Home de Portaltour Noticies del mon del turisme Novetats del mon del turisme Accés als recursos documentals Home de portaltour
qui som? | contactes | ajuda
Click per anar a la pàgina principal
Notícies 
Agenda 
Serveis 
Restaurants 
Hotels 
Apartaments 
E. Rurals 
Càmpings 
Platges 
Transports 
Formació 
Monogràfics 
Revista 
Informes 
Documentació 
Meteorologia 
Monogràfics
Dalt Vila 
Ses Salines 
Itineraris 
BICS 
2003-03-26 | SITEF
Excursions
Sant Jordi de Ses Salines

Tipus: Ruta des Falcó
Distància:
Dificultat:
Senyalització:
Introducció: A la zona de Sant Jordi es possible fer dues rutes. Aquestos recorreguts es desenvolupen per l'interior arribant a zones de la costa. El seu objectiu és visitar els paratges de major interés de la zona, entre els quals s'ha de destacar la Reserva Natural de Ses Salines, el major tresor ecològic de les Illes Pitiüses.
Tram: Platja d'en Bossa-Ses Salines-Es Cavallet
Distància: 19 km
Dificultat: Per a caminants i per a ciclistes: Itineraris molt assequible, per ser de relleu pràcticament pla en la seua totalitat
Senyalització: Senyals de color vermell
Informació: Aquest itinerari, de gran llargaria, té com a principal objectiu la visita a la Reserva Natural de Ses Salines , on podreu observar una flora característica que es diferencia en funció de cada zona del ecosistema, així com la fauna associada amb més de 200 espècies d'aus.
Indicadors: La ruta comença al centre turístic de Platja den Bossa, just a l'hotel Fiesta Palace. D'allí agafareu el tram de carretera que sortirà a l'hipòdrom de Sant Jordi i, en la rotonda predreu direcció cap a Ses Salines (carretera amb carril per a bicicletes). Al llarg del trajecte, podreu observar camps de pins i savines i els canals i estanys on, sobretot a la tardor, es poden observar grups de flamencs que recalen aquí en el seu viatge cap a zones més càlides. Cal informar que els estanys estan tancants al públic i l'observació s'ha de fer des dels camins perimetrals. El recorregut continua fins a la Platja des Cavallet, (platja nudista). Després tornareu pel mateix camí pel que heu arribat aquí i prendreu direcció cap a la platja de Ses Salines, on podreu observar les dunes i la seua vegetació. Des del pàrquing prendreu direcció cap a l'esquerra per arribar a la Torre de Ses Portes, continuareu per un camí (únicament habilitat per a caminants) que es desenvolupa per la costa, poguent observar varies illes i a l'horitzó l'illa de Formentera. La darrera visita serà la platja d'es Codolar. Per anar-hi haureu de tornar a la carretera de Ses Salines i al km. 1 aprox. agafareu una desviació que vos portarà, a través d'un caminoi, fins a la Platja des Codolar, platja en la que els còdols fan de característica "sorra". Nota: Ses Salines és una area protegida de gran fragilitat ecològica per la qual cosa es recomana utilitzar les zones habilitades per caminar, no molestar les aus, no recolectar exemplars de plantes protegides, no fer foc i no abandonar escombraries.
Tram: Platja den Bossa-Sant Jordi-Sa Caleta
Distància: 24 km
Dificultat: Per a caminants i per a ciclistes: Itinerari molt assequible, per ser de relleu pràcticament pla en la seua totalitat.
Senyalització: Senyals de color groc
Informació: Aquesta ruta es desenvolupa per l'interior i finalitza en la costa. L'objectiu principal és visitar el poble de Sant Jordi de Ses Salines, l'embarcader i la platja de Sa Caleta i la Platja de Es Jondal.
Indicadors: La ruta comença al centre turístic de Platja den Bossa, just a l'hotel Fiesta Palace. Agafant el tram de carretera que arriba fins a l'hipòdrom de Sant Jordi, i sortint per la rotonda en direcció cap a Eivissa trobareu a pocs metres el poble de Sant Jordi de Ses Salines. Allí es interessant visitar l'esglèsia de Sant Jordi (s.XIV) una de les més antigues d'Eivissa, amb clara estructura de fortalesa la qual dona testimoni de les continues amenaçes pirates que patía la població pitiüsa. A partir d'aquí continuareu per camins de camp fins arribar a Sa Caleta on trobareu una petita cala ocupada per embarcaders dels antics pescadors i que mostren l'antiga forma de vida dels illencs, una dura vida on l'home havia de lluitar amb el mar i la terra per sobreviure. Més endavant trobareu la petita platja de Sa Caleta. on si el temps acompanya podreu fer un bany. Continuant el trajecte es travessarà el paisatge rural eivissenc observant la seua tradicional arquitectura i els seus bells camps fins arribar a la platja Es Jondalon espais de sorra es combinen amb espais de còdols. Per la longitud del trajecte es recomana portar capell, aigua i menjar, sobretot si es fa a l'estiu.

Altres links

Organismes | Públics
Ajuntament de Sant Antoni
Organismes | Públics
Ajuntament de Santa Eulàlia
© Portaltour.net
Tots els drets reservats.

Política de distribució.