Home de Portaltour Noticies del mon del turisme Novetats del mon del turisme Accés als recursos documentals Home de portaltour
qui som? | contactes | ajuda
Click per anar a la pàgina principal
Notícies 
Agenda 
Serveis 
Restaurants 
Hotels 
Apartaments 
E. Rurals 
Càmpings 
Platges 
Transports 
Formació 
Monogràfics 
Revista 
Informes 
Documentació 
Meteorologia 
Monogràfics
Dalt Vila 
Ses Salines 
Itineraris 
BICS 
2003-03-26 | SITEF
Excursions
Sant Antoni de Portmany

Tipus: Ruta des Falcó
Distància:
Dificultat:
Senyalització:
Introducció: Al poble de Sant Antoni es possible fer cinc rutes. Aquests recorreguts transcorren majoritàriament per l'interior a través de camins des dels que es podrà gaudir del paisatge de la zona. Durant i a l'arribada de la pasejada es podran visitar una gran diversitat d'espais naturals i antròpics que comprenen accidents costaners amb magnífiques vistes, paisatges agrícoles únics en l'illa i llocs d'un cert interés històric.
Tram: De Sant Antoni de Portmany a Sa Talaia de Sant Antoni
Distància: 2 km
Dificultat: Per a caminants: Terreny que combina trams plans amb pujades moderades. Per a ciclistes: No recomanable
Senyalització: Senyals de color vermell
Informació: Es tracta d'una breu ruta que porta a un petit puig des d'on s'obtenen bones vistes i arribant al cim es podrà visitar una petita capella construida als anys 40
Indicadors: La ruta comença al poble de Sant Antoni de Portmany i transcorre per un camí al llarg del qual es podrà obtenir, a través d'obertures entre els pins i savines, una panoràmica de la badia de Sant Antoni, lloc on es troba el centre turístic d'aquesta localitat. Per aquest camí s'arriba al cim del puig, coronat per una petita capella construida als anys 40 i en la que antigament, el dia de la Verge del Rosari, es celebrava una processió que finalitzava en aquest lloc.
Tram: De Sant Antoni de Portmany a Cala Gració
Distància: 5 km
Dificultat: Per a caminants i per a ciclistes: Terreny que combina trams plans amb pujades moderades
Senyalització: Senyals de color verd
Informació: El passeig transcorre per l'interior, on es visitarà un lloc d'interés històric dedicat al culte cristià com és la capella de Santa Agnès, i per la costa on hi ha llocs que mereixen una aturada per les agradables vistes que ofereixen
Indicadors: La ruta comença a l'oficina de turisme de Sant Antoni, que es troba al centre del Passeig de Ses Fonts. Seguint la caminada s'arribarà a la Cova de Santa Agnès, antiga capella dedicada al culte cristià i ubicada sota terra. Continuant el camí s'arriba al mirador de Cap Negret des d'on s'obté una amplia vista de s'illa de Sa Conillera situada davant de la Badia de Portmany. Tornant a Cap Negret vos dirigireu cap a Cala Grassió, lloc idoni per descansar o, si el temps acompanya, per fer un bany. Finalment es podrà visitar la cova de Ses Llagostes, antic viver de llagostes que actualment es troba acondicionat com un petit aquari per ser visitat. Alternativament podreu continuar la ruta al llarg de la costa a través de diversos caminois.
Tram: De Sant Antoni de Portmany al mirador de Cap Bernadet
Distància: 10 km.
Dificultat: Per a caminants i per a ciclistes: terreny que combina trams plans amb pujades moderades
Senyalització: Senyals de color groc
Informació: Aquesta ruta es desenvolupa per l'interior i, com l'anterior permetrà visitar la cova i capella de Santa Agnès. La ruta conclou en el mirador de Cap Bernadet.
Indicadors: L'itinerari comença a Sant Antoni de Portmany i en direcció cap al nord es segueix pel camí de Cas Ramons (actual carretera de Santa Agnès). La primera aturada serà la Cova de Santa Agnès i es podrà admirar arquitectónicament la capella de Santa Agnès transformada avui en restaurant. La darrera aturada serà el mirador de Cap Bernadet des d'on s'obté una extensa vista de la badia i als voltants
Tram: De Sant Antoni de Portmany a Cala Salada.
Distància: 10 km.
Dificultat: Per a caminants: Terreny que combina trams plans amb pujades moderades. Per a ciclistes: No recomanable.
Senyalització: Senyals de color blau
Informació: Aquesta ruta és una variant de l'anterior ja que es finalitza en la costa, amb la possibilitat de visitar Cala Salada i la Cova de Ses Fontanelles, lloc d'interés històric.
Indicadors: La ruta comença al poble de Sant Antoni de Portmany i seguint el camí de Cas Ramons (actual carretera de Santa Agnès) es prendrà la desviació que portarà fins a Cala Salada, camí que es desenvolupa entre zones boscoses fins arribar a la platja d'aquesta cala. Alternativament hi ha la possibilitat de prendre una desviació de l'itinerari inicial, seguint un petit caminoi a l'esquerra de la platja que conduirà fins a la zona de Ses Fontanelles. Allí es troba la cova de Ses Fontanelles en les parets de la qual es troben símbols que possiblement pertanyen a la prehistòria. La cova no està acondicionada per ser visitada, però es pot admirar a través dels barrerons que tanquen la seva entrada, encara que els simbols no s'aprecien des d'aqui sino de molt a prop.
Tram: Sant Antoni de Portmany-Santa Agnès de Corona-Sant Antoni de Portmany
Distància: 23 Km
Dificultat: Per a caminants: No recomanable per la seua llargaria. Per a ciclistes: Terreny que combina trams plans amb pujades moderades.
Senyalització: Senyals de color marró
Informació: Aquest itinerari pretén mostrar l'entorn natural de la zona de Santa Agnès de Corona amb el seu particular ambient rural i la seua arquitectura tradicional. Indicadors: La ruta comença al poble de Sant Antoni de Portmany i, cap a l'Est, continuareu per un camí que arriba fins a Forada. En el km. 6,5 aproximadament, es prendrà una desviació que vos portarà, a través de camins de camp, fins a Santa Agnès de Corona. Una vegada allí es podrà admirar la seua església, i al seu costat trobareu restaurants on podreu degustar la cuina tradicional. A prop d'allí es interessant visitar el Pla de Corona, una extensa vall ben cultivada i plena d'ametllers que floreixen entre finals de gener i principis de febrer, moment en el que aquesta zona adquireix una bellesa espectacular. De Santa Agnès tornareu per camins de terra, vorejant el Pla de Corona, on arribareu fins al km. 6,7 de la carretera que vos portarà fins a Sant Antoni de Portmany.
Indicadors: Aquest itinerari per ser de gran llargaria, es recomana per a persones acostumades al cicloturisme i en plena forma física. Per fer l'itinerari complet és necessari tot un dia pel que es recomana començar a primera hora del matí. També es recomana portar capell, menjar i aigua

Altres links

Organismes | Públics
Ajuntament de Sant Antoni
Organismes | Públics
Ajuntament de Santa Eulàlia
© Portaltour.net
Tots els drets reservats.

Política de distribució.