formentera les xifres d'ocupació d'aquest any entre l'1 i el 15 de Maig varen ser de 41,66%, front al 45% de 2002 i el 49% de 2001 el que suposa que la ocupació hotelera de les Pitiüses va enregistrar un descens del 7,6% durant aquest període amb respecte al 2002.
15/05/03 Ultima Hora Ibiza y Formentera Els hotelers balears afirmen que l'actitud d'Alomar és "miserable"
Les federacions hoteleres de Mallorca, Menorca i les Pitiüses varen manifestar ahir que l'actitud del Conseller de Turisme, Celestí Alomar, "va ser miserable i suïcida" per fer unes "irresponsables" declaracions en les que acusa al president de Sol Melià "d'explotar" als seus treballadors i de "destruir el medi ambient". Alomar va fer aquestes declaracions contestant a les crítiques que va rebre del president de la cadena hotelera, Gabriel Escarrer.
14/05/03 Hosteltur El president de la Federació Hotelera de Mallorca creu que l'ecotaxa influirà en els vots del 25-M
Pedro Cañellas, president de la Federació Hotelera de Mallorca, va afirmar que l'ecotaxa "influirà en el sentit del vot en les pròximes eleccions autonòmiques". Segons Cañellas "l'ecotaxa va ser una mesura amb un contingut polític molt important i solament s'ha de comprovar com va ser utilitzada pels partits del 'Pacte de Progrés' per obtenir vots amb tanques publicitàries i altres missatges a la ciutadania" i a més, va afegir que "està clar que influirà en el vot per que les seves conseqüències han estat gravíssimes, i això el tindran en compte els electors".
13/05/03 Diario de Ibiza Els hotelers ofereixen ofertes per a incentivar les vendes
Segons va afirmar el President de la Federació Hotelera, els hotels han venut places amb més ofertes i rebaixes que en el 2002 per a contrarestar l'excessiva alentització de les vendes des de principis del mes de maig. Aquestes ofertes condicionaran els resultats de la present campanya turística.
05/05/03 Última Hora Ibiza y Formentera L'ecotaxa i el topònim d'Eivissa deixen clares les diferències entre Pacte i hotelers
El conseller de Turisme, Josep Marí Ribas, està d'acord amb vuit dels deu punts del document presentat per la Federació Empresarial Hotelera pitiusa fa uns dies, en dos punts es marquen les diferències: la retirada de l'ecotaxa i la retirada del topònim "Eivissa".
29/04/03 Diario de Ibiza La Federació Hotelera l'entrega al Pacte la seva proposta
La Federació Hotelera va entregar ahir un document que recull 10 propostes per a la seva aplicació després de les eleccions, en cas de que el Pacte guanyés. Entre les propostes figuren la necessitat de la promoció des de les Pitiüses, la millora de les infrastructures, la desaparició de l'ecotaxa, la necessitat de donar més valors als recursos naturals i patrimonials, bones relacions entre institucions i hotelers, la supresió de l'oferta il.legal i que la marca turística "Eivissa" sigui en castellà.
24/04/03 Diario de Ibiza La major part dels hotels de Sant Antoni obriran a finals de maig
El retall de reserves dels principals mercats emissors, especialment l'alemany, ha estat la causa de que la temporada turística sofreixi un retard d'entre dues i tres setmanes aquesta temporada. Segons varen afirmar, Francisco Vallespir, president de l'Associació d'Allotjaments turístics de Sant Antoni i Antonio Ramon, representat de la Pimeef, els mes afectats son els hotels d'aquesta localitat que aplaçaran la seva obertura fins a finals de maig per temor a les possibles pèrdues econòmiques que pot implicar obrir l'1 de Maig , com sol ser tradicional. Per altra banda, el President de la Federació Hotelera va afirmar que entre el 10 i el 15% de les places hoteleres en el conjunt de les Pitiüses no estarà disponible fins a mitjans de maig.
22/04/03 Diario de Ibiza Els hotels pitiüsos han tingut una ocupació del 85% durant la Setmana Santa
Segons va afirmar ahir el president de la Federació Hotelera d'Eivissa i Formentera els hotels de les Pitiüses que han obert en Setmana Santa han tingut una ocupació aproximada del 85%, però aquest percentatge solament representa un 15% de places obertes quan fa dues anys els turistes varen disposar d'un 25%. Aquestes dades varen ser obtingudes d'un sondeig realitzat per la Federació entre els seus associats que afirmen que les perspectives d'ocupació per a la resta del mes d'abril son d'entre el 30 i 35% en aquells hotels que no treballin amb el Imserso ja que aquestos registren una ocupació del 95%.
20/04/03 Diario de Ibiza Empresaris i sindicats preveuen una menor contractació de treballadors eventuals per la incertesa que suposa el començo de la temporada
Patronals i sindicats coincideixen en que els primers perjudicats per la incertesa amb que comença la temporada d'estiu seran els treballadors eventuals. Segons asseguren el President de la Federació Hotelera i els secretaris generals de CCOO i UGT, els hotelers contractaran en un principi als treballadors fixos discontinus i no augmentaran les seves plantilles fins comprovar que realment son necessaris els reforços compostos per treballadors eventuals.
11/04/03 Diario de Ibiza Els hotelers pitiüsos refusen el Pla de Marques del Govern Balear
El President de la Federació Hotelera de les Pitiüses va anunciar ahir que no assistirien a la reunió convocada per la Conselleria de Turisme del Govern Balear per a presentar el Pla de Marques Turístiques ja que considera d'intolerable l'actitud de Celestí Alomar de presentar unes marques que encara s'estaven negociant a Eivissa sense arribar a un acord concret i que a més varen presentar a la fira de Fitur. Per altra banda, el conseller insular de turisme, Josep Marí Ribas, va explicar ahir que els distintius que es presenten avui en el Consell Insular son "Eivissa, cultura i natura" i l'altre fa referència als establiments familiars.
07/04/03 Diario de Ibiza Setmana Santa obrirà amb el 14% de les places d'allotjament
El 14% dels allotjaments d'Eivissa i Formentera, un total de 41 establiments, romandran oberts durant la Setmana Santa, un lleuger increment sobre la temporada anterior segons explicà ahir Pedro Matutes, president de la Federació Hotelera d'Eivissa i Formentera
26/03/03 Diario de Ibiza Els hotelers redueixen les inversions
Segons va explicar ahir el president de la patronal, el sector hoteler ha reduït aquest hivern, la inversió en les seves infrastructures entre un 30 i un 50%. Tot això es degut a la inseguretat de la pròxima temporada i la caiguda de beneficis de l'anterior. Malgrat això, el president va afirmar que la planta hotelera es troba en bona situació, ja que als darrers anys, s'han destinat nombrosos fons per millorar qualitats i infrastructures. Per altra banda, es va informar també que els hotelers mantindran els mateixos preus de l'any passat.
25/03/03 Diario de Ibiza Els hotelers signaran avui un conveni amb La Caixa
Segons va informar ahir La Caixa, la Federació Hotelera d'Eivissa i Formentera signarà avui un conveni amb l'entitat d'estalvi, per obrir una línia de finançament preferent d'interessos per préstecs i leasings, per poder així, finançar projectes de modernització i millora de les empreses.
21/03/03 Diario de Ibiza Els hotels Pitiüsos tindran un sistema de reserves per Internet
La seu de la Cambra de Comerç de Formentera va ser el lloc on es va presentar el nou sistema de reserves per Internet per als hotels de les Pitiüses. Aquest acte el va dur a terme el President de la Federació Hotelera de les Pitiüses qui va avançar que Formentera tindrà dues pàgines web independents d'Eivissa, una dedicada específicament a promoció i l'altra per a realitzar reserves on line.
21/03/03 Diario de Ibiza Isidor Torres rep crítiques per la seva actitud a les fires turístiques
Vicent Bonet, president de la Federació Hotelera de Formentera va criticar ahir la tendència del alcalde de Formentera, Isidor Torres, a no acudir als seus compromisos amb autoritats i periodistes de diferents països per tractar temes promocionals. El fet que més li va molestar va ser la cancel.lació d'una visita programada amb el president de la regió de Düsseldorf en la que s'anava a tractar una campanya de promoció a Alemanya.
20/03/03 Ultima Hora Ibiza y Formentera La Federació hotelera impulsarà una web de reserves hoteleres a les Pitiüses
El president de la Federació Hotelera d'Eivissa i Formentera va calcular que entre 150 i 200 establiments hotelers de les Pitiüses introduiran la seva oferta de places en la pàgina web de reserves que està en projecte dur a terme. També va afirmar que es vol que aquesta web es converteix en el lloc de referència d'allotjament d'Eivissa i Formentera.
05/03/03 Diario de Ibiza Les reserves a Alemanya davallen un 30%
Segons dades d'operadors turístics i facilitades per Gonzalo Miragall, president de Foment del Turisme, el nombre de reserves de places turístiques a Alemanya han davallat un 30% respecte a les mateixes dates al 2002. Miragall va afirmar també que si no es comença la guerra o si finalitza aviat, es alemanys podrien reservar a última hora, i recuperar així una mica d'aquest turisme. Per altra banda, Pere Matutes, president de la Federació Hotelera, va manifestar que a la Fira de Berlín es confirmarà la crisi d'aquest mercat.
28/02/03 Diario de Mallorca La imatge sexista de la marca "Spain Mark" anava a ésser destinada a promocionar Eivissa a Itàlia
La imatge sexista d'una dona amb la marca d'un tanga sobre les seves natges, va ser una de les quatre elegides per les Pitiüses per promocionar les Illes en els mercats emissors, exclusivament a Itàlia on el sol i la marxa nocturna son els motius que impulsen als italians a visitar les Illes i els quals es reflecteixen a la imatge. El President de la Federació Hotelera, Pedro Matutes i Josep Marí Ribas, Conseller Insular de Turisme no consideren que aquesta imatge sigui sexista com altres institucions d'Espanya afirmen, sinó que és una imatge "cridanera" com la resta de imatges de la campanya.
20/02/03 Última Hora Els turistes europeus paguen menys que els de l'Imserso
Segons fonts de la Patronal Hotelera de la zona, hotels de la Platja de Palma, tenen allotjats turistes a preus inferiors que els que paguen els turistes de l'Imserso. Els baixos nivells de vendes de reserves fan que hotelers facin tot tipus d'ofertes per poder mantenir els seus ingressos mínims.
20/02/03 Última Hora Els hotelers no volen pagar per tenir televisió a les habitacions
Pere Matutes, President de la Federació Hotelera de les Pitiüses, va coincidir ahir amb els hotelers de tota Espanya en criticar la reforma de la llei de Propietat Intel.lectual. Aquesta llei exigiria als hotelers el pagament d'un cànon per tenir televisions a les habitacions dels establiments. Malgrat aquesta llei, els hotelers recorden que tenir la televisió a l'habitació és una obligació per tenir una determinada categoria i que la normativa prohibeix el cobrament pel seu ús.
18/02/03 Diario de Ibiza La patronal de Sant Antoni demana una marca pels hotels familiars
L'Institut per la Promoció de la Qualitat Turística (IPQT) es va reunir ahir amb els hotelers de l'Associació d'Allotjaments Turístics de Sant Antoni per mostrar els projectes que s'estan desenvolupant amb l'objectiu de crear una marca turística per Eivissa, com és "Eivissa-Ibiza. Natura y Cultura". A la reunió, els empresaris de Sant Antoni varen demanar la creació d'una marca específica pels establiments familiars, ja que suposen el 75% de la planta hotelera de les Pitiüses. Pere Matutes, ha qualificat aquesta reunió com una nova errada, ja que no s'ha convocat a la Federació a aquesta reunió.
15/02/03 Última Hora Els hotelers manifesten el seu malestar al Govern per no aplaçar el cobrament de l'ecotaxa
La decisió de no aplaçar el cobrament de l'ecotaxa pel possible conflicte bèl.lic, va ser criticada pel president de la Federació Hotelera de Mallorca, que recolza les declaracions de la directora de programa de TUI.
11/02/03 Diario de Mallorca A la reunió d'ahir a Palma, el PP va prometre suprimir l'ecotaxa si guanya les eleccions
Joan Flaquer, portaveu parlamentari del PP, va prometre ahir als empresaris que suprimirà l'ecotaxa si guanyen les properes eleccions, malgrat que va informar que mantindrà un fons per la rehabilitació sense informar del seu finançament dient que "el turista ha de ser solidari amb el medi ambient" i que els empresaris son els encarregats del seu finançament. Tot això, es va informar dins la reunió que va mantenir amb el president de la CAEB, el president de la Federació Hotelera de Mallorca i més empresaris. El President de la CAEB va manifestar que s'ha de reconduir la situació actual del turisme, així com també ho va fer el president d'AVIBA, que va informar també de la necessitat d'un Palau de Congressos per desestacionalitzar el turisme.
07/02/03 Diario de Ibiza El president de la Federació Hotelera manifesta el seu malestar de que s'hagi retardat tant el pla especial
El president de la Federació Hotelera, Pedro Matutes, va manifestar el seu malestar en el retard de l'adopció de mesures per suprimir l'oferta il.legal. Matutes va recordar que els hotelers varen presentar al Consell un estudi que mostrava que l'oferta il.legal arribava fins al 40% del total, i va informar de que amb els recursos necessaris es pot dur a terme aquest pla que considera necessari per canviar l'imatge de l'illa.
06/02/03 Última Hora Els hotelers paren les inversions per mor de la crisi
Nombrosos empresaris associats a la Federació Hotelera d'Eivissa i Formentera, han manifestat al seu president, Pere Matutes, la seva preocupació per invertir als seus hotels degut a les perspectives per la pròxima temporada. Pere Matutes també va manifestar que lo pitjor que ha passat és que la política es fiqui dins del sector turístic.
06/02/03 Última Hora El President de la Federació Hotelera de Mallorca opina sobre les declaracions de Celestí Alomar
Pere Cañellas, president de la Federació Hotelera de Mallorca va opinar ahir sobre les declaracions que va fer el passat dimarts el Conseller de Turisme, Celestí Alomar. Cañellas va afirmar que el conseller no deu opinar tant dels hotelers, ja que el hotelers defenen el seu patrimoni, i va manifestar també que amb els moments tant delicats pels que passa l'indústria del turisme a les illes, no es sap a qui beneficia aquestes declaracions.
06/02/03 Diario de Mallorca CCOO afirma que l'actitud que tenen els hotelers és pitjor que les vagues a l'estiu
Rafael Borrás, secretari general de la Federació de Comerç, Restauració i Turisme de CCOO, va manifestar ahir que l'actitud de la Federació Hotelera amb el Govern és pitjor que set vagues de transport a l'estiu. Borrás va informar que la Federació Hotelera de Mallorca defensa interessos polítics molt poc professionals, ja que els hotelers mantenen una polèmica amb el Govern pel model turístic escollit
04/02/03 Diario de Ibiza La manca de diàleg ja ha retardat un any la campanya turística
La campanya de promoció que hauria d'haver començat a principis de l'any passat al Regne Unit, encara està pendent de signar. Aquesta campanya està finançada pel Govern Central, la Conselleria de Turisme del Govern, el Consell Insular i la Cambra de Comerç. Sense conèixer els motius, tant el Govern Central com el de Balears encara no han signat aquest acord, per la seva banda, la Federació Hotelera apunta a que el motiu pel que s'han cancel.lat l'encontre és per la falta de diàleg que hi ha entre ambdós Governs. El Consell d'Eivissa i Formentera que ja va avançar els sous que tenia que aportar, critica aquest fet ja que considera necessària la promoció i afegeix que s'ha de posar en marxa immediatament.
04/02/03 Última Hora d'Eivissa i Formentera El Consell elaborarà un pla per eliminar l'oferta il.legal
Al Ple ordinari celebrat ahir al Consell, es va aprovar la redacció d'un informe que haurà d'estar llest abans del 15 de març, al que es recollirà un pla per eliminar l'oferta il.legal, que segons un estudi de la Federació Hotelera arriba a un 40%. Malgrat l'aprovació d'aquest pla, el pacte va informar que l'inspecció que s'està duent a terme és efectiva ja que les dades ho confirmen, així al 1997 es va recaptar 800.000 pessetes en sancions, al 2001 varen ser 28,3 milions de pessetes i al 2002 s'han recaptat 80.000 euros i queden pendents de cobrar 180.000 euros més.
02/02/03 Diario de Ibiza Els hotelers recorreran el 80% de les liquidacions de l'ecotaxa
Els hotelers volen recórrer el 80% de les liquidacions de l'ecotaxa, ja que consideren que és necessari per reclamar l'import de l'impost en cas de que el Tribunal Constitucional declarés nul.la per il.legal l'ecotaxa. Els recursos es presentaran malgrat s'hagi pagat l'ecotaxa.
01/02/03 Diario de Ibiza Paralitzades les vendes del mercat britànic
Pedro Matutes, president de l'Associació Empresarial Hotelera d'Eivissa i Formentera, va manifestar ahir la preocupant situació de la campanya de vendes pel pròxim estiu, ja que la venta al mes de gener ha davallat degut al possible conflicte bèl.lic a Iraq. Per altra banda, la directora de comunicació de TUI, va informar ahir que les reserves alemanyes per Eivissa han davallat degut a la crisi que pateix el país.
31/01/03 Diari de Balears Els hotelers preocupats pel sentiment de que ells "són els enemics"
La preocupació que pateixen alguns empresaris hotelers és el sentiment que tenen alguns ciutadans de que són "els enemics". Això, trasbalsa tant com l'altra preocupació que és la baixada de preus que aplicaren durant el 2002 sense aconseguir cap augment de les vendes. Prova d'això es el comentari: - amb aquesta foto em dureu al cementiri -, que el vice-president de la Federació Hotelera de Mallorca va fer quant li varen treure unes fotos amb el president del Govern i consellers de turisme a Fitur.
30/01/03 Diario de Ibiza Celestí Alomar va acusar a Pere Matutes a Fitur de bloquejar la sortida d'una marca turística per a Eivissa
En la primera jornada de Fitur del 2003, Celestí Alomar va acusar al president de la Federació Hotelera Pitiüsa, Pere Matutes, de paralitzar l'anunci de la marca per a Eivissa fet que va mostrar de manera oficial el mal ambient creat per la polèmica de la marca promocional de Eivissa, sent l'única illa de Balears que encara no té.
28/01/03 Diario de Ibiza El Consell i els hotelers desaproven la iniciativa de Alomar de presentar a Fitur una marca que encara no existeix
Josep Marí Ribas, conseller insular de turisme i Pedro Matutes, president de la Federació Hotelera de las Pitiüses varen assegurar ahir, després del debat de la Mesa de Turismo, que al no haver arribat a un consens entre ambdues institucions la marca turística de Eivissa no es presentarà a Fitur. Marí Ribas va afirmar que en la fira s'anunciarà que se està treballant en la marca i Matutes es va mostrar d'acord amb la seva creació però va criticar la iniciativa de Alomar d' actuar sense comptar amb el sector ni el Consell de les Pitiüses.
26/01/03 Ultima Hora Ibiza y Formentera El Consell Insular pretén evitar un enfrontament amb els hotelers per la nova marca de promoció de Eivissa
El conseller insular de Turisme, Josep Marí Ribas no vol enfrontar-se amb els hotelers per la nova marca de promoció de l'illa que Celestí Alomar presentarà la pròxima setmana en Fitur. El conseller va afirmar que no hi ha cap problema en que es presenti però que no vol que es faci si això disgusta als hotelers. La Federació Hotelera es va mostrar molesta abans la inciativa d'Alomar ja que encara no s'ha acordat com ha de ser aquesta marca i per que no estan d'acord en que les decisions siguin preses des de Palma.
17/01/03 Diario de Ibiza Els hotelers pitiüsos acudiran a Fitur per compensar la baixada de turistes alemanys i britànics captant visitants espanyols
Segons el president de la Federació Hotelera, el sector turístic pitiús acudirà el pròxim dia 29 a Fitur per captar més visitants espanyols i compensar la caiguda del mercat alemany i la baixada del turisme britànic. També ha afirmat que encara que augmenti el nombre de places venudes a espanyols no es compensarà la baixada global del número de turistes a causa de les bones ofertes que s'han fet per viatjar a Canàries, però que això no serà segur fins que no es torni de la Fira.
13/01/03 Diario de Ibiza Els hotelers pitiüsos afirmen que la millor forma de reduir les pèrdues és controlar la oferta il.legal
El President de la Federació Hotelera va afirmar que la crisi en el sector turístic continuarà en la temporada 2003 i va reclamar a les autoritats que es posin en marxa per controlar l'oferta il.legal per a que d'aquesta manera, les guanys es repartan entre els empresaris en situació legal.
10/01/03 Última Hora Els hotelers recorreràn el pagament de l'ecotaxa mentre que el termini per pagar-la finalitza aquest mes
Una notícia errònia de la Pimeef, assegurava ahir que el termini per pagar l'ecotaxa finalitza el proper dia 20, més tard, Pedro Matutes, president de la Federació Hotelera, va informar que fins al dia 20 era pels hotelers que havien escollit la formula d'estimació directa (la minoria), però que els que hi havien escollit l'estimació objectiva tenien el termini obert fins al 31. Per altra banda, Pedro Matutes, també va informar que la majoria dels hotelers recorreràn l'impost. Si l'impost fos declarat inconstitucional, els imports s'hauran de retornar.
10/01/03 Diario de Ibiza Si el PP guanya les eleccions es suprimirà l'ecotaxa
Pere Palau, candidat del PP a la presidència del Consell d'Eivissa i Formentera, va assegurar ahir que si el PP guanya les properes eleccions suprimiran l'ecotaxa, i que quedarà substituïda per una millor gestió pressupostaria i captació de fons europeus. Per altra banda, Pedro Matutes, president de la Federació Hotelera d'Eivissa i Formentera, va assegurar ahir també que, sigui el partit que sigui el que guanyi les eleccions, demanarà que es suprimeixi l'ecotaxa.
03/01/03 Diario de Ibiza El mercat britànic es recupera lentament per la temporada del 2003.
El President de la Federació Hotelera d'Eivissa i Formentera, Pedro Matutes, es va mostrar més positiu davant aquesta temporada 2003. Va informar que el mercat britànic està recuperant-se i que les reserves són un 16% majors en comparació a les que hi havia l'any passat en les mateixes dates. Segons Matutes, lo més positiu és que si ja estan reservant, aquestos turistes no vindran a preu d'oferta. Per altra banda, Matutes va destacar que el turisme alemany no es recuperarà tan aviat degut a la crisi econòmica del seu país i la mala imatge que té Balears a Alemanya, les esperances estan posades ara en la promoció que es durà a terme per millorar l'imatge.
31/12/02 Ultima Hora Els hotelers de les Pitiüses confien amb la recuperació de les economies europees
El vice-president de la Federació Hotelera d'Eivissa i Formentera, Joan Bufí, va afirmar ahir que espera que l'economia alemanya es recuperi per tornar a restablir el mercat alemany, així com el mercat britànic que té bones previsions des de la fira de Londres
27/12/02 Ultima Hora Els hotelers de Sant Joan volen recórrer la pujada de la taxa de fems
La Federació Empresarial Hotelera vol recórrer la pujada de la taxa de fems que ha aprovat l'Ajuntament de Sant Joan amb una pujada del 40% als hotels amb tot inclòs, ja que a la resta de hotels solament puja un 5%. El president de la patronal manté que aquesta pujada hauria de estar avalada per un estudi.
13/11/2002 Última Hora Ibiza y Formentera Els establiments hotelers registren una ocupació un 14% més baixa
L'enquesta d'ocupació dels establiments hotelers realitzada per la Federació Hotelera Pitiusa estableix una ocupació del 47% durant el passat mes d'octubre. La zona més afectada ha estat Sant Josep.
03/11/2002 Última hora Els hotelers pitiüsos han obtingut pèrdues
Segons el president de la Federació hotelera el sector hoteler d'Eivissa i Formentera ha disminuït els seus ingressos en 120 milions d'euros. Aquesta "crisis" es relaciona amb la situació internacional i els canvis d'hàbits dels turistes a més de la deficiència en la gestió des de l' illa.
23/10/2002 Diario de Ibiza Els hotelers mantenen els preus per a la temporada vinent
Les contractacions entre majoristes britànics, alemanys i hotelers es mantenen amb els mateixos preus que la temporada 2002, segons paraules del president de la Federació Hotelera, Pedro Matutes. El nombre de contractacions en garantia i la necessitat d'oferir ofertes dependrà de la resposta a les ventes dels paquets turístics.
17/10/2002 Diario de Mallorca Alcúdia preveu obrir aquest hivern 1130 places turístiques
Alcúdia tindrà durant el mes de novembre 1130 places turístiques obertes i durant el mes de desembre 1360 places turístiques.
15/10/2002 Diario de Ibiza 33000 places turístiques no regulades provoquen saturació a les infrastructures i als serveis de les Pitiüses
Eivissa i Formentera compta amb 33000 places turístiques no reglades per la conselleria ni sotmeses a cap control fiscal, segons la Federació Empresarial Hotelera, presentada ahir a la Taula de Turisme.
27/09/2002 Última Hora Ibiza y Formentera La primera quinzena de setembre presenta una ocupació mitjana del 83,6%.
Pedro Matutes, president de la Federació Hotelera d'Eivissa i Formentera (FEHIF), va presentar les dades d'ocupació de la primera quinzena de setembre on es veu que la caiguda mitjana de les Pitiüses ha set d'un 8,9% en comparació amb el mateix període del 2001. L'ocupació mitjana en el municipi d'Eivissa ha estat d'un 93% davant del municipi de Sant Josep que ha registrat una ocupació mitjana d'un 72,6% i del municipi de Sant Antoni que ha registrat 76,9%. Formentera ha registrat una ocupació del 90,9%.
20/09/2002 Diario de Ibiza Una gran part dels hotels tancaran abans que altres anys
Pedro Matutes, president de la Federació Hotelera d'Eivissa i Formentera (FEHIF), va explicar ahir que molts hotels a les Pitiüses tancaran de forma prematura , degut al descens del nombre de visitants. Segons Matutes, un gran nombre d'hotels tancaran dos o tres setmanes abans de lo que es normal.
28/08/2002 Última Hora Ibiza y Formentera La Federació Empresarial Hotelera demana més seguretat
Ahir es varen reunir representants de la Federació Empresarial Hotelera amb la directora insular de l'Administració de l'Estat en Eivissa, Marienna Sánchez-Jáuregui, per analitzar l'increment de la inseguretat ciutadana. Els hotelers consideren necessari l'aplicació de mesures legislatives com la possibilitat de les "expulsions actives" d'immigrants amb delictes reincidents.
03/08/2002 Diario de Ibiza Els hotelers demanen una campanya de promocions específica per a les Pitiüses
La Federació Empresarial Hotelera de les Pitiüses va presentar ahir al conseller de Turisme, Josep Marí Ribas, un ampli estudi de la situació del sector turístic. Els hotelers demanen en primer lloc, una promoció específica per a les Pitiüses des de Foment de Turisme i fan menció entre d'altres al seu rebuig de l'ecotaxa, demanen més infrastructures i serveis i més presència de policies.
02/08/2002 Diario de Ibiza La Federació Hotelera pensa que l'agost no recuperarà la temporada
Els empresaris hotelers esperen una ocupació total per aquest mes d'agost, tal fet no recuperarà la temporada turística, segons Pedro Matutes, president de la Federació Hotelera. Matutes va explicar que el mes d'agost és un bon mes "perquè es treballa amb altes ocupacions i a preus elevats". Els hotelers continuen preocupats per els mesos de setembre i octubre.
4/06/2002 Diario de Ibiza La candidatura de Pedro Matutes recolzada per la majoria dels hotelers
Els presidents de les associacions d'hotelers de Santa Eulària, Sant Antoni i Formentera recolzaran a Pedro Matutes Barceló a la seva candidatura de la presidència de la Federació Hotelera. L'elecció de la nova directiva de la Federació Hotelera es farà el proper divendres.
30/05/2002 Diario de Ibiza La Federació Hotelera presenta el mostreig d'ocupació de la primera quinzena de maig
La federació Hotelera presenta un mostreig d'ocupació de les primeres dos setmanes de maig, realitzat a 169 establiments de les Pitiüses, on es mostra una mitja d'ocupació del 45,67% a Eivissa i un 36% d'ocupació a Formentera. Dins del conjunt de les Pitiüses, l'ocupació ha baixat del 48% registrat a l'any 2001 al 45,09% d'aquest any.
11/04/2002 Diario de Ibiza La Federació Hotelera demana la suspensió cautelar de l'ecotaxa
El recurs presentat per la Federació Hotelera davant del Tribunal de Justícia de Balears demana la suspensió cautelar de l'ecotaxa. Segons paraules del advocat de la Federació, Juan Buades, aquesta és una mesura necessària perquè en el cas de que la Llei es declari inconstitucional no es podria tornar els diners als turistes.
28/02/2002 Turismo Hoy La Federació Hotelera vol una promoció pròpia
La Federació Hotelera ha acordat una campanya de promoció pròpia, al marge de la proposta pel Govern. Els hoteleres tracten d'aconseguir ajuda per part de la Cambra de Turespaña.
23/02/2002 Diario de Ibiza Els hotelers preparen els recursos contra l'ecotaxa
El president de la Federació Hotelera de Mallorca, Pere Canellas, ha confirmat que posarà en mans dels seus advocats el tema de l'ecotaxa, perquè preparin un recurs de màxima urgència. Per un altre banda la Pimeb defendrà un substancial retall en l'aplicació de l'impost, al menys al principi.
20/02/2002 Diario de Ibiza Els empresaris hoteleres de les Pitiüses no faran propaganda turística pròpia
La Federació Hotelera de les Pitiüses no dura a terme cap acció propagandística alternativa al Enturib. L'Associació de cadenes hoteleres de Balears va proposar a la Federació Hotelera de Mallorca desenvolupar un programa de promoció publicitària amb fondos propis, el grans hotelers reconeixen que aquesta mesura suposa una gran suma de diners, aproximadament 6 euros per plaça hotelera. El president de la patronal pitiusa afirma " que de moment nosaltres no ens hem plantejat res d'això".
08/02/2002 Turismo Hoy Els hotelers eivissencs es neguen a canviar de topònim
La Federació Empresarial Hotelera d'Eivissa no assistirà avui a la Taula del Turisme amb la condició "Sine quane non", per tornar a les conversacions els empresaris demanen que el topònim "Ibiza" continuï.
08/02/2002 Turismo Hoy Els hotelers eivissencs es neguen a canviar de topònim
La Federació Empresarial Hotelera d'Eivissa no assistirà avui a la Taula del Turisme amb la condició "Sine quane non", per tornar a les conversacions els empresaris demanen que el topònim "Ibiza" continuï.
26/01/2002 Diario de Ibiza La nova marca turística Eivissa no es aceptada pels hotelers eivissencs
La Federació Hotelera Eivissenca va demanar ahir al Govern la retirada de la nova imatge turística d'Eivissa, ja que la tria del color vermell dona impressió d'agressivitat, sensualitat, passió i joventut. A més consideren que s'estan malgastant els diners, en detriment de la marca Ibiza.
23/01/2002 Turismo Hoy UIB i la Federació Hotelera de Mallorca volen crear un Institut d'Estudis Avançats de Turisme
Amb l'idea de reunir estudis docents i les necessitats del mercat laboral la UIB junt amb la Federació Hotelera de Mallorca estudien la possibilitat de crear un Institut d'Estudis Avançats de Turisme.
18/01/2002 Diario de Ibiza La Setmana Santa plantea problemes als hotelers i les navieres
El president de la Federació Hotelera, Joan Bufí, afirma que amb la corresponent organització no hi haurà cap problema de places hoteleres pels participants dels events programats a Setmana Santa. Igualment es va mostrar el director de Umafisa Lines, que reitera que la programació del transport marítim esta ben planejada.

Notes relacionades

Notícies | Thessaurus
Índex temàtic de notícies
© Portaltour.net
Tots els drets reservats.

Política de distribució.