Home de Portaltour Noticies del mon del turisme Novetats del mon del turisme Accés als recursos documentals Home de portaltour
qui som? | contactes | ajuda
Click per anar a la pàgina principal
Notícies 
Agenda 
Serveis 
Restaurants 
Hotels 
Apartaments 
E. Rurals 
Càmpings 
Platges 
Transports 
Formació 
Monogràfics 
Revista 
Informes 
Documentació 
Meteorologia 
Monogràfics
Dalt Vila 
Ses Salines 
Itineraris 
BICS 
2003-03-26 | SITEF
Excursions
Sant Josep de Sa Talaia

Tipus: Ruta des Falcó
Distància:
Dificultat:
Senyalització:
Introducció: Al poble de Sant Josep de Sa Talaia es possible fer dues rutes. La primera ruta es desenvolupa per l'interior arribant al punt més alt de l'illa d'Eivissa, Sa Talaia de Sant Josep, des d'on s'obtenen increíbles vistes. L'altre recorregut es desenvolupa per la costa visitant varies platges famoses del municipi de Sant Josep i finalitza en la Torre de defensa den Rovira on una magnífica vista a la illa des Bosc recompensarà l'esforç realitzat.
Tram: Sant Josep de Sa Talaia-Sa Talaia de Sant Josep
Distància: 12 km
Dificultat: Per a caminants: existència de pendents curtes però en alguns trams pronunciades encara que sense perill. Poden representar un obstacle per a persones d'avançada edat. Per a ciclistes: no recomanat per l'existència de pendents pronunciades
Senyalització: Senyals de color verd
Informació: Aquesta ruta té com a objectiu principal arribar a la cota més alta de l'illa d'Eivissa, Sa Talaia de Sant Josep, amb 475 m. d'altitud.
Indicadors: La ruta comença al poble de Sant Josep de Sa Talaia on abans de començar la caminada podreu admirar la seua esglèsia. D'aquí agafareu la carretera que porta a Sant Agustí i Sant Antoni i en el km. 13 aproximadament prendreu la desviació que porta a Cala Vadella, Cala d'Hort, entre altres. A uns metres, trobareu a l'esquerra el cartell que anuncia la pujada a Sa Talaia. Al llarg del passeig interior es podran contemplar cases de típica arquitectura rural i la vegetació, que canvia en funció de l'altitud. Arribant a les zones més altes del puig podreu obtenir bones fotografíes del paratges que l'envolten. En dies assoletjats també es possible veure la costa de la Península Ibèrica, tenint present que la calitja a l'estiu dificulta aquesta possibilitat.
Tram: De Cala de Bou a Platges de Compte
Distància: 16 km
Dificultat: Per a caminants i per a ciclistes: Itinerari molt assequible, per ser de relleu pràcticament pla en la seua totalitat.
Senyalització: Senyals de color blau
Informació: Aquesta ruta té com a objectiu recorrer la costa que es troba al costat de la Badia de Sant Antoni en direcció cap a l'Oest. All llarg del camí s'alternarán centres urbans d'estructura turística i espais naturals no urbanitzats amb boscos rics en savines i alguna zona de vegetació típica de les dunes, el que fa que aquesta zona sigui considerada Area Natural d'Especial Interés per la seua protecció ecològica.
Indicadors: El recorregut comença al centre turístic de Cala de Bou i partint de la petita platja del mateix nom el camí es desenvolupa a través de centres turístics urbanitzats. Una vegada haureu passat la zona de Port des Torrent el camí es desenvolupa per zones naturals no urbanitzades on es poden observar varis illots situats al front d'aquesta costa que comporten un paisatge de gran interés ecològic amb la presència d'ocells marins i una flora molt particular. Cal informar que degut al seu l'habitat característic, desembarcar en aquestes illes pot provocar una fort perturbació ecològica. Continuant la caminada es passarà per Cala Bassa i s'arribarà a l'antiga Torre de defensa den Rovira. Conclou la ruta en la zona de ses platges de Comte on la posta de sol és meravellosa tant a l'estiu com a l'hivern. Si voleu admirar-la s'aconsella portar una llanterna per tornar.

Altres links

Organismes | Públics
Ajuntament de Sant Antoni
Organismes | Públics
Ajuntament de Santa Eulàlia
© Portaltour.net
Tots els drets reservats.

Política de distribució.