Home de Portaltour Noticies del mon del turisme Novetats del mon del turisme Accés als recursos documentals Home de portaltour
qui som? | contactes | ajuda
Click per anar a la pàgina principal
Notícies 
Agenda 
Serveis 
Restaurants 
Hotels 
Apartaments 
E. Rurals 
Càmpings 
Platges 
Transports 
Formació 
Monogràfics 
Revista 
Informes 
Documentació 
Notícies de portaltour
Darreres 
Hemeroteca 
Notícies > Hemeroteca
2002-07-18 | SITEF
Índex temàtic de notícies
Organitzacions turístiques > Organismes públics > Consell d'Eivissa i Formentera

DataAutorTitol
22/10/04 Diario de Ibiza.es Reparacions en el patrimoni eclesiàstic
La Conselleria de patrimoni del Consell Insular aportarà 74.322 euros a la conservació i rehabilitació de les esglésies d'Eivissa. Per al cor i tancament de l'edifici de sant Antoni 20.000 euros. La primera fase de la restauració de les pintures de sant Llorenç, l'emblanquinat exterior de sant Carles i una subvenció al bisbat per a la substitució dels bancs de sant Rafel, són la resta de les actuacions
4/11/03 Diario de Ibiza GB Airways operarà una línia directa Eivissa - Londres
Pendent de la firma del conveni a la fira World Travel Market, el Consell Insular anuncià l'acord amb l'aerolínia GB Airways per operar un trajecte, de cinc freqüències diàries en temporada estival i dues en temporada baixa, entre Eivissa i Londres a partir del mes de maig de 2004. El Consell subvencionarà amb 120.000 euros la campanya de promoció d'aquest trajecte a les agències de viatges i a diferents llocs de Londres. La vigència inicial del conveni és d'un any
22/09/03 Última Hora Ibiza y Formentera Ofertes que 'salven' la temporada turística
Pere Palau, President del Consell Insular d'Eivissa i Formentera, ensems que conseller de Tursime, valorà l'augment del nombre de turistes en la temporada 2003 com un factor que no necessariament determinarà una major quantitat d'ingressos en comparació a l'any 2002. En la seva opinió cal esperar al comportament del mes d'octubre i al balanç final d'ingressos per valorar el conjunt de la temporada que des d'altres interlocutors es qualifica com 'atípica'
21/08/03 Diario de Ibiza El Consell Suprimirà la Mesa de Turisme
Pere Palau, President del Consell d'Eivissa i Formentera, suprimirà la Mesa de Turisme, mantenint el contacte amb els agents socials a altres fórums, com són ara la Mesa de Diàleg Social, o la Mesa de Transports
19/08/03 Última Hora de Ibiza y Formentera El Consell Insular demanarà aixecar la moratòria dels camps de golf
La Comisió de Govern del Consell demanarà al Govern Balear la derogació de la moratòria per a la construcció de camps de golf. Amb aquesta mesura s'intenta atraure turisme de major qualitat i ajudar a l'allargament de la temporada turística.
16/06/03 Diario de Ibiza Palau es reunirà amb els tour operadors per a la recuperació de la temporada
Pere Palau ha acordat amb la Federació Hotelera i Foment del Turisme reunir-se amb els principals tour operadors britànics i alemanys per intentar recuperar la temporada. Aquestes reunions estan incloses dins les mesures del "Plan de Choque" que va anunciar Palau per a la recuperació del turisme.
28/05/03 Diario de Ibiza El Consell dissenyarà la promoció turística des d'Eivissa
El futur president del Consell Pere Palau, va assegurar ahir que mentre que arribin les competències, es cercaran alternatives per iniciar la promoció des de Eivissa. També va afirmar que les marques creades "Ibiza activa", "Ibiza Cultural" i "Hostales singulares" de Formentera es mantindran sempre que el sector estigui d'acord. Per altra banda, també va manifestar la necessitat de millorar les infrastructures públiques, entre altres.
27/05/03 Ultima Hora Ibiza y Formentera El programa electoral del PP ofereix canviar completament la política turística
El programa del Partit Popular al Consell es extens però hi ha dos pilars que marquen les distàncies amb el Pacte, urbanisme i turisme. Respecte al turisme, a més de la supressió de l'ecotaxa, el PP descentralitzarà la promoció, crearà un nou pla d'imatge per salvar el turisme i impulsarà la construcció de camps de golf i ports esportius.
27/05/03 Diario de Ibiza El PP suprimirà l'ecotaxa
Jaume Matas, president electe del Govern Balear i Pere Palau, president electe del Consell Insular d'Eivissa i Formentera es varen comprometre ahir a suprimir l'ecotaxa immediatament, es a dir, aquest mateix estiu. Palau va afirmar que dissenyarà un pla de xoc consensuat amb tots els sectors per frenar la caiguda del turisme.
20/05/03 Diario de Ibiza Turespaña no ha fet encara l'aportació per a la promoció
El conveni per desenvolupar una campanya publicitària a Londres està, encara, pendent de signar. Això significa que Turespaña encara no ha aportat els sous corresponents per dita promoció. Aquesta aportació ascendeix a 180.000 euros, que juntament amb els 60.000 del Consell, de la Cambra de Comerç i l'Ibatur, anaven a promocionar les illes a la capital anglesa.
29/04/03 Diario de Ibiza La Federació Hotelera l'entrega al Pacte la seva proposta
La Federació Hotelera va entregar ahir un document que recull 10 propostes per a la seva aplicació després de les eleccions, en cas de que el Pacte guanyés. Entre les propostes figuren la necessitat de la promoció des de les Pitiüses, la millora de les infrastructures, la desaparició de l'ecotaxa, la necessitat de donar més valors als recursos naturals i patrimonials, bones relacions entre institucions i hotelers, la supresió de l'oferta il.legal i que la marca turística "Eivissa" sigui en castellà.
29/04/03 Diario de Ibiza Pilar Costa es reuneix amb la patronal
La presidenta del Consell d'Eivissa i Formentera, Pilar Costa, va assegurar ahir a la reunió amb els hotelers, a la que hi eren presents el conseller de turisme, el batle d'Eivissa i el candidat a Sant Antoni, que hi ha que continuar treballant en matèria turística per poder millorar tant en infrastructures com en serveis públics. Així, es podrà treballar conjuntament en aquells afers que es poden millorar.
12/04/03 Diario de Ibiza Dues marques turístiques ajudaran a que els turistes contractin directament places d'allotjament
Ahir es varen presentar públicament en el Consell Insular les marques turístiques 'Ibiza-Eivissa, cultura i natura' i 'Ibiza-Eivissa activa' les quals potenciaran la contractació directa de places d'allotjament durant les vacances, tant a través d'Internet com a les agències de viatge, segons varen afirmar el conseller insular de Turisme, Josep Marí Ribas i la directora del Institut de Promoció de la Qualitat Turística, Eva Subirà. En conseller també va explicar que aquells hotels que s'acullen a aquestes marques tindran promocions especials del Govern Balear.
27/03/03 Diario de Ibiza El Consell accepta la suspensió de la promoció mentre duri el conflicte
El Conseller insular de Turisme, Josep Marí Ribas, va manifestar ahir la seva acceptació de la decisió que ha pres Turespaña d'anul.lar la promoció turística mentre duri el conflicte bèl.lic. Dita campanya anava a promocionar a Espanya i a les Pitiüses en concret baix el lema "Spain Marks"
25/03/03 Diario de Ibiza Elaborat el pla contra l'oferta il.legal
Segons va informar ahir el conseller de Turisme, Josep Marí Ribas, la Conselleria de Turisme ha elaborat un nou pla d'inspeccions contra l'oferta turística il.legal i pretén augmentar el nombre de controls i inspeccions. Aquest pla estaria dotat de 200.000 euros destinat a la contractació d'un nou inspector i d'un auxiliar administratiu. El conseller va destacar que el pla de la conselleria continuarà regulant el control del compliment del pla de modernització i les denúncies d'habitatges turístics vacacionals il.legals que afecten a unes 30.000 places turístiques. Cal recordar que la conselleria de Turisme va realitzar l'any passat 1774 inspeccions, i amb aquest projecte es pretén arribar a les 2500.
19/03/03 Diario de Ibiza El Mundial de Triatló portarà a les Pitiüses 18.000 persones a abril i maig
L'esport ha portat a les Pitiüses 2500 persones durant el mes de març i 18000 persones visitaran les illes durant els mesos d'abril i maig, sobretot a Setmana Santa quan s'estima que vindran unes 8000 persones entre esportistes i acompanyants. Aquest tipus de turisme ha sigut una de les fonts més importants d'ingressos en la Pitiüses per a aquest any. El Consell Insular ha calculat els ingressos derivats d'aquest turisme els quals seran d'uns 6 milions d'euros.
02/03/03 Diario de Ibiza El Tribunal de Justícia de Balears li dóna la raó al Consell
La sala del Tribunal Superior de Justícia de Balears, ha desestimat el recurs interposat per l'empresa propietària dels apartaments Tropical Garden, que varen ser tancats per ordre del Consell per incompliment de la normativa turística.
01/03/03 Última Hora Bones i males crítiques a la imatge retirada per promocionar Eivissa
La imatge d'una dona mostrant un tanga que ha estat llevada de la campanya de Turespaña "Spain Marks", ha obert la discussió per lo que s'entén per turisme de qualitat. Tot el treball en conjunt ha estat molt aplaudit, a excepció d'aquesta foto, que està acompanyada del text: "Símbolo mundial de la tolerancia y el placer de vivir, Ibiza es la isla de los contrastes". Per altra banda, la vicecònsol italiana creu encertada la promoció, però no la imatge ja que no representa els valors que s'han de promocionar i que es coneixen menys. Cal destacar també que ni Pilar Costa ni Tiffany Blackman han criticat la imatge. El president dels hotelers de Sant Antoni també ha considerat que la imatge no és negativa.
28/02/03 Diario de Mallorca La imatge sexista de la marca "Spain Mark" anava a ésser destinada a promocionar Eivissa a Itàlia
La imatge sexista d'una dona amb la marca d'un tanga sobre les seves natges, va ser una de les quatre elegides per les Pitiüses per promocionar les Illes en els mercats emissors, exclusivament a Itàlia on el sol i la marxa nocturna son els motius que impulsen als italians a visitar les Illes i els quals es reflecteixen a la imatge. El President de la Federació Hotelera, Pedro Matutes i Josep Marí Ribas, Conseller Insular de Turisme no consideren que aquesta imatge sigui sexista com altres institucions d'Espanya afirmen, sinó que és una imatge "cridanera" com la resta de imatges de la campanya.
26/02/03 Diario de Ibiza El turisme italià pujarà un 3%
Segons la Conselleria de Turisme, degut a l'anàlisi realitzat amb motiu de la fira de Milà, el turisme italià podria augmentar un 3% el pròxim estiu. Al 2002 varen arribar 180.000 turistes italians que suposava un augment del 14% respecte al 2001. Cal destacar que aquest turista és molt estacional i només viatja al juliol i agost, i que la seva estada mitja és d'una setmana, però cal destacar també que aquest tipus de turisme deixa ingressos alts ja que té una mitja de despesa també alta. A nivell estatal, el major nombre de visitants italians està a Catalunya amb un 35% del mercat, pel darrera es troba Balears amb un 15% del total i Canàries amb un 13%.
19/02/03 Diario de Ibiza La campanya turística al Regne Unit segueix sense iniciar-se
La campanya turística al Regne Unit que va ser aprovada fa un any, segueix sense iniciar-se degut a que el conveni que s'ha de signar entre el Govern Balear, el Consell Insular, la Cambra de Comerç i Turespaña no està llest per que no s'han reunit les institucions.
14/02/03 Diario de Ibiza La campanya electoral de Els Verds recolza el turime sostenible i la protecció del territori
El partit ecologista Els Verds aprovarà demà el programa electoral del Consell Insular que presentarà en les pròximes eleccions locals i autonòmiques. Maria Tur, presidenta de la jornada, va afirmar que les bases més importants del programa es concentren en la protecció del territori i el turisme sostenible.
14/02/03 Diario de Ibiza Turespaña retarda la firma del conveni per a la campanya de promoció a Gran Bretanya
La reunió prevista per avui a Madrid per firmar el conveni de col.laboració per realitzar una campanya de promoció a Gran Bretanya, va quedar retardada un altra vegada per Turespaña. Els restants organismes que estaven convocats, Consell Insular, Ibatur i la Cambra de Comerç, afirmen que es reuniran en quant siguin convocats.
11/02/03 Diario de Ibiza La querella pel tancament del Tropical Garden ha estat desestimada
La magistrada del jutjat d'instrucció nombre 4 d'Eivissa, ha desestimat la querella contra el conseller insular de Turisme i dos funcionaris per un presumpte delicte de prevaricació i denuncies falses pel tancament dels hotels Panoramic i Tropical Garden. Malgrat l'empresari va admetre que el Tropical Garden no tenia llicencia d'obertura, va denunciar al conseller de Turisme i va obrir l'establiment tenint l'ordre de tancament.
10/02/03 Diario de Ibiza Turespaña té previst firmar la "ofensiva" promocional
Juan Jose Güemes té previst citar per al pròxim divendres a Madrid al conseller Balear de Turisme, Celestí Alomar, al Conseller Insular de Turisme, Josep Marí Ribas i a un membre de la Cambra de comercio per firmar una campanya promocional de millora de la imatge d'Eivissa en el Reino Unido. Aquesta hauria d'haver-se presentat abans de l'estiu 2002 pel que el Consell i el Govern asseguren no conèixer el motiu del retard en la posada en marxa d'aquesta iniciativa.
07/02/03 Diario de Ibiza El president de la Federació Hotelera manifesta el seu malestar de que s'hagi retardat tant el pla especial
El president de la Federació Hotelera, Pedro Matutes, va manifestar el seu malestar en el retard de l'adopció de mesures per suprimir l'oferta il.legal. Matutes va recordar que els hotelers varen presentar al Consell un estudi que mostrava que l'oferta il.legal arribava fins al 40% del total, i va informar de que amb els recursos necessaris es pot dur a terme aquest pla que considera necessari per canviar l'imatge de l'illa.
07/02/03 Diario de Ibiza El Consell informa de les inspeccions i sancions que s'han dut a terme amb l'oferta il.legal
Segons el resum aportat pel Conseller, els serveis d'inspecció de la conselleria insular de Turisme varen tancar 13 establiments turístics al 2002. Entre el 2001 i 2002 es varen obrir 2829 expedients sancionadors, al 1999 i 2000 varen ser 2004 i 1325 expedients es varen obrir al 97 i 98. Amb aquest informe, el Conseller va voler demostrar que s'estan duent a terme moltes inspeccions i que pel pròxim estiu, quant ja estigui fet el pla especial, es continuarà avançant en la mateixa direcció.
05/02/03 Última Hora Pilar Costa informa dels problemes que té l'executar un pla per suprimir l'oferta il.legal
La presidenta del Consell d'Eivissa i Formentera, Pilar Costa, va manifestar ahir que és més fàcil fer un pla per suprimir l'oferta il.legal que executar-ho. Costa va informar que existeix una llei que diu que cadascú pot llogar la seva vivenda a qui vulgui. Malgrat això, el conseller de Turisme del Consell d'Eivissa i Formentera, va assegurar que es farà tot l'esforç possible. Per altra banda, Pilar Costa va informar de la necessitat de unir-se amb l'Ajuntament de Sant Josep per fer una taula negociadora per estudiar alternatives a l'ampliació de l'aeroport.
05/02/03 Diario de Ibiza El PP critica que el Govern no hagi tingut temps per tancar el conveni amb Madrid
El senador per les Pitiüses i el candidat a la presidència del Consell d'Eivissa i Formentera, varen manifestar ahir el seu malestar per que el Govern encara no ha firmat el conveni per dur a terme la promoció d'Eivissa al Regne Unit, malgrat que aquest conveni es va presentar fa un any. El PP va criticar al Govern que no hagi anat a Madrid, ja que Turespaña participa amb una bona quantitat de sous.
04/02/03 Diario de Ibiza La manca de diàleg ja ha retardat un any la campanya turística
La campanya de promoció que hauria d'haver començat a principis de l'any passat al Regne Unit, encara està pendent de signar. Aquesta campanya està finançada pel Govern Central, la Conselleria de Turisme del Govern, el Consell Insular i la Cambra de Comerç. Sense conèixer els motius, tant el Govern Central com el de Balears encara no han signat aquest acord, per la seva banda, la Federació Hotelera apunta a que el motiu pel que s'han cancel.lat l'encontre és per la falta de diàleg que hi ha entre ambdós Governs. El Consell d'Eivissa i Formentera que ja va avançar els sous que tenia que aportar, critica aquest fet ja que considera necessària la promoció i afegeix que s'ha de posar en marxa immediatament.
04/02/03 Última Hora d'Eivissa i Formentera El Consell elaborarà un pla per eliminar l'oferta il.legal
Al Ple ordinari celebrat ahir al Consell, es va aprovar la redacció d'un informe que haurà d'estar llest abans del 15 de març, al que es recollirà un pla per eliminar l'oferta il.legal, que segons un estudi de la Federació Hotelera arriba a un 40%. Malgrat l'aprovació d'aquest pla, el pacte va informar que l'inspecció que s'està duent a terme és efectiva ja que les dades ho confirmen, així al 1997 es va recaptar 800.000 pessetes en sancions, al 2001 varen ser 28,3 milions de pessetes i al 2002 s'han recaptat 80.000 euros i queden pendents de cobrar 180.000 euros més.
03/02/03 Diario de Ibiza La "Mesa del Transporte" a l'espera de la resposta de Madrid
La "Mesa del Transporte" de les Pitiüses està a l'espera de la resposta de Madrid per tornar a reunir-se. La darrera vegada que es varen reunir va ser al mes de novembre al Consell, quant es va fer la petició al Govern Central.
01/02/03 Última Hora Els Verds demanen canvis per acabar amb la oferta il.legal
Joan Buades, demanarà el pròxim dilluns al Consell una moció per variar el model d'inspecció turística, ja que segons ell, és ineficaç per acabar amb l'oferta il.legal que ronda el 40% de l'oferta total existent.
30/01/03 Ultima Hora Ibiza y Formentera Josep Marí Ribas manifesta que Eivissa i Formentera han de treballar més
Josep Marí Ribas, conseller de turisme del Consell d'Eivissa i Formentera, va manifestar ahir a la fira de Fitur que Eivissa i Formentera ha de treballar molt, ja que s'han de crear vies alternatives a la dependència del touroperadors, i augmentar la qualitat del turisme modernitzant els hotels, ja que les xifres d'ocupació son majors als hotels d'alta categoria. Per altra banda, Jaume Garau també va explicar els projectes que es duran a terme amb l'ecotaxa, entre els que s'hi troben les actuacions a Ses Salines i el projecte per a la transformació d'una plaça a Es Pujols. Garau va remarcar que aquest impost serveix per canviar l'imatge de les illes.
29/01/03 Diario de Ibiza Pilar Costa i Francesc Antich presentaran demà a Fitur un acte de promoció del turisme de qualitat
Coincidint amb el Dia de Balears a la Fira de Fitur, Pilar Costa, presidenta del Consell Insular d'Eivissa i Formentera, Josep Marí Ribas, Conseller Insular de Turisme i Francesc Antich, president del Govern Balear duran a terme un acte per potenciar el turisme de qualitat a les Pitiüses. Per altra banda, les Pitiüses estaran per primera vegada representades en el pavelló del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya on l'Ajuntament de Vila disposa d'un mostrador específic per a la promoció de la declaració de Patrimoni de la Humanitat.
29/01/03 Diario de Ibiza Pere Palau critica la manca de promoció turística per part del Pacte
Pere Palau, portaveu del PP i candidat a la presidència del Consell Insular va criticar la manca de promoció turística per part de les institucions governades pel Pacte, "sobretot en aquest moment de recessió i on es confirmen els descensos de mercats tan importants com l'alemany". Així mateix exigeix una promoció concreta en la Feria de Fitur per atraure el turisme espanyol i compensar la " caiguda del mercat alemany prevista per al 2003" i " campanyes específiques de xoc en els distints països de Europa i sobretot a Alemanya".
28/01/03 Diario de Ibiza El Consell i els hotelers desaproven la iniciativa de Alomar de presentar a Fitur una marca que encara no existeix
Josep Marí Ribas, conseller insular de turisme i Pedro Matutes, president de la Federació Hotelera de las Pitiüses varen assegurar ahir, després del debat de la Mesa de Turismo, que al no haver arribat a un consens entre ambdues institucions la marca turística de Eivissa no es presentarà a Fitur. Marí Ribas va afirmar que en la fira s'anunciarà que se està treballant en la marca i Matutes es va mostrar d'acord amb la seva creació però va criticar la iniciativa de Alomar d' actuar sense comptar amb el sector ni el Consell de les Pitiüses.
26/01/03 Ultima Hora Ibiza y Formentera El Consell Insular pretén evitar un enfrontament amb els hotelers per la nova marca de promoció de Eivissa
El conseller insular de Turisme, Josep Marí Ribas no vol enfrontar-se amb els hotelers per la nova marca de promoció de l'illa que Celestí Alomar presentarà la pròxima setmana en Fitur. El conseller va afirmar que no hi ha cap problema en que es presenti però que no vol que es faci si això disgusta als hotelers. La Federació Hotelera es va mostrar molesta abans la inciativa d'Alomar ja que encara no s'ha acordat com ha de ser aquesta marca i per que no estan d'acord en que les decisions siguin preses des de Palma.
18/01/03 Diario de Ibiza La marca turística d'Eivissa distingirà els aspectes patrimonials, històrics i culturals
Segons l'acord de la reunió que va tenir lloc al Consell d'Eivissa i Formentera entre empresaris, Foment del Turisme, el conseller de turisme Josep Marí Ribas i el regidor de vila Maurici Cuesta, la marca turística d'Eivissa distingirà els aspectes patrimonials, històrics i culturals.
11/01/03 Diario de Ibiza El Consell Insular pretén crear una marca comercial específica per a Eivissa
Abans el fracàs de la marca 'Eivissa esportiva' que va instituir el Govern Balear, el conseller Insular de Turisme, Josep Marí Ribas, es va reunir ahir amb els presidents de la Federació Hotelera i del Foment del Turisme i la responsable de l'Institut Balear de la Qualitat Turística per estudiar les possibilitats per crear una marca comercial especialitzada que promocioni l'illa d'Eivissa, ja que és l'única illa que no té.
10/01/03 Diario de Ibiza Si el PP guanya les eleccions es suprimirà l'ecotaxa
Pere Palau, candidat del PP a la presidència del Consell d'Eivissa i Formentera, va assegurar ahir que si el PP guanya les properes eleccions suprimiran l'ecotaxa, i que quedarà substituïda per una millor gestió pressupostaria i captació de fons europeus. Per altra banda, Pedro Matutes, president de la Federació Hotelera d'Eivissa i Formentera, va assegurar ahir també que, sigui el partit que sigui el que guanyi les eleccions, demanarà que es suprimeixi l'ecotaxa.
09/01/03 Diario de Ibiza Hostals i cases d'hostes no pagaran l'ecotaxa ja que el Govern Balear no modificarà la llei
Segons fonts de la Conselleria d'Hisenda del Govern Balear, els hostals i cases d'hostes continuaran exempts del pagament de l'ecotaxa ja que no es canviarà aquesta llei. Els hotelers opinen que aquest impost discrimina als hotelers però manifesten la seva satisfacció de que hi ha empresaris exempts. Per altra banda, el Conseller de Turisme, Josep Marí Ribas, informa que no hi havia intenció de que la llei es canviés i que si es modifiqués, no seria en aquesta legislatura
02/01/03 Ultima Hora El Conseller de Turisme i el President de l'Associació d'Agències de Viatge informen de les claus per millorar la temporada turística 2003.
El Conseller de Turisme, Josep Marí Ribas, veu complicada la temporada turística 2003 ja que el mercat alemany no pujarà degut a la crisi que hi ha al seu país. Eventualment, la bona resposta de reserves per a Balears a la fira de Londres, fa que polítics i empresaris mirin amb bons ulls el mercat anglès, però són solament reserves que s'han de confirmar. Per altra banda, el president de l'Associació d'Agències de Viatge de Balears, Jaume Bauzà, va afirmar que per aconseguir un turisme de qualitat hem de millorar des de dins i tornar a l'eslògan "Un Turista, més que un amic" per millorar la nostra amabilitat.
31/12/02 Ultima Hora El PP culpa al Pacte de la mala temporada turística
El candidat a la presidència del Consell d'Eivissa i Formentera, Pere Palau, va culpar ahir al pacte d'una dolenta política turística, ja que, segons Pere Palau, la creació de noves taxes i en general, en model turístic que duu a terme el Pacte no és l'idoni per les Illes.
30/12/02 Diario de Ibiza Eivissa duplica la seva oferta de turisme rural
Al 2003, si es concedeixen totes les llicències sol.licitades a la Conselleria de Turisme, Eivissa tindrà una vintena de hotels rurals més afegits als 11 que hi ha ara. El Conseller de turisme, Josep Marí Ribas, considera que el nombre de places turístiques d'aquesta modalitat és molt important ja que genera un turisme de qualitat i una imatge molt distinta a la que hi ha ara.
01/11/2002 Diario de Ibiza Els hotelers pitiüsos tanquen la temporada turística
Segons la patronal hotelera i el Consell Insular, els hotels turístics han tancat oficialment la temporada amb excepció de 12 establiments que romandran oberts en hivern.
29/10/2002 Diario de Ibiza El Consell demana la gestió de la promoció turística
Els grups polítics del Consell diuen sí al traspàs abans de gener del 2004, de les competències en promoció turística de les Pitiüses.
11/09/2002 Última Hora Ibiza y Formentera L'ocupació turística de les Pitiüses durant el mes d'agost fou del 92,55%
L'ocupació turística de les Pitiüses durant el mes d'agost fou del 92,55%. L'illa d'Eivissa registra una ocupació del 92,25% i Formentera registra un 95,83.% d'ocupació. L'enquesta realitzada per a el Consell Insular d'Eivissa i Formentera ofereix per primera vegada dades per municipis, dividits a la vegada per àrees turístiques. Segons aquestes dades el municipi de Sant Antoni ha tingut l'ocupació més baixa (87,79%), seguit del municipi de Santa Eulària (90,16%).
29/07/2002 Turismo Hoy La Conselleria ha rebut un total de 474 reclamacions durant els primers sis mesos del 2002
Durant els primers sis mesos d'aquest any, la Conselleria de Turisme ha rebut un total de 474 reclamacions, 240 corresponents a queixes sobre els serveis dels majoristes.
17/05/2002 Diario de Ibiza El conseller de Turisme assegura que la despesa turística del 2001 va augmentar en un 1,4%.
El conseller de Turisme assegura que la despesa turística del 2001 va augmentar en un 1,4%. Segons paraules del conseller aquest percentatge "és una tendència de creixement real".
25/04/2002 Diario de Ibiza El Consell promourà una sèrie de campanyes per la Q de qualitat
El Consell iniciarà una sèrie de campanyes de qualitat per a tots els hotels i restaurants. Els propis establiments hauran de decidir si es volen sumar a aquesta iniciativa, segons paraules del conseller de Turisme, Josep Marí Ribas.
30/03/2002 Diario de Ibiza La Torre de Cas Orvais serà utilitzada com espai d'actes culturals i turístics
La Conselleria Insular de Cultura iniciarà la restauració de la Torre de Cas Orvais, en Sant Jordi, per poder utilitzarla com espai d'actes culturals, turístics o visites dins del programa Rutes per l'Història.
22/01/2002 Diario de Ibiza Intent de calmar la tensió referent a les ventes turístiques
El Consell Insular i la patronal hotelera varen explicar ahir que la parada de les ventes turístiques es fruit d'un canvi d'actitud en els mercats emissors, que ara programen les seves vacances molt més tard. En roda de premsa, el vice-president del Consell Insular va explicar que hi ha preparada una ofensiva promocional al Regne Unit, dirigida al Turisme familiar i en general a un turisme de major qualitat. Igualment el president de la Cambra de Comerç, Miquel Lladó i el delegat de la patronal, Joan Tur, varen recordar que hi ha un altre campanya publicitària per estimular les ventes en Alemanya i al Regne Unit, i demanen al sector tranquil.litat.
15/01/2002 Diario de Ibiza El Consell i l'Associació Esportiva Home de Ferro es posen en marxa
Ahir es va firmar el conveni de col.laboració entre el Consell Insular i l'Associació Home de Ferro on es posen a disposició d'aquesta entitat esportiva 30.000 euros per començar a organitzar el Mundial de triatló del 2003.
27/07/2001 Diario de Ibiza Taula de Turisme boicotejada
La patronal hotelera pitiusa, així com el Partit Popular, no van assistir a la reunió perquè consideren que la reunió serveix de poc, en canvi el Conseller dels Verds, Joan Buades, que la havia sol.licitat no va assistir-hi tampoc perquè pensava que la Taula es reunia el pròxim dimarts. La Presidenta del Consell va explicar les mesures que es volen aplicar en situacions com la vaga d'autocars o els problemes d'intrusisme que estan afectant els sector dels guies turístics.
26/07/2001 Diario de Ibiza Obert expedient sancionador a un hotel de Portinatx
El Consell Insular pensa obrir un expedient sancionador al Paradise Beach de Portinatx, que funciona sense llicencia. La seva situació no es completament il.legal ja que tenia llicencia com apartaments, a més el Paradise va protagonitzar un episodi d'avaria on es va vessar aigües fecals a la Platja de Portinatx.
24/07/2001 Diario de Ibiza El Consell Insular presenta les dades d'ocupació hotelera
Presentades les dades d'ocupació de les primeres setmanes de Juliol amb percentatges que oscil.len entre el 91% i el 93% respectivament.

Notes relacionades

Notícies | Thessaurus
Índex temàtic de notícies
© Portaltour.net
Tots els drets reservats.

Política de distribució.