Home de Portaltour Noticies del mon del turisme Novetats del mon del turisme Accés als recursos documentals Home de portaltour
qui som? | contactes | ajuda
Click per anar a la pàgina principal
Notícies 
Agenda 
Serveis 
Restaurants 
Hotels 
Apartaments 
E. Rurals 
Càmpings 
Platges 
Transports 
Formació 
Monogràfics 
Revista 
Informes 
Documentació 
Notícies de portaltour
Darreres 
Hemeroteca 
Notícies > Hemeroteca
2002-07-18 | SITEF
Índex temàtic de notícies
Organitzacions turístiques > Organismes públics > Centre d'Investigacions i Tecnologies Turístiques de les Illes Balears (CITTIB)

DataAutorTitol
24/1/04 Diario de Mallorca Canvis en l'organització de la Conselleria de Turisme
La Conselleria de Turisme del Govern Balear ha modificat la seva organització interna. L'actual Enturib passa a denominar-se Ibatur, organisme al qual s'encomanaran les actuacions en matèria de promoció turística. Es creen l'Inestur, l'IQT i l'IMET, encarregats respectivament de les àrees d'investigació, de qualitat i d'inversions, tots ells vinculats a l'actual CITTIB
15/09/03 Diari de Balears Augment de l'arribada de turistes en temporada baixa
Segons un informe elaborat pel CITTIB, l'afluència de turistes a les Illes Balears entre gener i abril de 2003 augmentà un 7,2% en relació al mateix període de l'any 2002. Això significa l'arribada d'1.203.578 turistes. El període d'estada fou de 8,6 dies (-5,4%), i la despesa mitjana de 71,58 euros (+2%). La despesa augmentà només a les illes Pitiüses i Menorca, essent menor a l'illa de Mallorca. El volum total de despesa fou de 998,6 milions d'euros (+15,1%)
19/06/03 Diari de Balears Les reserves del turisme britànic a Balears han augmentat un 6%
Segons un informe elaborat pel Centre d'Investigacions i Tecnologies Turístiques (Cittib), basat en les dades de AC Nielsen, les reserves del turisme britànic a Balears han augmentat un 6%. Eivissa es situa en una posició intermitja amb un augment del 5%.
03/06/03 Diari de Balears Augmenta el nombre de turistes als primers quatre mesos de l'any
Segons la informació facilitada ahir pel CITTIB, el nombre de turistes que han viatjat a les Balears ha augmentat un 5,9%, és a dir, entre el gener i l'abril arribaren 1.466.873 turistes, dels quals 446.394 eren espanyols (+14,4%), i 1.020.479 foren estrangers(+2,5%). Per nacionalitats, els alemanys encapçalen la llista malgrat la davallada del 0,4%, els espanyols es troben en segon lloc amb un 12,7% i els britànics en tercer lloc amb un augment del 17,6%. Per illes, Mallorca va rebre un 1,8% més de turisme alemany, un 9% d'espanyol i un 18,7% de britànics. A Menorca va augmentar un 17,1% el turisme destacant l'augment del turisme espanyol. A Eivissa, el turisme va davallar un 1,5% amb una forta caiguda del turisme alemany i un augment del 25,7% d'espanyols.
31/03/03 Diari de Balears El turisme alemany va augmentà la despesa per viatge i persona durant el 2002 en 943 euros
Gràcies a un estudi elaborat pel Centre d'Investigació i Tecnologies Turístiques (CITTIB) analitzant el comportament del mercat alemany es poden treure les següents conclusions: els turistes alemanys augmentaren la despesa per viatge i persona durant el 2002, que se situà en 943 euros i suposa un augment del 2,8% en relació a l'any precedent. En canvi, es desplaçaren 400.000 germànics menys que el 2001.
16/03/03 Diario de Ibiza El CITTIB considera com "negativa" l'actual situació a l'Orient Pròxim
El Centre d'Investigació i Tecnologies Turístiques de les Illes Balears (CITTIB) considera la situació internacional com la causant del número tan reduït de reserves. Segons aquest organisme "és pràcticament impossible fer cap tipus de previsió" però considera que el pitjor cas és aquell on es pugui donar el cas de possibles atemptats a Europa, aquesta amenaça faria la situació "dramàtica per a totes les destinacions turístiques".
21/02/03 Última Hora El Govern afirma que la venta de reserves està congelada
El director del CITTIB, Carmel Bonnin, va afirmar ahir a la presentació del congrés "Història Econòmica del Turisme de Masses a la Mediterrània, 1945-2000" que la situació que vivim amb l'Iraq ha congelat la venta de reserves turístiques britàniques a Balears i la resta de destinacions turístiques. Bonnin va manifestar també que la situació a Alemanya és la mateixa.
20/02/03 Diario de Ibiza Les reserves britàniques augmenten un 14%
Segons l'estudi de mercat britànic del mes de gener elaborat pel centre d'Investigacions i Tecnologies de Balears (CITTIB), les reserves britàniques pel pròxim estiu han augmentat un 14%, i un 2% ha estat l'augment de les reserves per l'hivern, dada que es considera positiva ja que a la resta de països han davallat fins al 4%. Cal destacar també que les reserves del principal competidor de Balears, Grècia, presenten una davallada del 4% respecte a l'any anterior.
18/02/03 Diari de Balears Els residents creuen que els empresaris turístics tenen influència política
Segons l'Estudi sobre les actituds i percepcions de la població resident envers el desenvolupament turístic a les Balears, realitzat per l'Àrea de Mercats Emissors del Centre d'Investigacions Turístiques (CITTIB) i l'UIB, enquestant a 2000 residents, indica que els residents illencs (3,75 sobre 5) creuen que els empresaris turístics tenen massa influència política, i una gran part d'aquestos residents (3,96 sobre 5) considera que el turisme que arriba a les Illes és de baixa qualitat. Aquesta mostra indica que un 70% considera que el turisme té més aspectes positius (perquè genera llocs de feina i permet una qualitat de vida més elevada), que negatius (problemes de trànsit, puges a l'habitatge i degradació del medi ambient). També ens indica que hi ha un rebuig al "tot inclòs" i al "turisme de marxa", que estan a favor de la desestacionalització i del turisme de qualitat, i que estan en contra del creixement dels visitants. El major grau de crítica es troba entre el catalanoparlants, que es la que demana el canvi de model. Cal destacar també, que un 4,14 sobre 5 creu que hi ha d'haver una regulació i control per part de l'Administració, que un 3,58 sobre 5 està a favor de l'ecotaxa, mentre que el 2,36 sobre 5 considera que és un error fer pagar imposts als turistes i un 2,66 sobre 5 creu que les decisions sobre el turisme les han de prendre els empresaris.
24/01/03 Diario de Mallorca Antich emplaça als hotelers a no crear polèmica a Fitur
El president del Govern, Francesc Antich, va emplaçar ahir al sector turístic insular a no utilitzar Fitur per crear polèmica, i utilitzar-la per lo que serveix, que és fer promoció de les illes. Fitur tindrà lloc el pròxim 29,30 i 31 de gener i està previst que el 30 sigui dedicat específicament a Balears. Per altra banda, referint-se a l'informe elaborat pel CITTIB, en lo que es refereix a les previsions per aquesta temporada, Antich va informar que Alemanya no va be degut a la crisi que pateix el país, i que pel contrari, el mercat britànic ha pujat un 24% en comparació amb l'any passat
21/02/2002 Turismo Hoy El CITTIB tindrà la seva seu a Son Espanyol
El ajuntament de Palma ha decidit concedir a la Conselleria de Turisme, la llicència per edificar a Son Espanyol, la nova seu del Centre d'Investigacions i Tecnologies Turístiques de les Illes Balears
08/06/2001 Editur Balears i el seu creixement insostenible
El ritme de creixement de les Balears supera amb creus l'ombrà sostenible, segons un estudi del Centre d' Investigació i Tecnologies Turístiques de les Illes Balears (CITTIB) els indicadors son preocupats: el consum elèctric ha pujat un 72%, la urbanització del litoral ha pujat un 3%, l' edificació un 11%, el parc de vehicles un 48%. Si l'actual planificació urbanística es compleix la capacitat de les Illes augmentaria a 4,2 milions d' habitants. Macià Blázquez, director de l' estudi afirma que per garantir el futur de les Illes es necessari limitar la capacitat de creixement a places i la utilització més eficient dels recursos.

Notes relacionades

Notícies | Thessaurus
Índex temàtic de notícies
© Portaltour.net
Tots els drets reservats.

Política de distribució.